Çözüldü A10-7890K ve GTX 970 performans sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SerdaR18

Megapat
Yer
Çankırı
Daha fazla  
Meslek
Bilgi İşlem
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba.
Bilgisayar özelliklerini altta belirteceğim ayriyeten. Soruma gelecek olursak bu sistemi kullanıyorum. Üzerinde bulunan GTX970 ekran kartı takılı iken oyunlarda aldığım FPS ile işlemcinin APU desteği verdiği FPS değerleri çok farklı değil. Sorunumu çözemedim.
Örneklemek gerekir isem, GTA 5 GTX970 ile oynarken yüksek ayarda aldığım FPS 25 ile 30 FPS arası APU ile aynı ayarlarda test ettiğimde ise 24 ile 27 FPS arası alıyorum. Diğer oyunlarda da aynı ortalama 3 ile 5 FPS arası oynuyor fark.
Şimdi ben GTX970 boşuna mı kullanıyorum? Sizce bu problemimi nasıl çözebilirim?

Bilgisayar bileşenlerim;
  • >AMD A10-7890K
  • >Gigabyte F2A88XM-DS3H
  • >16GB DDR3 1600MHz Kingston
  • >Gigabyte GTX970 4GB GDDR5
  • >120GB Kingstone HyperX SSD>2TB WD harddisk
  • >750w 80+ Bronz PSU

Çözüm
APU'ya ayrılan sistem belleğini minimuma indir yada kapatılabiliyorsa kapat.
Darboğaz olsa bile çok çok daha fazla FPS alman gerekirdi!

Oyunu çalıştırdıktan sonra, oyun açık olduğu sırada(kapatmadan) masaüstüne gel ve 4. görselin aynısını paylaş.

Kardeşim ceza yedim ondan yazamadım. Gösterdiğim fotoğrafta onboard ekran kartı ile alınan görüntü başta onu açıklayayım. Senin dediğini yaptım.

Darboğaz yapmaz o işlemci. Attığı fotodan da darboğaz olmadığı anlaşılıyor. Hangi çözünürlükte oyunu oynuyorsun?
Peki kardeşim sorun ne sence inan bilgisayardan soğudum ya anakart+işlemci satıp ya FX serisi işlemci alacam yada i5 6600k alacam bütçemi ayarladığım ilk anda
bu arada 1920x1080

İkinci el FX 8350'yi 350 liraya al birde en az 970 yonga seti anakart al, on numara olur. Öbür türlü bellekte alman gerekir çok masraflı olur.

elimdekileri satmam gerek önce dediğin gibi araştırma sonucu en az 970 yonga seti al dendi. FX 8350-8370 birşeyler alacam artık. APU'da çok güzel bir işlemci anakart ön bellekten midir nedir. Ekran kartı takınca performans düştü

APU'ya ayrılan sistem belleğini minimuma indir yada kapatılabiliyorsa kapat.
o aklıma geldi kapatmayı bulamadım fakat 64MB indirdim

İşlemciyle ilgili bir durum olacağını sanmıyorum, elindeki işlemci o kartı kullanacak güçte bir model.
Peki sorun nedir sizce R9 390x ekran kartım da var onda da aynı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…