A2 ehliyet 550CC 35kW kullabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yiitia

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, babam SRK550 alacak kendisine, ben de aralık ayında ehliyet alacağım. İlk motor 550CC alınır mı?Arada mecburiyetten sürmem gerekir diye sorma gereği duydum, motor tam 35kW ve sınırda kaldığı için bir kuşkulandım.

uygunsuz kelime kullandığımdan post düzenlenmiş arkadaşlar ilk motor alınır mı diye sormadım, ilk motor için iyi bir seçim olmadığını biliyorum kendime ayrı bir motor alacağım. mecburiyetten sürmem gerekir diye sordum.

Son düzenleme:
Kullanamazsınız. Bilgiyi yanlış almışsınız. Motosiklet 55.25 beygir. 41.19 KW'a denk geliyor. A2'ye uygun değil yani yetersiz ehliyetten yersiniz cezayı.

1738531503410.png

İlk motor 550CC alınır mı?
Bu soruya gelecek olursak; tabii ki alınır. Eğitim aldığınız sürece istediğiniz her motosikletle, her hacimle başlayabilirsiniz.

Başlangıç motosikleti diye bir şey yoktur. Bu dünyanın hele hele avrupa da amerikada britanyada asla böyle bir tabir yok sadece bizim gibi 3. Sınıf ülkelerde olan bir tabir. Kişi iyi bir eğitim ile istediği motosiklet ile trafiğe çıkabilir. Tabi eğitim şart mümkün ise iyi bir kurstan ileri sürüş eğitimi. Yani yüzden bu fazla gelir şu olur bu olur bunları bir kenara bıraktığımızı varsayarak gelelim diğer soruya o motor 47 beygirin yani 35kw=47 beygir bundan daha fazla yani yasal olarak kullanamazsınız. A sınıfı ehliyet gerektirir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı