Videoyu izlememiştim, izledim ve tahmin ettiğim gibi içerik saçmalıktan ibaret.
1- Çipsetlerin temel özelliklerini özelleştiren firmalar (ASUS, MSI vb.) değil, üretici firma (AMD ya da Intel) belirler. Özelleştiren firmalar belirli donanımlarda (ethernet kartıdır, ses kartıdır, Mosfet yapısıdır vb.) çıkarma yapabilirler. Bir de BIOS düzenlemeleriyle bu donanımları dolaylı yoldan değiştirebilirler.
2- Anakartların hız aşırtmamayı desteklememesinin bir sebebi firmaların ekonomik kaygılarıdır ancak diğer sebebi ise masraftan kaçınmak için işlemciyi stok frekansında çalıştırmalarıdır. Böylece voltaj regülatörlerden kısıp daha az masrafla üretim yapılabilir.
3- Amerika'yı 35. kez yeniden keşfetmenin anlamı yok, zaten yıllardır hız aşırtma desteklemeyen anakartların çoğunda modlu BIOS aracılığıyla hız aşırtma yapabiliyordunuz. Ancak bu durum o anakartların hız aşırtma desteklediği anlamına gelmez! H81 çipseti de hız aşırtma desteklemiyordu ama bizzat MSI gibi geliştiricilerin yanlışlıkla (!) yayınladığı bazı sürümlerde hız aşırtma yapmak mümkündü. Ama H81 anakartlar resmi olarak hız aşırtma desteklemez. A320 anakartların da hız aşırtma desteği yoktur.
4- "Modlu BIOS kurdum, hız aşırtma yaptım! Dünyada bir ilki başardım, çünkü ben Türk'üm!" Hayır aslanım, sen 20 yıldır yapılan bir işlemi hiçbir emek harcamadan yaptın ve ekmeğini yiyorsun. Boş içerik.
5- Windows 10'da Cinebench kullanırsanız işletim sistemi kısmında Windows 8 yazar. Bana inanmayıp cahilliğinizden korkmadan atar yapıyorsunuz, Technopat'ın 2017'de attığı bir inceleme videosunda da aynı durumu görebilirsiniz. W10'un çıktığı ilk günden beri Windows 8 yazar. Niye? Bilmiyorum.
Dakika 17'de işletim sistemi kısmına bakın.
Lütfen artık şu konuyu kilitleyin. Madem Abdullah Bey buraları okuyormuş, konunun uzadığını görüp daha fazla faydalanmasın.