A101 Garantisiz Ürün Satışı

MrDentist

Kilopat
A101 internet sitesi üzerinden 13 Ocak tarihinde 3999 TL'ye aldığım Roborock S5 Max isimli robot süpürgenin içinden garanti belgesi çıkmadı. Müşteri hizmetlerini arayıp sorduğumda garantisinin kim tarafından verildiğini göremediklerini, maille dönüş yapacakları söyledi. Şikayetvar sitesinde benimle aynı mağduriyeti yaşayanları görünce ürünü kullanmadan, kutusuna zarar vermeden iade ettim ve tabii ki reddedildi. Neymiş; kartonunu açıp acaba içinde kırık dökük var mı, eksik sıkıntılı bir şey var mı diye içine bakmışım. Kaldı ki içindeki tüm parçalar ayrı ayrı jelatinli, kat kat karton korumalı, hiçbirine zarar vermiş değilim.

Aradan 22 gün geçmesine rağmen garantisini veren kurumu da öğrenebilmiş değilim. Gelen mailde sadece 2 yıl ithalatçı garantili olduğu yazıyor. Arıza olunca Türkiye'deki tüm kurumları sırayla denerim artık. THH'ye başvurumu yapmış bulunmaktayım. A101'den alışveriş yaparken kurumsal sanıp güvenmeyin. Bizler gibi mağdur olmayın. Gerçekliğini destekleyen ilgili belgeler ve ekran görüntülerini de paylaşıyorum.

Şikayetvar linkleri;

Ürün ve açılan kutu resmi;

Dosya Ekleri

• IMG-20210119-WA0002.jpg
    IMG-20210119-WA0002.jpg
    70 KB · Görüntüleme: 191
  • IMG-20210119-WA0006.jpg
    IMG-20210119-WA0006.jpg
    139,8 KB · Görüntüleme: 140
Son düzenleme:
Geçmiş olsun. Umarım hakkınızı alırsınız.

Roborock Türkiye'yi arayıp garantisi olup olmadığını öğrendiniz mi? Belki fatura, garanti belgesi yerine geçiyordur.

Faturayı bile kavga dövüş 20 gün sonra alabildim. Arayıp sormak aklıma gelmedi. Ama ithalatçı yazdığı için distribütör garantili olacağını sanmıyorum.

14 gün içinde iade hakkınız var. Reddetmeye hakları yok. Mesafeli satış kanunu vs bir şekilde iade almaları lazım.

THH ile en doğru haraketi yaptığınızı zaten söylemişler. A101'in böyle bir şey yapmaya cesaret etmesi de çok tuhaf.

14 gün içinde iade hakkınız var. Reddetmeye hakları yok. Mesafeli satış kanunu vs bir şekilde iade almaları lazım.

THH ile en doğru hareketi yaptığınızı zaten söylemişler. A101'in böyle bir şey yapmaya cesaret etmesi de çok tuhaf.

Maalesef kanunların çoğu kağıt üstünde kalıyor. Tüm prosedüre uygun iade koduyla, sevk irsaliyesiyle ve iade dilekçemle başvurmama rağmen dilekçe kağıdımı bir güzel dürüp geri yolladılar. ☺️

14 gün içinde iade sadece internet alışverişlerinde oluyor yalnız.
İnternet mağazası üzerinden aldım zaten.

Maalesef kanunların çoğu kağıt üstünde kalıyor. Tüm prosedüre uygun iade koduyla, sevk irsaliyesiyle ve iade dilekçemle başvurmama rağmen dilekçe kağıdımı bir güzel dürüp geri yolladılar. ☺️
Hocam o kağıdı dürüp bir yerlerine montalamak lazım. Kanundan anlamıyorlarsa yapacak başka bir şey kalmıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı