A10 7890K ve GTX 1050 Ti sistem performans sorunu

yaşarçobanlar

Decapat
3 aydır bir sorunum var ve artık çıldırmak üzereyim ve yardıma ihtiyacım var.

Sistem özelliklerim.
  • İşlemci: AMD A10-7890K RADEON R7 4.1 Ghz +
  • Ekran kartı: MSI GTX 1050 Ti GAMİNG X
  • Anakart: MSI A68HM-E33 V2 AMD A68H 2133Mhz
  • RAM: KİNGSTON 8GB RAM 2400Mhz
  • POWER:500W
  • 1TB HARDDİSK | SSD 120GB HARDDİSK

Sorabileceğiniz bazı soruların cevapları;
  • *BIOS günceldir.
  • *Win 8.1 tekrardan temiz kurulum yapıldı. Şu an Win7 Pro kuruludur.
  • *Bütün driverler güncel (ekran kartı, işlemci,vs)
  • *Donanımsal olarak bilgisayarımdaki her şeyin doğru olduğuna inanıyorum
  • *İnternet hızım , indirme 14.4 Mbps - yükleme hızım 0.41 Mbps
  • *RAM hızları yükseltildi 2133MHz
  • *APU ekran kartı BIOS üzerinden iptal edilerek denendi sorun aynı şekilde devam ediyor
  • *DirectX 11 yüklü
  • *Bütün bilgisayar performans ayarları yapıldı. 4 çekirdek serbest bırakıldı.
  • *Oyunu APU ekran kartı üzerinden de denedim sorun aynı.

Bilgisayarımdaki donanımsal parçalar bellidir. CS:GO, Fortnite gibi oyunlarda FPS düşüşleri yaşıyorum. Ama kasma, drop, takılma gibi bir sorun yaşamıyorum. Lakin ben aktif olarak Zula oynamaktayım. Zula haricinde başka bir oyun oynamıyorum ama Zula'da bilgisayarım oynanmayacak seviyede kasıyor, takılmalar, donmalar meydana geliyor. Bu sadece çatışma anında veya karşıma adam çıkınca değil, boş bir yerde yürürken de takılmalar devam ediyor.

Bilgisayarımı test etmek için Call of Duty Modern Warfare 3 indirip NVIDIA ayarları full kalite oyun içi ayarlar kalite optimizasyon olarak açtığımda en cafcaflı sahnede bile FPS 60'ın altına düşmüyor, darboğaz gibi bir sorun yoktur. Tek sorun CS:GO, Fortnite gibi oyunlarda ekran kartı kullanımı %50-60, işlemci kullanımı da o seyirlerde izlerken Zula'da işlemci kullanımı %50, 60, 70 iken ekran kartı kullanımının %10 - %1 olması.

Isı değerleri ekran kartını kullanmasam bile hep 50. En ağır oyun sahnelerinde 75. Daha 80'i görmedim.
İşlemci ısısı %55 gördüm şu ana kadar sadece.

Benim sistemimden daha düşük Zula oynayan insanlar takılmadan, donmadan oyunu oynayabiliyor. 3 aydır bununla uğraşmaktayım. Şu an ailemin yanında Sakarya'dayım götürebileceğim sağlam bir tanıdığım yok. En son ekran kartını taktırmaya gittiğimde bilgisayarcı bu güç adaptorunde 6'lı pin girişi yok takamayız dedi. Eve geldiğimde pin girişini bulup ben kendim taktım. Siz hesap edin nasıl bir yerde yaşadığımı onun için internetten çaresini bulmaya çalışıyorum.

En son dediğim gibi Windows 7 pro işletim sistemini kurdum. Benim aklıma şöyle bir şey takılıyor. Windows'un oyunları sıkıntısız bir şekilde çalıştırması için yüklenmesi gereken Microsoft Visual C ++, .Net Framework gibi yazılım programlarında bir sıkıntı olduğu veya bazı şeyleri eksik yüklememden kaynaklanması. 2005-2015 Microsoft Visual C++ yüklüdür, 2017 yüklememe sebebim Zula'nın dosya konumunda 2015'i vermesi.

Not: *Zula ekran kartları tarafından tanınabilen bir oyun değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zula oyunu eski grafik teknolojisi kullanıyor.
Bu yüzden eski grafik kartlarında %99 kullanımı görüp daha iyi performans vermesi gayet normaldir.
Sizin ekran kartınız güncel bir ekran kartı olduğu için GPU kullanımını %40-50 civarında kullanıyor.

Nvidia Denetim Masasını tamamen sıfırlayın.
Tavsiye olarak DDU yazılımı ile kaldırıp tekrar kurmanızı öneririm.
DDU ile AMD ve NVIDIA Sürücü Kaldırma Rehberi
Sadece şu iki ayarı açın.

Screenshot_1.png
Screenshot_2.png

Güç seçeneklerini Yüksek performans olarak değiştirin.
Oynadığınız oyunlarda tüm ayarları Yüksek seviyelere çekin.

MSI Afterburner yazılımı ile oyun içi CPU, GPU, Bellek kullanım ve Sıcaklık değerlerinin ekran görüntülerini paylaşın.
MSI Afterburner OSD Gösterge Rehberi - Technopat

Bu arada kullandığınız Monitör en son hangi çözünürlüğü destekliyor?

Arkadaşın söylediği gibi Güncel işletim sistemi olan Windows 10 geçiş yapın.
Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
Eğer halen sorunlarınızı çözülmüyorsa sorun oyundan kaynaklıdır.

Afterburner den her şeyi denemedim eskiden alabildiğim oyun içi değerleri şuan alamıyorum nedense sabahtan beri bununla uğraşmaktayım ama maalesef olmuyor değerler gözükmüyor.

RivaTunerStaticServer yüklü. bilgi ekranını göstermeye tuş atadım oda malesef olmuyor.

monitörüm önerilen çözünürlük 1920 x 1080 en düşük çözünürlük ise 800 x 600 -- 1024 - 768 ayarının bir altında

win10 çözüm olacak mıdır peki 3 kere format atmak zorunda kaldım bazı arkadaşlarım win10 un zulada sıkıntı çıkarabileceğini söylüyor.

çok sıkıntı çekiyorum gerçekten bu sorun yüzünden böyle devam ederse bilgisayarı aşşağı atmak zorunda kalacağım galiba
Konu hakkında yardım edebilecek kimse yok mu ?
Afterburner den her şeyi denemedim eskiden alabildiğim oyun içi değerleri şuan alamıyorum nedense sabahtan beri bununla uğraşmaktayım ama maalesef olmuyor değerler gözükmüyor.

RivaTunerStaticServer yüklü. bilgi ekranını göstermeye tuş atadım oda malesef olmuyor.

monitörüm önerilen çözünürlük 1920 x 1080 en düşük çözünürlük ise 800 x 600 -- 1024 - 768 ayarının bir altında

win10 çözüm olacak mıdır peki 3 kere format atmak zorunda kaldım bazı arkadaşlarım win10 un zulada sıkıntı çıkarabileceğini söylüyor.

çok sıkıntı çekiyorum gerçekten bu sorun yüzünden böyle devam ederse bilgisayarı aşşağı atmak zorunda kalacağım galiba
Konu hakkında yardım edebilecek kimse yok mu ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı