A320 chipset ile 6700XT sistem kullanılır mı?

valoR0

Hectopat
Arkadaşlar öncelikle merhaba.
Yaklaşık 4 gün once bu sistemi satın aldim.
Sistemin içerisindeki chipset sizce bu donanımlar icin bir sorun çıkartır mı?
Endişelerim var ancak net bir şey bulamadım internetten. Konu hakkında bilgili arkadaşlar ileride yaşanabilecek sorunları yazarlarsa memnun olurum. Kısaca şöyle özetleyeyim, neden bu sisteme B550 chipset öneriliyor, A320 önerilmiyor? Farklar nedir genel hatlarıyla?

Endişelerim var ancak net bir şey bulamadım internetten. Konu hakkında bilgili arkadaşlar ileride yaşanabilecek sorunları yazarlarsa memnun olurum. Kısaca şöyle özetleyeyim, neden bu sisteme B550 chipset öneriliyor, A320 önerilmiyor? Farklar nedir genel hatlarıyla?

Kullanılır neden kullanılmasın ki?

Kullanılır eğer oyun için aldıysan B550 kullansaydın da FPS değişmez.

Izoly ve Turbox firmalarının tanrısıdır A320. Her güncel üst düzey oyuncu bilgisayarlarında mevcutturlar. Bu yazdığım cümlenin şaka olduğunu umarım idrak edersin 😀
Eğer ikinci el temiz ve uyguna bulunursa idareten alınır, sıfır alınmaz. Yarın öbürgün donanımlara işlem yapman gerektiğinde A320 chipsetinin azizliğine uğrarsın.
FPS değişmez ama değişmesi için kullanılacak yöntemleri de sınırlandırır 😉

Genelde bu sistemler rekabetçi oyunlarda 400 FPS altına inmez kimsenin monitörü de 400Hz değil ki. Çok can sıkmaz o konu.

Şu anda ihtiyaç olmasa da ileride tek ekran kartı yükseltmek istese bunun eksikliğini hissedebilir. AAA oyunlarda besleme ve %1 low'u yükseltmekte çok işe yarıyor.

Gerçi o sistemdeki RAM'ler yüksek hızlar ve düşük gecikmeler için pek uygun değil. Her halükarda XMP + CPB ikilisiyle takılacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı