Çözüldü A10-7890K ve GTX 970 performans sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SerdaR18

Megapat
Yer
Çankırı
Daha fazla  
Meslek
Bilgi İşlem
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba.
Bilgisayar özelliklerini altta belirteceğim ayriyeten. Soruma gelecek olursak bu sistemi kullanıyorum. Üzerinde bulunan GTX970 ekran kartı takılı iken oyunlarda aldığım FPS ile işlemcinin APU desteği verdiği FPS değerleri çok farklı değil. Sorunumu çözemedim.
Örneklemek gerekir isem, GTA 5 GTX970 ile oynarken yüksek ayarda aldığım FPS 25 ile 30 FPS arası APU ile aynı ayarlarda test ettiğimde ise 24 ile 27 FPS arası alıyorum. Diğer oyunlarda da aynı ortalama 3 ile 5 FPS arası oynuyor fark.
Şimdi ben GTX970 boşuna mı kullanıyorum? Sizce bu problemimi nasıl çözebilirim?

Bilgisayar bileşenlerim;
  • >AMD A10-7890K
  • >Gigabyte F2A88XM-DS3H
  • >16GB DDR3 1600MHz Kingston
  • >Gigabyte GTX970 4GB GDDR5
  • >120GB Kingstone HyperX SSD>2TB WD harddisk
  • >750w 80+ Bronz PSU

Çözüm
APU'ya ayrılan sistem belleğini minimuma indir yada kapatılabiliyorsa kapat.
Öncelikle birden fazla oyun ile GPU-CPU değerlerini ele alarak resim çekeceğim.
Hemen HDD tune ile taratıyorum.
Oyun oynarken kayıt yapmıyorum.Hatta Xbox eklentisi vardı tam ismini hatırlamıyorum şuan onu falan kapattım.

SSD fazla yer kalmadığı için bakıp yüklenebilecek oyunları deneyeceğim.Oyunların hepsi HDD yüklü şuan
@BERWAR şuan dediklerini yapmaya başladım

HDD tune program sonuçları

her oyunda kapalı

battlefield 4 test etmiş FPS uçmuş Ben CS GO da alamıyorum o FPS'leri hatta işlemci düşük benimkinden
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu an temiz GTA V ve FarCry 4 kuruyorum.

Evet sıkıntı darboğaz değil. Çünkü işlemci kullanımı tavan yapmamış. Belki işlemcine biraz overclock yaparsan düzelir.
4.4 GHz çıkardım öyle şu an deneme yapacağım GTA V'de

Evet arkadaşlar, mutlu son Sonunda çözdüm meseleyi. İlk önce APU'ya verilen değeri düşürdüm. Baktım ki FPS yükseliyor. APU'yu kapatmam gerektiğini anlamadım. Araştırma sonucu bunu bulamadım, Gigabyte bu konu hakkında mail attım. Çok hızlı geri dönüş yaptılar ve BIOS güncellemem için dosya verdiler. Nasıl yapıldığına dair kısa ve öz anlatım yaptılar ve kapattım. Şu an gerçekten gözle görülür şekilde artış meydana geldi.
GTA V 40FPS altı görmedim hiç, CS:GO ise 170'den aşağı olmadı hiç.

aynen güncel olmadığı için APU'yu devre dışı bırakamıyormuşum
Aklıma takılmıştı acaba dedim ama yeterli bilgiye sahip değildim. Sen kapatamıyorum deyince fazla kurcalamadım o yüzden.
Bende şahsen bir kaç defa abuk sabuk donanımsal gibi görünen sorunları BIOS ve Firmware güncellemesi ile çözmüştüm. Sorunlardan bahsetsem yok artık, buda mı yazılımsal dersin.

Hiçbir zaman sana sunulan bilgiyi bilmişlik yapıp sorgulamayacaksın denemekten zarar gelmez ilkinde APU'ya yapılan belleği düşür dedin sorgular isen ne alaka çünkü ram dan çalarak kullanıyor değil mi. Ama sayende düzelme gördüm ve apuyu devredışı bırakmam gerektiğini anladım ve çözüme ulaştım

Bu mutluluk anlatılmaz yaşanır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…