Çözüldü A10-7890K ve GTX 970 performans sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SerdaR18

Megapat
Yer
Çankırı
Daha fazla  
Meslek
Bilgi İşlem
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba.
Bilgisayar özelliklerini altta belirteceğim ayriyeten. Soruma gelecek olursak bu sistemi kullanıyorum. Üzerinde bulunan GTX970 ekran kartı takılı iken oyunlarda aldığım FPS ile işlemcinin APU desteği verdiği FPS değerleri çok farklı değil. Sorunumu çözemedim.
Örneklemek gerekir isem, GTA 5 GTX970 ile oynarken yüksek ayarda aldığım FPS 25 ile 30 FPS arası APU ile aynı ayarlarda test ettiğimde ise 24 ile 27 FPS arası alıyorum. Diğer oyunlarda da aynı ortalama 3 ile 5 FPS arası oynuyor fark.
Şimdi ben GTX970 boşuna mı kullanıyorum? Sizce bu problemimi nasıl çözebilirim?

Bilgisayar bileşenlerim;
  • >AMD A10-7890K
  • >Gigabyte F2A88XM-DS3H
  • >16GB DDR3 1600MHz Kingston
  • >Gigabyte GTX970 4GB GDDR5
  • >120GB Kingstone HyperX SSD>2TB WD harddisk
  • >750w 80+ Bronz PSU
GTA5_2016_12_15_18_06_57_877.jpg

Çözüm
APU'ya ayrılan sistem belleğini minimuma indir yada kapatılabiliyorsa kapat.
Konu eskimiş 3 yıl olmuş ama benzeriyle bende cebelleşiyorum. A10 7890k ile gtx1660 kullanıyorum. Gta V de Vsync ayarını "Half" den "On" konumuna alarak fps yi yükselttim. Bu haldeyken en düşük Ultra ayarlar ve 1080p de 37fps veriyor bunun altına düşmüyor. Yerdeyken 50fps yi görüyor uçakta 37fps. Bunu Rainbow Six Siege de de gördüm. Monitörüm 75hz destekli vsync ayarını "2" yapınca yarıya düşüyor zaten orada belirtmiş. Monitör yenileme hızının yarısına eşitlenir diye. Default ayarı "2". Ben ayarı "1" konumuna aldım fps yükseldi şimdi 75fps yi görüyor ultra ayarlar 1080p de. Ama genel olarak performans darboğaz sorunu yüzünden yerlerde. Özellikle BF 1-BF V de. Bakmadım ama 15fps gibi veriyor sanırım. Kastığından oynanmıyor 64 kişilik haritalarda ölüyor. Pubg de de çok drop yiyor pc ve texture ler geç yükleniyor. Genel olarak da 30-40 arası fps var. Ama bazen kalabalıkta yerlerde fps. En akıcı oynanan oyun World of Tanks. Ultra da çoğu zaman 75fps. Bazen dalgalanır ama hep akıcı. 30fps ye çok nadir düşüp yükseliyor gene 60-75 arasına. Ekran kartı takılacak cinsten bir işlemci değilmiş onu anladım yani. Bunu ekran kartı takmadan on board gpu ile medium kullansınlar diye üretmişler. İşlemci ekran kartını besleyemiyor. Buna yakışacak en iyi kart r9 280-270 falan. Dahası fazla gelir. Yenilerden Gtx1050ti bile lüks buna. Ben gittim gtx1660 aldım o ayrı zaten. Yeni donanım toplarsam ona aktaracağım bu kartı. Bunu da on board gpu ile oyun harici büro, internet bilgisayarı yapacağım. Resmini buldum işlemcinin zaten orada da belli. Öncelik olarak dahili ekran kartına önem verilmiş. Yanına da 2x2 çekirdek ufaktan bir cpu koyalım demişler gibi. :) Dahili gpu olmasa işlemciye kalan transistör sayısı diğerlerinden azdır tahminim. Apu olmayanlarda tüm silikon alan çekirdek, cache bellek, bellek kontrolcüsü vs... ye ayrılmıştır.

Dosya Ekleri

• 53874a_kaveri_die_straight2.jpg
    53874a_kaveri_die_straight2.jpg
    58,4 KB · Görüntüleme: 41
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı