A101'den Alınan Prize PC Takılır Mı?

Makaleler
4
Yer
Alanya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 3 3100 - Anakart: Gigabyte B450M-S2H - Ekran Kartı: Sapphire Pulse RX 6600 - RAM: Adata XPG Gammix 8GB 3200MHz (x2) - SSD: GeIL Zenith R3 High Performance 512GB - HDD: WD Blue 1TB 7200RPM - Kasa: Dark Diamond Pro Mesh - PSU: High Power 500W 80+ Bronze - Monitör: Asus TUF Gaming VG259QR 165HZ 1 ms

İşletim Sistemi: Windows 11 Pro

Telefon: Samsung Galaxy A52
Merhaba. Ben A101'den 3'lü Nilson golyat aldım. Sizce bilgisayar ve monitör takılır mı bu prize? Çok anlamıyorum bu akım işlerinden arkadaşlar. O yüzden sorum biraz saçma gelebilir size. Bilgisayar özelliklerim aşağıdadır.
İşlemci: AMD Ryzen 3 3100
Anakart: Gigabyte B450M S2H
Ram: Adata XPG 8GB 3200Mhz
Ekran Kartı: Galax GeForce GTX 1650 Super
PSU: High Power 500W 80+
SSD: GeIL Zenith R3 High Performance 512GB
Kasa: Dark Diamond Pro Mesh
Monitör: Philips 23.8" 75hz 4 ms 242V8A

Sadece a101 filan değil dostum basitçe şunu sor kendine 100 tl lik priz yerine 25-50 tl lik bir priz kullanmanın sağlayacağı kazanç tüm sistemi riske etmeye değer mi? Yani sen 50-60 lira kar edeceksin güzel, ama bu kar için bütün sistemi riske atacaksın gözün kesiyorsa buyur :) .

Not:Alınan her prizin riski vardır fakat bazılarında risk daha fazladır.
Bu sistemi 1 uzatma 3'lü priz üstüne 1 3'lü golyat takarak kullanıyorum. Akım sıkıntısı çekmiyor sistemim.

Sanırım arkadaşın sorusu akım sıkıntısından ve priz tipinden ziyade ucuz priz alma sıkıntısı olabilir. Bir de sanırım imzayı referans göstermek yasak.

Sadece a101 filan değil dostum basitçe şunu sor kendine 100 tl lik priz yerine 25-50 tl lik bir priz kullanmanın sağlayacağı kazanç tüm sistemi riske etmeye değer mi? Yani sen 50-60 lira kar edeceksin güzel, ama bu kar için bütün sistemi riske atacaksın gözün kesiyorsa buyur :) .

Not:Alınan her prizin riski vardır fakat bazılarında risk daha fazladır.

Sanırım arkadaşın sorusu akım sıkıntısından ve priz tipinden ziyade ucuz priz alma sıkıntısı olabilir. Bir de sanırım imzayı referans göstermek yasak.
Yani takılmaz mı?

Yani takılmaz mı?

Dostum sana tavsiyem gidip akım korumalı düzgün bir priz alman. 101'den aldığın prize belki takarsın 10 yıl boyunca sorunsuz çalışır hiçbir sıkıntı yaşamazsın. Ama işini garantiye alıp akım korumalı düzgün bir markanın prizini alman daha iyi olacaktır. Özellikle önümüz kış yağmurlar başlayacak voltaj dalgalanmaları vs. sıkıntı çıkartabilir. 25-30 lira tasarruf edeceğim diye riske atmaya değmez diye "düşünüyorum".

Mesela bu ürün kaliteli bir marka ve 60 lira gidip bunu alırsan kafan bir tık daha rahat olur. Tabi bu %100 korur demiyorum diğerine göre daha iyidir diyorum.

Not: Takarsın ve sistem çalışır. Ben sadece güvenlik açısından yazdım. Tüm yazdıklarım sistemi "güvenli" çalıştırmak üzerine yazılmıştır.

Dostum sana tavsiyem gidip akım korumalı düzgün bir priz alman. 101'den aldığın prize belki takarsın 10 yıl boyunca sorunsuz çalışır hiçbir sıkıntı yaşamazsın. Ama işini garantiye alıp akım korumalı düzgün bir markanın prizini alman daha iyi olacaktır. Özellikle önümüz kış yağmurlar başlayacak voltaj dalgalanmaları vs. sıkıntı çıkartabilir. 25-30 lira tasarruf edeceğim diye riske atmaya değmez diye "düşünüyorum".

Mesela bu ürün kaliteli bir marka ve 60 lira gidip bunu alırsan kafan bir tık daha rahat olur. Tabi bu %100 korur demiyorum diğerine göre daha iyidir diyorum.
Çok teşekkürler bakacağım.

Olmaz bir şey tak gitsin en fazla 3'lü priz zarar görür o da çok zor çünkü bilgisayarın güç kabloları ortalama 0,65KW tüketir. Evinde ki en düşük sigorta 10Amper olsa 2, 2KW yapar. Piyasadaki en dandik prizde bu güçlere dayanıklıdır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı