5000 TL A10 7890K sistemi yükseltme

onurbedirhan

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar. Uzun yıllar önce topladığım mevcut sistemimi yükseltmek istiyorum, bu konuda ciddi anlamda bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum. İşlemci olarak uygun bir Ryzen modeli olmalı, ekran kartı 2. el alınabilir. Sadece işlemci, ekran kartı, anakart ve ram'i değiştirmek yeterli olur mu? Sistemin özellikleri:

İşlemci: AMD A10 7890K 4.1GHz 4 CPU + 8 GPU çekirdekli işlemci
AMD A10 7890K Godavari Yeni Nesil işlemci Soğutucu
Anakart: MSI A68HM-E33 V2 Anakart
RAM: Kinston HyperX Beast 8 GB(2x4GB) DDR3 2400 MHz RAM
Ekran Kartı: ASUS 2 GB R7 AMD R7 250 OC-2GD3 DDR3 128Bit HDMI DVI 16X
HDD: Seagate 1TB 7200RPM HDD
SSD: Kingston Fury 120GB SSD
Kasa: Aerocool GT Advance Black Edition Gamer Kasa 500W

Son düzenleme:
Piyasadan haberiniz var mı bilmiyorum ama ekran kartları çok pahalı, en iyisi sadece AM4 sisteme geçmek. Bir süre ekran kartı alamayabilirsiniz. ya da sadece ekran kartı alıp sistemde sadece RAM güncellemesi yaparsınız.
Sadece 2 gün piyasaya bakmadım RAM fiyatları neredeyse 50-80 TL artmış her model için.

Son düzenleme:
Hocam size tavsiyem ekran kartınız hariç sistemi satıp yeni parçalar alın.
Ekran kartınız fena değil, şu an mining sebebiyle ekran kartı bulunamıyor. İlerleyen zamanda bir kart alırsınız.
Hocam satışını yapmak uzun bir zaman alabiliyor bunu sistemi yükselttikten sonra parça satışı olarak yaparım diye düşünüyorum, ek olarak artık ddr4 ram kullanmak istiyorum, ddr3 yüksek kapasiteli ve mhzli ramlerin fiyatları ddr4 ramlere göre cidden saçma şekilde yüksek durumda ve bulması da zor. Ayrıca bir kaç aydır işlemcim konusunda bir sorun yaşıyorum, ramlerden birisini görüyor fakat asla işlevsel olarak kullanamıyorum, farklı anakartla vb. sonuç değişmedi her türlü yöntemi denedim büyük ihtimal işlemcimin dişlerinde bir sıkıntı var bu yüzden diğer parçalara dokunmasam bile tamamen ddr4 uyumlu bir anakart, apu ve ram değişikliği yapmak istiyorum.
Ekran kartları şuan çok pahalı. Bence hazır iş görür kartınız varken APU almayın. Ekran kartını satmadan ki zaten APU işlemciniz, İ5 10400F olan sistem toplayabilirsiniz. Ekran kartları gelince değiştirirsiniz.
Piyasadan haberiniz var mı bilmiyorum ama ekran kartları çok pahalı, en iyisi sadece AM4 sisteme geçmek. Bir süre ekran kartı alamayabilirsiniz. ya da sadece ekran kartı alıp sistemde sadece RAM güncellemesi yaparsınız.
Teşekkür ederim hocam, duruma bakılırsa ekran kartını sonraya saklayacağız.. AM4 sistem için önerileriniz nedir?

Hocam satışını yapmak uzun bir zaman alabiliyor bunu sistemi yükselttikten sonra parça satışı olarak yaparım diye düşünüyorum, ek olarak artık DDR4 RAM kullanmak istiyorum, DDR3 yüksek kapasiteli ve MHz'li RAM'lerin fiyatları DDR4 RAM'lere göre cidden saçma şekilde yüksek durumda ve bulması da zor. Ayrıca birkaç aydır işlemcim konusunda bir sorun yaşıyorum, RAM'lerden birisini görüyor fakat asla işlevsel olarak kullanamıyorum, farklı anakartla vb. sonuç değişmedi her türlü yöntemi denedim büyük ihtimal işlemcimin dişlerinde bir sıkıntı var bu yüzden diğer parçalara dokunmasam bile tamamen DDR4 uyumlu bir anakart, APU ve RAM değişikliği yapmak istiyorum.

Teşekkür ederim hocam, duruma bakılırsa ekran kartını sonraya saklayacağız. AM4 sistem için önerileriniz nedir?

Bu üçlüyü alabilirsiniz, Kasanız ve ekran kartınız fena değil onlar dursun.

PSU değiştirip bunu almanızı öneriyorum:
FSP Speed Series HYDRO 600W 80+ Bronze.

Teşekkür ederim hocam, duruma bakılırsa ekran kartını sonraya saklayacağız. AM4 sistem için önerileriniz nedir?

5K ya kadar bütçeniz varsa bunlar olabilir. İleride ekran kartına bütçe ayırmak istiyorsanız. Yukarıda belirtiğim sistemin RAM kısmını sadece 3000 ya da 3200 MHz yaparak alabilirsiniz.

5K ya kadar bütçeniz varsa bunlar olabilir. İleride ekran kartına bütçe ayırmak istiyorsanız. Yukarıda belirtiğim sistemin RAM kısmını sadece 3000 ya da 3200 MHz yaparak alabilirsiniz.
Hocam açıkcası çok fazla abartmak istemiyorum. Gene aynı şekilde apu sistemden devam ederek mevcut ekran kartı ile crossfire yapmak istiyorum. Yanlış mı düşünüyorum yoksa kötü bir seçim mi olur? Şuan bütçeye en uygun ryzen apu hangisi acaba? Ryzen 5 4650G yapsam nasıl olur?

Son düzenleme:
Hocam açıkcası çok fazla abartmak istemiyorum. Gene aynı şekilde APU sistemden devam ederek mevcut ekran kartı ile CrossFire yapmak istiyorum. Yanlış mı düşünüyorum yoksa kötü bir seçim mi olur? Şu an bütçeye en uygun Ryzen APU hangisi acaba? Ryzen 5 4650G yapsam nasıl olur?

CrossFire dediğiniz olay için işlemciye gömülü olan grafik birimi ile ekran kartınızın grafik birimi aynı olmalı. Siz sadece R7 240 ile kullanacaksınız. Ya mevcut sisteminize GTX 1650S gibi bir ekran kartı alacaksınız ya da mevcut ekran kartını tutup. Orta halli güncel bir sistem toplayıp kalan parayı ileride ekran kartı fiyatları düşer umuduyla saklayacaksınız. Son seçenek tüm parayı ekran kartsız bir sisteme yatıracaksınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı