A10-7890K sistem yükseltme

G0best

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ekran kartımın chipinde sıkıntı çıktı. Ben de böyle olmuşken hem işlemci hem ekran kartımı değiştireyim diyorum ama uyumlu olur mu ya da yeni modeller nasıl? Uzun süredir takip etmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz başka parça da yenilemem gerekiyor mu? Bütçe 2500 Max zamanında 3.5 yıl önce böyle bir sistem toplamıştım. Su anki sistemim şu şekilde;

MkyjWN.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben şöyle düşündüm bu nasıl peki;

İşlemci:AMD Ryzen 5 2600 Socket AM4 3.9GHz 19MB Önbellek 65W İşlemci
Anakart:GIGABYTE GA-A320M-S2H AMD A320M Socket AM4 Ryzen™ DDR4 3200+(OC)Mhz Anakart
Ekran kartı:MSI RX570 ARMOR 4G OC 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

Not:Bu arada psu 600 watt oradakini sonradan değiştirmiştim.
Not2:Ramlerim ddr3 yanına ddr4 ram koyabilir miyim birde ramlerim attığım anakart ile uyumlu mudur?

Son düzenleme:
Ben şöyle düşündüm bu nasıl peki;

İşlemci:AMD Ryzen 5 2600 Socket AM4 3.9GHz 19MB Önbellek 65W İşlemci
Anakart:GIGABYTE GA-A320M-S2H AMD A320M Socket AM4 Ryzen™ DDR4 3200+(OC)Mhz Anakart
Ekran kartı:MSI RX570 ARMOR 4G OC 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

Not:Bu arada psu 600 watt oradakini sonradan değiştirmiştim.
Not2:Ramlerim ddr3 yanına ddr4 ram koyabilir miyim birde ramlerim attığım anakart ile uyumlu mudur?

RAM'leriniz uyumlu değil, bu yüzden yenilenecekler. Anakart'a dokunmayın derim. B450 serisi daha iyidir. Eğer durumunuz yetiyorsa Ryzen 5 2600 çok daha iyi olacaktır. Ekran kartı için ise MSI önermemekteyim. Sapphire Pulse daha iyi bir soğutma sağlar.

Tabi bunlar. Bütçeniz ile ilintili. 2500 TL üstüne çıkılacaksa durum değişir.

Alacaklarım vatan üzerinden olursa iyi olur birde 3000 i geçmediği sürece sıkıntı yok birde eski parçalarımı nasıl satabilirim ya da değerlerinin ne kadar olduğunu nasıl karar veririm daha önceden hiç 2.el eşya satmadım da.
Not:İkinci bir ddr3 8gb ram taksam olmaz mı ?

Son düzenleme:
Alacaklarım vatan üzerinden olursa iyi olur birde 3000 i geçmediği sürece sıkıntı yok birde eski parçalarımı nasıl satabilirim ya da değerlerinin ne kadar olduğunu nasıl karar veririm daha önceden hiç 2.el eşya satmadım da.
Not:İkinci bir ddr3 8gb ram taksam olmaz mı ?

Öncelikle: Bir parçaya daha yüksek para ödemek istiyorsanız Vatan'ı seçin ancak şahsi fikrim ne nerede ucuz ise onu almak üzerinedir, kendi sistemimi bu şekilde topladım.

Sizin için en uygun yöntem:

Bu parçaları almaktan geçiyor. RAM'ini 8 GB'a düşürüp eski parçalarını sattığınızda aynı RAM'den bir tane daha alarak güzel bir sistem kurmuş olursunuz.

Satış için Sahibinden, Letgo gibi siteleri kullanabilirsiniz.

Öncelikle yorumların için teşekkürler İnternetten alırsam bios güncellemesini nasıl yapabilirim ya da gelen parçalarda bir sıkıntı çıkar mı şu an sizin verdiğiniz sistem birbiri ile uyumlu bir sistem sıkıntı çıkmaz o zaman bunu düşüneyim tekrardan teşekkürler yardımların için.

Öncelikle yorumların için teşekkürler İnternetten alırsam bios güncellemesini nasıl yapabilirim ya da gelen parçalarda bir sıkıntı çıkar mı şu an sizin verdiğiniz sistem birbiri ile uyumlu bir sistem sıkıntı çıkmaz o zaman bunu düşüneyim tekrardan teşekkürler yardımların için.

BIOS Update'i için yöntemler internette mevcut. Bir ufak flash bellek yeterli oluyor. Ancak kendinizden emin değilseniz bir bilgisayarcıya parçalarınızı götürerek düşük bir ücret ile sistemi hazır hale getirirsiniz.

BIOS Update'i için yöntemler internette mevcut. Bir ufak flash bellek yeterli oluyor. Ancak kendinizden emin değilseniz bir bilgisayarcıya parçalarınızı götürerek düşük bir ücret ile sistemi hazır hale getirirsiniz.
Zaten tanıdığım bir bilgisayarcı var ona götürürüm peki internetten aldığım yerlerde garantisi bulunuyor mu parçaların ?

Zaten tanıdığım bir bilgisayarcı var ona götürürüm peki internetten aldığım yerlerde garantisi bulunuyor mu parçaların ?

Tabi ki. Alışveriş yaparken "Sıfır, Kapalı Kutu, Resmi Distribütör" ibareleri yer alıyorsa alım yapabilirsiniz. Zaten bu konularda bilinen sitelere bakmanız her zaman daha doğru olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı