A101'e karşı açtığım davayı kazandım

Tüketici olarak haklarını görmezden gelmişler, senin kazandığın tüketici hakem heyeti başvurunu mu dikkae alacaklar. Bu işlerde biraz da ikna kabiliyeti önemli. Yaşadığın sıkıntıyı twitter-facebook-intagram üzerinden anlatsaydın senin için daha çabuk bir sonuç olurdu.
Tüketici Hakem Heyeti kararları mahkeme kararı niteliğindedir, bilginize.

Olayın arka planını bile bilmiyorsun. 4 lira için orada asgari ücretle günde 10 saat çalışan insanların başını ağrıtıyorsun.
İyi de ne yapalım yani? Bazen mecburen masum insanların da başı ağrır bir şeylerin düzelmesi için. O kadar ince düşünüyor musunuz sanki siz hayatınızda? Hayır.

İyi de ne yapalım yani? Bazen mecburen masum insanların da başı ağrır bir şeylerin düzelmesi için. O kadar ince düşünüyor musunuz sanki siz hayatınızda? Hayır.
Düşünüyorum. Eğer çalışan saçma sapan hareketler sergileyip tehditler savurmuyorsa ve hatası için özür diliyorsa bu kadar abartmanın anlamı yok.

Bu kadar ileri gitmek mantıksız geldi gibi. Hakkımızı bilelim savunalım eyvallah da çalışan ters tepki sergilemediği sürece ekmeğiyle oynamaya hiç gerek yok. Ben bu tarz durumlarla işim gereği neredeyse her gün karşılaşıyorum ve etiket fiyatı neyse ben alıp geçiyorum. Artık üstünü kendi cebinden mi karşılar orası beni bağlamaz.

Ben genelde müdür çağırınca çözülüyor. Zaten sadece A101'de bu problemi yaşıyorum. Telefonumda benimki ve cevremdeki 1-2 mahalleye bakan birinin numarası bile kayıtlı.

İşçiden kesiliyorsa o da hakkını arasın. Yasal olduğundan şüpheliyim. Kesiliyorsa bile o etiketi değiştirmek onun görevi. Bu kadar basit. Bunun üstüne söylenebilecek bir şey yok. İşi alıyorsan yapacaksın.

Bu yüzden kimsenin ekmeğiyle oynama gibi bir durum söz konusu değil. Yasanın verdiği hakkını kullanıyor. Zaten firma eskiden aldığı ürünü pahalıya satmaya karar verip fiyat değiştiriyor. Kimsenin bir zararı yok. Yeni ürün gelince değişecek olsa ürünü yerlestirirken etiketi de değiştirir.

Iyi yapmışsınız. Ben kağıdı okumayı beceremedim. Olayı biraz anlatabilir misiniz? Başvuru kısmı nasıl oldu? Etiket kasa fiyat farkını nasıl kanıtladınız?

Helal olsun. 4 TL'nizi böyle almaya gitmeniz dileğiyle.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öyle değil böyle gitmek lazım. Replikleri de aynen söylemek lazım kasiyere;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba, A101'den alışveriş yaptım; kasa ile etiket fiyatını birbirini tutmuyordu. Tüketici haklarım olduğunu belirttim, beni dinlemediler. Ben de tüketici hakem heyetine şikayet ettim ve uyuşmazlık bedeli olan 4 TL'lik açtığım davayı kazandım. Demem o ki arkadaşlar haklarınızı bilin, örneğin tişörte 100 TL yazıyorlarsa, 100 TL'den vermek zorundalar. Bu benim yaptığım şikayet tüm tüketicilere örnek olması dileğiyle. Hakkınızı asla yedirtmeyin, geç de olsa mutlaka kazanacaksınız.
Kararnameyi okumaya çalışırken şaşı oluyordum az daha. Ne olur ne olmaz diye yarısına bilerek ışık mı tuttun reis?

Yok haramdır, helaldir bu işleri geçin arkadaşlar. Konu sahibi arkadaşı hakkını aradığı için kutluyorum. Herkes işini düzgün yapacak, ortada usulsuzluk gibi bir durum da yok. Bizim insanımız pek okumadığı için yasaları bilmez fakat yasa bu tarz konularda tüketiciyi destekliyor yani etiket ve kasa fiyatının ayrı çıkması durumunda ne olursa olsun etiket fiyatından vermek zorundalar. Sırf kasiyerin fiyat etiketini değiştirmemesinden dolayı aradaki ekstra farkı müşteri ödemek zorunda değil. Burada duygu sömürüsü yapmaya da gerek yok, herkes hakkını aramayı bilsin. Burada mesele 4 TL değil, miktarı fark etmeksizin suç suçtur ve A101'in de yasalara karşı bir ayrıcalığı yok. A101'de herkes gibi yasalara uymak zorundadır. Bir şeyi de normalleştirmeyin yahu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı