A320 chipset ile 6700XT sistem kullanılır mı?

valoR0

Hectopat
Arkadaşlar öncelikle merhaba.
Yaklaşık 4 gün once bu sistemi satın aldim.
Sistemin içerisindeki chipset sizce bu donanımlar icin bir sorun çıkartır mı?
Endişelerim var ancak net bir şey bulamadım internetten. Konu hakkında bilgili arkadaşlar ileride yaşanabilecek sorunları yazarlarsa memnun olurum. Kısaca şöyle özetleyeyim, neden bu sisteme B550 chipset öneriliyor, A320 önerilmiyor? Farklar nedir genel hatlarıyla?

Konuyla alakasız ama %1 Low nasıl artırılıyor ve artması ne işe yarıyor?

Artırılması için donanım seçimlerinden, o donanımları ne kadar iyi ve maksimum performansta kullandığına, işletim sistemine, arka plan uygulamalarına kadar çok büyük bir yelpaze var. Ne işe yaradığı için bu videoyu baştan sonra izlemeni öneririm.

Tüm bunları bildikten, öğrendikten, uyguladıktan sonra aynı sistemi kullananların çoğundan daha iyi performans alıyorsun. Ama elimizde oyun motoru sakat ya da optimizasyon sıkıntılı bir oyun vardır ona bir çözüm değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

550 de yapıpta 320 de yapamayacağım şeyleri kast ediyorum.

PCIe 4.0 destekli bir NVMe alırsan 3.0 hızında çalışacak, işlemciye overclock yapmak istersen yapamayacaksın (şart mı değil 5600'ün standart turbo hızı yeterince güçlü önemli olan serin tutmak), RAM frekans limitin 3200Mhz ile sınırlı kalacak yarın şöyle Samsung B-Die'lı bir kit alıp overclockun diibne vurayım desen seni kısıtlayacak.

Bunlar düz bir A320 ile B550 arasındaki farklar. Orta seviye ve üzeri bir B550 alırsan (örn: B550 Mortar, Tomahawk) sana kaliteli VRM, Mosfet soğutucuları ve M.2 soğutucusu olarak geri dönecek. Bunlar da uzun süreli ağır kullanımda (render gibi) sistem stabilitesi ve performansı açısından önemli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı