A320 Anakarta Ryzen Yeni Nesil İşlemci Takılır mı?

Cem Argun

Kilopat
Herkese selamlar pek bilmediğim için soruyorum yeni işlemci alacağım. Kullandığım işlemci Ryzen 5 1400 BIOS güncelledim geçen gün Ryzen son işlemcileri bu anakarta takabilir miyim? Örnek Ryzen 7 3700.

MSİ A320M Pro VH-Plus

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim A320 anakarta Ryzen 7 3700X taksan bile tam performans alırsın. Kısacası 65 watt TDP değerine sahip tüm AM4 işlemcilerle performans sıkınıtısı yaşamadan kullanırsın. 95 watt işlemciler de aslında sıkıntı yapmaz ama elbette A320 anakartların çoğunda VRM amper gücü 95 watt'a kadar destekliyor. Gaming olan VRM pasif soğutmalı modeller var bazıları 105 watt'a kadar işlemcileri sıkıntısız çalıştırıyor.

Özetle burada biri çıkıp da Ryzen 7 3700X ve Ryzen 7 2600 gibi 65 watt TDP'li işlemcileri takarsan tam performans çalışmaz gibi yorumlar görürsen aldırış etme.

Kardeşim A320 anakarta Ryzen 7 3700X taksan bile tam performans alırsın. Kısacası 65 watt TDP değerine sahip tüm AM4 işlemcilerle performans sıkınıtısı yaşamadan kullanırsın. 95 watt işlemciler de aslında sıkıntı yapmaz ama elbette A320 anakartların çoğunda VRM amper gücü 95 watt'a kadar destekliyor. Gaming olan VRM pasif soğutmalı modeller var bazıları 105 watt'a kadar işlemcileri sıkıntısız çalıştırıyor.

Özetle burada biri çıkıp da Ryzen 7 3700X ve Ryzen 7 2600 gibi 65 watt TDP'li işlemcileri takarsan tam performans çalışmaz gibi yorumlar görürsen aldırış etme.

Bu yorumun için gerçekten teşekkür ederim bana söylenen o anakart bir halta yaramaz istersen son işlemci tak anakartın çöp diyorlardı tamam çok iyi değil belki ama yapacak bir şey yok elimde bu var , ben seni dinleyerek BİOS bu 1400 takılı iken güncelledim dün, gidip rahatlıkla 2600 alıcam
teşekkürler.

Ustam burda yazıyor zaten galiba dimi bunları takabilirsin diye en üstekini indirip Tecnopat videosundan bakarak yaptım bir sorun olmaz dimi 2600 taktığımda

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    55,2 KB · Görüntüleme: 207
O TDP işleri öyle yürümüyor maalesef. Sitesine bakarsanız Ryzen 1200 de 65 W TDP Ryzen 1700 de 65 W TDP. E bu iki işlemci aynı güçte mi şimdi?

TDP'nin anlamı Thermal Design Point'dir ve işlemci tarafından üretilen ısı enerjisinin/sıcaklığın miktarını gösterir.

O TDP işleri öyle yürümüyor maalesef. Sitesine bakarsanız Ryzen 1200 de 65 W TDP Ryzen 1700 de 65 W TDP. E bu iki işlemci aynı güçte mi şimdi?

TDP'nin anlamı Thermal Design Point'dir ve işlemci tarafından üretilen ısı enerjisinin/sıcaklığın miktarını gösterir.

Usta sen takma mı diyorsun 2600 veya yeni nesil olmaz mı yani ?

Yanlış bilgi vermeyin. 65 watt TDP değerinde olması 65 watt'a çok yakın değerlerde güç tüketeceği anlamına geliyor. Youtube'de Ryzen 1200'ün tam yükte çektiği watt değerinin Ryzen 1700 hatta 3700X ile çektiği watt değerinin çok yakın olduğunu hatta aynı olduğunu görürsünüz.

1200 ile 3700X'in mimarileri farklı ve nanometre başına transistör sayısı çok daha fazla. Watt aynı tutularak çok daha fazla transistör yerleştirmesi yapılıp transistör aralarındaki boşluk miktarı daha da düşüyor. Yeni mimari TDP'yi düşürseydi şuana kadar 5 watt TDP'li işlemciler görmüş olmamız gerekecekti fakat o işler kafanızda kurduğunuz gibi yürümüyor.

1565218702080.png

Bu resimde 105 watt TDP değerine sahip 2700X'in 101 watt güç tükettiği açık bir şekilde görülüyor.

Son düzenleme:
Herkese selamlar pek bilmediğim için soruyorum yeni işlemci alacağım. Kullandığım işlemci Ryzen 5 1400 BIOS güncelledim geçen gün Ryzen son işlemcileri bu anakarta takabilir miyim? Örnek Ryzen 7 3700.

MSİ A320M Pro VH-Plus

Merhaba anakartının işlemci desteğine göre R7 3700x kullanabilirsin. R7 3700 listede bulunmuyor sanırım desteği yok. Ama R7 3700x gibi bir işlemcim olsa gider doğru düzgün bir anakart alırdım. Tercih tabiki genede size kalmış.

Abiler benim O.C ile işim yok zaten hani benim amacım Oyunda 1400 ile atıyorum 50 FPS alıyorsam 2600 taktığımda bu FPS oranı mesala 70'e çıkarmı örnek olarak böyle bir fark olurmu PC'de rahatlama olur mu amacım o

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı