A101 sahte Apple 35W adaptör sattı

WSS Leutnant

Megapat
Makaleler
1
Herkese merhaba,

2024 Şubat ayında A101 resmi Online e-ticaret sitesi üzerinden KDV dahil 1599TL'ye satın almış olduğum Apple 35W şarj adaptörü (A2676) yaşamış olduğum bir sorundan ötürü tarafımca dün İstanbul zorlu Center AVM Apple merkez şubesine rezervasyon alınarak usulüne uygun şekilde servise götürülmüştür.

Sıkıntı ise Apple'ın bu cihaza sahte olması gerekçesiyle hizmet vermemesi ve hatta resmi olarak https://www.a101.com.tr/ sitesinden faturalı olarak satın almış olduğum bu cihaz için talebime istinaden sahte olduğuna dair yazılı belge dahi düzenlemiş olması.

Hafta sonu olması sebebiyle a101.com.tr müşteri hizmetlerini arayarak yalnızca kayıt açmakla yetindim, ancak sıfır almış olduğum iPhone 15 Pro Max cihazımı neredeyse 1 yıldır bu şarj cihazı ile şarj etmemden ötürü büyük endişe duydum. Şimdi kendilerini direkt mahkemeye mi vermeliyim? Tazminat haklarım nelerdir? Bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu güncel tutmak adına A101 bana orijinal diye sahte mal sattığı için hakem heyetine verdim ve bu süreçte kendilerine takribi olarak şarj aletine verdiğim paranın 6 katı para talep ettim(kendimce onlara ceza kestim). Eğer kabul etmezlerse bu sahte malları hangi tedarikçi vasıtasıyla ülkeye soktuklarını Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Müşavirliğine şikayet edeceğimi üstüne yetmediği gibi Apple'ın lisanslı ürünlerini kendi resmi sitelerinde nasıl sahte olarak sattıkları gerekçesiyle fikri ve sinai mülkiyet kanununu çiğnedikleri için Apple hukuk birimine (İstanbul Levent Büyükdere Cad. Ofisine) bildireceğimi yani kısacası kendileriyle uğraşacağımı belirttim ve talep ettiğim miktarda parayı bana ödeyerek mağduriyetimi giderdiler. Ben de karşılığında taahhütname imzaladım ve yasal olarak başvurularımı geri çektim, bilginize değerli Technopat ailesi 🙂 Halihazırda çok fazla davam var, kafamı bir de bunlarla meşgul etmek istemiyorum çünkü uğraştığımda tam uğraşıyorum ben.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı