A10 7890K tabanlı sistem toplama

OnurKurşun

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Tiyatro
Öncelikle tüm Technopat ailesine selamlar sevgiler. Türkiye'nin en seviyeli ve kaliteli platformunu keşfetmek çok güzel. Kendimce bir sistem topluyorum sizlerle paylaşmak isterim. Recep bey ve Ali beyin topladığı 1500'lük sistemden yola çıkarak fiyat olarak çok uçmadan zevkine bir sistem topluyorum. Anakartı ve kasayı aldım. Gerisi de gelecek yavaştan. Bu sisteme herhangi bir tavsiyeniz var mı? Anakart hakkında ne düşünürsünüz? Kasamda 80+ güç kaynağı yok Zalman'ın 600w'lık kendi güç kaynağı var ilerde sorun yaratır mı? Sistem yeterince uyumlu mu? Ekran kartı takarsam ne takmalıyım vs. Gözümden kaçan herhangi bir şey varsa söyleyiniz.

Şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar :)

Liste.JPG

Sistem güzel ama Fm2+ soket için bence anakart biraz fazla gibi. Bence aceleniz yoksa anakartı iade edip Amd'nin Zen işlemcilerini alabilirsiniz. En yakın zaman için alacağım diyorsanız. İşlemci olarak İntel İ3 6100; Anakart Msi H110m Gaming; Amd R7 370 tercih edebilirsiniz.

Sistem güzel ama Fm2+ soket için bence anakart biraz fazla gibi. Bence aceleniz yoksa anakartı iade edip Amd'nin Zen işlemcilerini alabilirsiniz. En yakın zaman için alacağım diyorsanız. İşlemci olarak İntel İ3 6100; Anakart Msi H110m Gaming; Amd R7 370 tercih edebilirsiniz.

Sistem güzel olmuş ama İ3 6100'lü bir sistem daha iyi olabilirdi. Anakartı iade etme şansınız varsa iade edin ve H110 çipsetli bir anakart alın daha performanslı bir sistem toplanıt bu bütçeye. Ekran kartı olarak ise GTX 950 veya R7 370 iyi bir seçim olacaktır.

Malesef anakartı değiştirmem mümkün değil. İlerde intel tabanlı ileri düzey gamer pc toplayacağım zaten. Şimdilik apu sistem üzerinden gideceğim. Bütçe 1500 tl'nin üzerinde oldu fakat 'apu sistem için toplanabilecek en iyi donanıma sahip olma' odağında kaldım. Anakart ihtiyaçlarımı karşılıyor. Örneğin ses kartı almadan içinde ki supreme fx teknolojisi sayesinde ses sistemi mi rahatlıkla bağlayabilceğim ve kaliteli ses alacağım. 2017 gibi düşüncem bu sisteme takılabilecek en iyi ekran kartını alıp performansı biraz daha arttırmak. O zaman ekran kartı tavsiyesi alıcam sizden :)

FM2+ soket için bence de gereksiz bir anakarta yatırım yapmışsınız ama iade etme şansınız yokmuş. Hayırlı olsun demekten başka yapacak bir şey yok. Diğer sorularınıza gelirsek Zalman 600W sizi uzun bir süre götürecek bir PSU sıkıntı yaşamazsınız. Sistem uyumlu ancak 16 GB RAM bana biraz fazla gibi geldi, 8 GB Kingston marka bir RAM şu an işinizi görecektir. Son olarak da ekran kartı için bütçe ve ne için istediğinizi söylerseniz ona göre yardımcı olabiliriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Apu'ya 2 gb ram ayırdıktan sonra kalan ram yeterli gelmezse diye 16 gb seçtim. Bazı oyun testlerinde 8 gb ram'in 2 gb'tı apuya ayrılınca kalan ram yeterli gelmiyordu. Bu konu hakkında yalnış tespit yapmış olabilirim emin değilim. Pek gamer biri değilim ama farcry primal'ı oynamak istiyorum açıkçası :) Ben bu sistemi 32''lik 1366 x 768 çözünürlüklü bir LED tv'ye bağlayacağım. 4K olsun herşey ultra olsun gibi isteklerim yok. Ama alınacaklar listesinde bir monitör tv düşünüyorum. Örneğin; LG 42LF580N 42"(106 CM) FHD SMART LED EKRAN. Bütün bunlar göz önüne alındığında ekran kartı 1000tl'yi geçmesin istiyorum.

FM2+ soket için bence de gereksiz bir anakarta yatırım yapmışsınız ama iade etme şansınız yokmuş. Hayırlı olsun demekten başka yapacak bir şey yok. Diğer sorularınıza gelirsek Zalman 600W sizi uzun bir süre götürecek bir PSU sıkıntı yaşamazsınız. Sistem uyumlu ancak 16 GB RAM bana biraz fazla gibi geldi, 8 GB Kingston marka bir RAM şu an işinizi görecektir. Son olarak da ekran kartı için bütçe ve ne için istediğinizi söylerseniz ona göre yardımcı olabiliriz.

Allah rızası için a10 7890k işemci asus a88x anakart 600w psu 16 gb 2400 mhz ram taktım hepsini sorunsuzca elektrik filan geliyo ama ekran yok onboard hdmi ve vga denedim ekran gelmiyo kafayı yicem işlemci güç kablosu filan hepsi sorunsuz ama gelmiyo ekran televizyonda onboard olarak hdmi denedim sonra başka bir normal pc monitöründe onboard vga olarak denedim ikiside görüntü vermedi
Yeni konu açınız. Ve kasanın fotoğraflarını eklediğiniz zaman yardım edeceklerdir.
Malesef anakartı değiştirmem mümkün değil. İlerde intel tabanlı ileri düzey gamer pc toplayacağım zaten. Şimdilik apu sistem üzerinden gideceğim. Bütçe 1500 tl'nin üzerinde oldu fakat 'apu sistem için toplanabilecek en iyi donanıma sahip olma' odağında kaldım. Anakart ihtiyaçlarımı karşılıyor. Örneğin ses kartı almadan içinde ki supreme fx teknolojisi sayesinde ses sistemi mi rahatlıkla bağlayabilceğim ve kaliteli ses alacağım. 2017 gibi düşüncem bu sisteme takılabilecek en iyi ekran kartını alıp performansı biraz daha arttırmak. O zaman ekran kartı tavsiyesi alıcam sizden :)
O zaman ne yapalım bir hayırlı olsun yete li olur herhalde. Kasayı toplayınca fotoğraflarını paylaşırsınız artık. Mavi ekransız günler.

Yeni konu açınız. Ve kasanın fotoğraflarını eklediğiniz zaman yardım edeceklerdir.

O zaman ne yapalım bir hayırlı olsun yete li olur herhalde. Kasayı toplayınca fotoğraflarını paylaşırsınız artık. Mavi ekransız günler.

Paralel evren de ki 'ben' in başına gelmiş gibi olmuş, endişelendim bende şimdi. Umarım çözülür sorun benim de başıma gelirse oradan faydalanırım. Tabi ki fotoğrafları paylaşırım. Belki sistem toplama videosu yaparım amatörce :D

:matrix:

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı