A101'de çalışılır mı?

YaramazMorde

Hectopat
Evet dostlar daha mantıklı bir seçeneğim yok sanırım şu an. Garsonluk ile kıyaslarsam; garsonlukta sürekli bir hareket hali, koşturmaca kasiyerliğe göre daha yorucu bence. Bir arkadaşım bir, bir buçuk ay çalıştı ona danıştım maaş olarak 28 falan veriyorlar dedi. Hem yaz boyu serin olacak, cafe, restoranlara göre daha küçük bir yer. Daha önce çalışmış olanlar varsa siz ne düşünüyorsunuz? Maaşı diğer marketlere göre iyi geldi bana. Tanıdıklar, yaşıtım kızlar görecek falan diye takıyorum ama yapacak bir şey yok. Üç ay çalışıp bir şekilde bir motor çeksem altıma benden iyisi olmaz. Mahallemde iki adet şubesi var, onlardan birinde çalışmak istesem ne olur? Boşuna uzağa gitmek istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet dostlar daha mantıklı bir seçeneğim yok sanırım şu an. Garsonluk ile kıyaslarsam; garsonlukta sürekli bir hareket hali, koşturmaca kasiyerliğe göre daha yorucu bence. Bir arkadaşım bir, bir buçuk ay çalıştı ona danıştım maaş olarak 28 falan veriyorlar dedi. Hem yaz boyu serin olacak, cafe, restoranlara göre daha küçük bir yer. Daha önce çalışmış olanlar varsa siz ne düşünüyorsunuz? Maaşı diğer marketlere göre iyi geldi bana. Tanıdıklar, yaşıtım kızlar görecek falan diye takıyorum ama yapacak bir şey yok. Üç ay çalışıp bir şekilde bir motor çeksem altıma benden iyisi olmaz. Mahallemde iki adet şubesi var, onlardan birinde çalışmak istesem ne olur? Boşuna uzağa gitmek istemiyorum.

Bu tip yerlerde calisacagina yardimci asci/mutfak komiligine gir en azindan meslek ogrenirsin.

Boyle yerlerde calisirsan hayatina hiçbir katki saglamayacak para disinda bos yere vakit tuketirsin.

Arkadaşlar görürse diye birşey mi var? Sonuçta illegal bir iş yapmıyorsun. Emeğinle para kazanıyorsun. Bu mantıkla olmaz. Önemli olan helal para kazanmaktır. Hatta daha önemli olan şey onur meselesi yaptığın, gurur meselesi yaptığın konuları aşıp o işi yapabilmektir. Bence çöpçülük, temizlik görevlisi v.b. işleri yapmak asıl karakter gerektiren şeylerdir. Egonu yeneceksin ve yapacaksın. Sanırım bir bizim ülkemizde bu tarz şeylerden utanılıyor. Sosyal medya sayesinde yurtdışında görüyorum. Manken olacak tipler tahmin edilemeyecek işler yapıyorlar...

Ha ben senin yerinde olsam arkadaşın dediği gibi (yaşın genç olmak şartıyla) giderim aşçılık, inşaat, fırın v.s. gibi işler yaparım. Piyasa kasiyer, market çalışanı aradığında buluyor. Fakat özellikle inşaat işçisi, tadilat, boyacı, tesisat işleri yapanları arayıp bulamıyor. Hatta inşaat işçileri için ABD'de direkt vize verildiğini falan duymuştum...

Şunu da ekleyeyim. Daha önce A101'in Bölge Müdürlüğünde muhasebe birimi mağazaların kasalarına bakan bir bölümde çalışmıştım. Büyük depolarda sırtında yük taşıyanı görmedim. Elektrikli palet taşıyan şeyler var. Yükleme yaparkende, yük indirirkende büyük depolarda onlar kullanılıyor. Mağazalarda nasıl olduğunu bilmiyorum...

Çalıştığın mağazalarda personel dahil hırsızlıklara dikkat etmen gerekiyor. A101 gibi firmalarda çok fazla sürkülasyon olur. Bir ay çalıştığın personelle bir sonraki ay çalışamayabilirsin. Mağaza kasasında eksik olması nedeniyle yanlış bilmiyorsam maaşından kesinti olabilir. Uyanık olman gerekir. Kasiyer olmakta kolay değildir. Hırsızı, tırnakçısı, sahte para v.s. çok uyanık olman gerekir. Adam kasaya gelir. Sahte parayla alışveriş yapar. Farketmezsen birkaç ay şirkete çalışabilirsin...

Yukarıda yazdığım gibi kasiyer bulurlar. Asıl bulunması zor meslekleri yapmakta fayda var. Eskiden amele diye aşağılıyorlardı. Şimdi eve getirmek için yalvarıyorsun. Çünkü sayısal olarak çok az bu meslekleri yapan var...

Bence endişelenmen gereken şey arkadaşlarının seni bir mağazada çalışırken görmesi değil yaptığın işi en iyi şekilde yapıp, yapamayacağındır. Çok afedersin tuvalet bile temizlerken en iyisini yaparsan aranan kişi olursun. Motoru altıma çektim. Dünya umrumda değil mantığı da doğru değil. Motoru çektiğin gün yandı diyelim ona göre mi geleceğini planlayacaksın. Boşa dememişler. Çalışan demir paslanmaz...

Son düzenleme:
Arkadaşlar görürse diye bir şey mi var? Sonuçta illegal bir iş yapmıyorsun. Emeğinle para kazanıyorsun. Bu mantıkla olmaz. Önemli olan helal para kazanmaktır. Hatta daha önemli olan şey onur meselesi yaptığın, gurur meselesi yaptığın konuları aşıp o işi yapabilmektir. Bence çöpçülük, temizlik görevlisi vb. İşleri yapmak asıl karakter gerektiren şeylerdir. Egonu yeneceksin ve yapacaksın. Sanırım bir bizim ülkemizde bu tarz şeylerden utanılıyor. Sosyal medya sayesinde yurt dışında görüyorum. Manken olacak tipler tahmin edilemeyecek işler yapıyorlar...

Ha ben senin yerinde olsam arkadaşın dediği gibi (yaşın genç olmak şartıyla) giderim aşçılık, inşaat, fırın vs. Gibi işler yaparım. Piyasa kasiyer, market çalışanı aradığında buluyor. Fakat özellikle inşaat işçisi, tadilat, boyacı, tesisat işleri yapanları arayıp bulamıyor. Hatta inşaat işçileri için ABD'de direkt vize verildiğini falan duymuştum...

Şunu da ekleyeyim. Daha önce A101'in bölge müdürlüğünde muhasebe birimi mağazaların kasalarına bakan bir bölümde çalışmıştım. Büyük depolarda sırtında yük taşıyanı görmedim. Elektrikli palet taşıyan şeyler var. Yükleme yaparkende, yük indirirkende büyük depolarda onlar kullanılıyor. Mağazalarda nasıl olduğunu bilmiyorum...

Çalıştığın mağazalarda personel dahil hırsızlıklara dikkat etmen gerekiyor. A101 gibi firmalarda çok fazla sürkülasyon olur. Bir ay çalıştığın personelle bir sonraki ay çalışamayabilirsin. Mağaza kasasında eksik olması nedeniyle yanlış bilmiyorsam maaşından kesinti olabilir. Uyanık olman gerekir. Kasiyer olmakta kolay değildir. Hırsızı, tırnakçısı, sahte para vs. Çok uyanık olman gerekir. Adam kasaya gelir. Sahte parayla alışveriş yapar. Fark etmezsen birkaç ay şirkete çalışabilirsin...

Yukarıda yazdığım gibi kasiyer bulurlar. Asıl bulunması zor meslekleri yapmakta fayda var. Eskiden amele diye aşağılıyorlardı. Şimdi eve getirmek için yalvarıyorsun. Çünkü sayısal olarak çok az bu meslekleri yapan var...

Uzun süreli yapılabilecek işler daha iyi elbette. Hayatının sonuna kadar market çalışanlığı yapamazsın fakat bu sene dondurduğum için gidemesemde önümüzdeki dönem üniversitem var. Yani benim amacım şu an birkaç ayda kazanabileceğimi kazanmak. Alabilirsem umarım bir motor almak ve gerek üniversiteye gerek başka yerlere otobüsle gitmemek. Yıllardır günde 4 otobüs yaptığım zamanlar oldu ve sıkıldım artık. BİM çalışanları 30 üzeri alıyormuş, başka bir konuda dekontunu da atmışlar. Birkaç ay BİM'de çalışabilirim diye düşünüyorum. Düşüncen nedir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı