Çözüldü A320 Anakart ile X4 950 İşlemciyi Overclock Etmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
10
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Donanım Arşivi kanalından Abdullah'ı tebrik ediyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm
Ben de adam bir şey yapti sandim. BIOS modlayıp OC etti gibi bir şey bekledim. Bu kanaldan bir şey beklemek benim hatamdi ama. Sanki donanım yüzünden OC yapamıyormuşuz ve o bir şeyler yapıp bunu aşmış gibi anlatmış. Bilgisiz kullanıcılar da hemen yemiş. OC yapılamıyor çünkü BIOS buna izin vermiyor. Verse yapılır. Bu noktada Asus bir hata yapıp X4 950'ye OC yapmaya izin veren bir BIOS yayinlamış ve o da bunu fark etmiş. Ben bunu kanıtladım falan diyerek kendini yüceltmeye çalışmış ve üzgünüm ama bunu yediniz. Yok dünyada ilk yok Türk'ün gücü falan denmiş. Olayda herhangi bir şey yok. Adamın da yaptığı bir şey yok.
1522712726631.png

5 dolarlık video :) (Post linç kokuyor, yapmayın)

Videoyu izleyince şahsen bende bir iş yaptığını falan düşünmüştüm fakat videonun ilerleyen dakikalarında biraz daha detaya inip kafa karıştırmaya başlıyor. Çok bilgisi olmayan birisi bu videodan A320 anakartlar ile O.C yapıldığını savunabilir. Dikkatli bir izleyici/dinleyici ise aslında adamın tekrar tekrar aynı şeyleri söylediği sonucuna varır. En azından ben öyle vardım. Bu arada sürekli "İlki başardım" gibi cümleler kurması beni de rahatsız etmedi değil. Bence bu kadar araştırma yerine bu yaptığı işlemi gidip ASUS'a veya MSI'a bildirseydi benim görüşüme göre buradaki insanların gönlünü veya saygınlığını daha çok kazanabilirdi.
Adam zaten bazı yerlere yazmış ve ryzen serisinde olmadığını(engellendiğini) ortaya çıkarmış.
Asus ve Msi a bildirmesi durumda yüksek ihtimalle anakart bioslarını silip kullanılmasını engellemenin yolunu arayacaklardı bildirmesinden ziyade dropbox ile bios u koruması bence daha mantıklı.
Dünyada ilk demesi ve izleyicisini kandırması beni gerçekten üzdü çünkü Youtube'da donanım tanıtım yapan , kaliteli sistem toplayan sayılı kişilerdendi ve bilinçli ve uyanık kitlesinin büyük çoğunluğunu kaybedecek.
Ayrıca bir videoyu beğenmediyseniz adamı bu kadar linç etmek yerine eksiklerini ve kusurlarını (ezmeden) belirtmeniz beni daha çok sevindirirdi.

Videonun burasında hata veya montaj var. OS Windows 8 olarak gözükse de Windows 10'dan ekran görüntüleri alınmıș. Tek amaç prim. Küçük bir hatadan yararlanmak oluyor bu. Tek iyi yanı ASUS bu BIOS dosyasını silse de hala burada erișilebilir olması.
Hayır, bilginiz olmadan atlamayın. Cinebench'de W10 kullansanız bile Windows 8 yazıyor.

Yaptıkları video cidden fazlasıyla saçma, gereksiz "yerli ve milli" öğelerle süslemişler ve iş yaptıklarını iddia ediyorlar. Bu videonun gerçekten bahsettikleri gibi olması için dünyadaki herkesten önce kendi modlu BIOS'larını yapmaları gerekirdi.

Videoyu izleyince şahsen bende bir iş yaptığını falan düşünmüştüm fakat videonun ilerleyen dakikalarında biraz daha detaya inip kafa karıştırmaya başlıyor. Çok bilgisi olmayan birisi bu videodan A320 anakartlar ile O.C yapıldığını savunabilir. Dikkatli bir izleyici/dinleyici ise aslında adamın tekrar tekrar aynı şeyleri söylediği sonucuna varır. En azından ben öyle vardım. Bu arada sürekli "İlki başardım" gibi cümleler kurması beni de rahatsız etmedi değil. Bence bu kadar araştırma yerine bu yaptığı işlemi gidip ASUS'a veya MSI'a bildirseydi benim görüşüme göre buradaki insanların gönlünü veya saygınlığını daha çok kazanabilirdi.
Adam zaten bazı yerlere yazmış ve ryzen serisinde olmadığını(engellendiğini) ortaya çıkarmış.
Asus ve Msi a bildirmesi durumda yüksek ihtimalle anakart bioslarını silip kullanılmasını engellemenin yolunu arayacaklardı bildirmesinden ziyade dropbox ile bios u koruması bence daha mantıklı.
Dünyada ilk demesi ve izleyicisini kandırması beni gerçekten üzdü çünkü Youtube'da donanım tanıtım yapan , kaliteli sistem toplayan sayılı kişilerdendi ve bilinçli ve uyanık kitlesinin büyük çoğunluğunu kaybedecek.
Ayrıca bir videoyu beğenmediyseniz adamı bu kadar linç etmek yerine eksiklerini ve kusurlarını (ezmeden) belirtmeniz beni daha çok sevindirirdi.
Benim demek istediğim burada BIOS'un açığını buluyor ve bunu "Türkiye'de bir ilk" olarak lanse ediyor, benim demek istediğim "Burada bir açığınız var ASUS'cuğum" deseydi videoyu izleyen bilinçli kişilerin saygısını daha fazla kazanabilirdi. Önemli olan bu açığı kullanmak yerine açığı olan firmaya kapattırmak değil mi? Ben mi yanlış düşünüyorum? :)

Bu olay yanlış hatırlamıyorsam H81 anakartlarda da bi ara olmuştu. Tabi sonra hemen yok edilmişti BIOS'lar.

Yani videoyu izlediğim kadarıyla markalara bir sitem var. Aslında anakartlar overclock oluyormuş ama AMD ve markalar kapatıyormuş.

Videonun ilk 5-10 dakikasında tamamen bunu anlatmaya çalışıyor. İyi de sorun bu değil. Bu bizim bilmediğimiz bir şey mi?

AMD insanlara ucuz bir alternatif için düşük bütçeli bir chipset çıkardı. bunun sebebi de Ryzen APU'larla çalışabilecek, uygun fiyatlı anakartlar oluşturmak olduğu apaçık belli.

Ben hala olayı anlamakta zorlanıyorum. Yani evet, AMD bilerek kapattı onu. Bunu zaten bilmeyen yok. Da sen videoda neyi kanıtlamaya çalışıyorsun ben onu anlamadım Abullah beyciğim? Arkadaş gruplarında espiriyi 10 dakika sonra anlayıp gülen insan durumuna düşmüş ama bizim çıtası über yüksekte olan Youtube ordusu, adamı göklere çıkarmış.

Vay efendim Türk'e imkansız de, sonra otur izle. Yok efendim Türk'ün gücünü göreceksiniz.

He he, gördük. AMD hisseleri dip yaptı Abdullah bey sayesinde tebrik ediyoruz kendisini.

Millet LGA 771 işlemcileri LGA 775'te çalıştırmanın yolunu buluyor. PC'lere macOS kuruyor, başka birisi PS3 oyunlarını PC'de çalıştırmaya çalışıyor ama bu adamlara kimse vay vay Amarigana imgansız de, otdur izle demiyor.

Bizdeki eziklik psikolojisinden kaynaklanıyor zaten bu. Maalesef kısa vadede düzelebilecek bir durum da değil. Böyle üretken olmayan Youtuber'ları birkaç on sene daha çekeceğiz el mecbur.

Tamam açığı buldu paylaştı güzel birşey, Teşekkür ederiz. Fakat biraz mütevazi olsa ben ben ben demese çoluk çocuk ve fanboylar yerine daha aklı selim insanlarada hitap edebilir ve gönlünü kazanabilirdi. Ben yine teşekkür etme taraftarıyım..

Hayır, bilginiz olmadan atlamayın. Cinebench'de W10 kullansanız bile Windows 8 yazıyor.

Yaptıkları video cidden fazlasıyla saçma, gereksiz "yerli ve milli" öğelerle süslemişler ve iş yaptıklarını iddia ediyorlar. Bu videonun gerçekten bahsettikleri gibi olması için dünyadaki herkesten önce kendi modlu BIOS'larını yapmaları gerekirdi.
Hata veya montaj var dedim. Hata olduğunu söylüyorsunuz siz de. Bence tam okuyup sonra yazmayı deneyin bir de.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı