A320 Anakarta Ryzen Yeni Nesil İşlemci Takılır mı?

Cem Argun

Kilopat
Herkese selamlar pek bilmediğim için soruyorum yeni işlemci alacağım. Kullandığım işlemci Ryzen 5 1400 BIOS güncelledim geçen gün Ryzen son işlemcileri bu anakarta takabilir miyim? Örnek Ryzen 7 3700.

MSİ A320M Pro VH-Plus

Son düzenleyen: Moderatör:
Abiler benim O.C ile işim yok zaten hani benim amacım Oyunda 1400 ile atıyorum 50 FPS alıyorsam 2600 taktığımda bu FPS oranı mesala 70'e çıkarmı örnek olarak böyle bir fark olurmu PC'de rahatlama olur mu amacım o
Olur kardeşim olur. 3700X taksan bile tam performans alırsın aynı B450 bir anakart gibi. 65 watt TDP değerine sahip bir işlemci taktığın sürece hiçbir sıkıntı yaşamazsın. 95 watt'da da yaşamayabilirsin ama garantisi yok elbette.

50'den 70'e FPS artışı olacağını hiç zannetmiyorum. O kadar artış darboğaz olduğu durumlarda olur anca. 20-30 FPS artış istiyorsan ekran kartı alacaksın.

O internetteki FPS testlerine bakarsan hepsinde işlemci darboğazı söz konusu. Hepsinde. Aradaki FPS farkının sebebi de bu zaten. Bakıyorsun Intel'de tek çekirdek güçlü olduğu için Intel sistemin ekran kartı kullanımı %60 Ryzen'da %55. İşte bu yüzden FPS farkı oluyor. Darboğaz yapmayan bir ekran kartıyla karşılaştırılsa bak bakalım 20-30 FPS fark olacak mı.

Bak mesela alttaki videoda GTX 1660 ve RX 590 başabaş kartlar. Peki Intel ve Ryzen arasında 20-30 FPS fark var mı?

Darboğaz olmayınca o Intel'in övülen tek çekirdek performansı nereye gitti? Ryzen sistemin geçtiği oyunlar bile var altta. Oyun oynayacaksan ekran kartı alacaksın bu kadar basit her şey.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
50'den 70'e FPS artışı olacağını hiç zannetmiyorum. O kadar artış darboğaz olduğu durumlarda olur anca. 20-30 FPS artış istiyorsan ekran kartı alacaksın.

O internetteki FPS testlerine bakarsan hepsinde işlemci darboğazı söz konusu. Hepsinde. Aradaki FPS farkının sebebi de bu zaten. Bakıyorsun Intel'de tek çekirdek güçlü olduğu için Intel sistemin ekran kartı kullanımı %60 Ryzen'da %55. İşte bu yüzden FPS farkı oluyor. Darboğaz yapmayan bir ekran kartıyla karşılaştırılsa bak bakalım 20-30 FPS fark olacak mı.

Bak mesela alttaki videoda GTX 1660 ve RX 590 başabaş kartlar. Peki Intel ve Ryzen arasında 20-30 FPS fark var mı?

Darboğaz olmayınca o Intel'in övülen tek çekirdek performansı nereye gitti? Ryzen sistemin geçtiği oyunlar bile var altta. Oyun oynayacaksan ekran kartı alacaksın bu kadar basit her şey.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim ekran kartım şu anda kullandığım MSİ GTX 1060 6 GB Mesala ben Metro Exodus oynayamadım FPS sabitlesem zaten olmuyor Low ayarlara çekince bir şey anlamıyorum oyun açılıyor oyunda ilerliyorum da 1-2 bölüm geçtim hatta ama rahat rahat oynayamadım oyunu şimdi ben işlemci değiştirdiğimde de bu oyunu oynayamazmıyım gene aynı sorunla mı karşılaşırım ?

Sistem

8 GB 3000 MHZ
MSİ A320M PRO VH-PLUS
AMD RYZEN 5 1400
700 W 80 P RAMPAGE
MSİ GTX 1060 6 GB
1 TB 7200 RPM
Tüm sürücüler güncel.

Metro Exodus işlemciye çok yüklenen bir oyun. GTX 1060 sabit kalsa bile işlemcini yükseltirsen elbette FPS kayda değer bir şekilde artacak. Ama tek modül RAM'in varsa mutlaka bir tane daha 3000 MHz 8 GB RAM al çift kanalda çok daha iyi sonuçlar alırsın.

P

Hocam TDP olayini islemcinin verimlilii gibi dusunebilirsiniz. R3 1200, cok yakar az kacar hesabi, verimliligi R7 1700'den azdir. R7 seviyesine o anakartla cikilabilir ama O.C ile isim yok derseniz. Dediginiz gibi R5 2600 takmak mantikli cozumdur.

Hocam peki R5 2600'ü BIOS Update olmadan takabilir miyim A320'ye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı