A320M Anakart Almak Mantıklı mı?

Teşekkürler yanıtınız için. Bu arada başka bir şey daha sorayım bilginiz varsa. Ryzen 3 2200G ile Solidworks, Ansys tarzı mühendislik programlarında çok zorlanır mıyım acaba? OC gerekli midir? OC yapmam diyordum oyun için ama bu programlar hiç aklıma gelmedi açıkçası.
A320 ile OC yapamıyorsunuz onun da bilgisini vereyim.

Genel malzeme kalitesi kötü değil bu sizin uydurmanız. Sadece VRM faz gücü overclock yatkınlığı olmadığı için biraz daha düşük. Diğer yönden sadece yukarıda paylaştığım görsellerdeki fark var başka dişe dokunur fark bulunmamakta.
VRM sayısı az ve kalitesi de kötü. Dediğim gibi dostum gidip alabilirsin, sadece ben tavsiye etmiyorum. Kalitesiz VRM'ler akım arttıkça VDrop'a sebep olur. Neden bu kadar savunuyorsun onu da anlamıyorum. İleride Ryzen 3000'e geçmek istiyormuş arkadaş, bunun için en az B350 önerdim. Başta AMD A320'lere Ryzen 3000 desteği bile getirmeyecekti hatta anakart üreticilerine bıraktı tercihleri. A320 cidden çok giriş seviyesi bir çipset.
Hocam kullanım açısından pek fark olmayacak B350 ve A320 arasında. Düşük donanımlı bir B350 anakart yerine yüksek donanımlı bir A320 daha mantıklı geliyor bana.
Dostum faz sayısını sadece sayarak bile karar verebilirsin 🙂 O fazların arkasındaki MOSFET'lerin de kalitesi B350 çipsetinde bir tık daha iyi, hadi aynı kalitede olsa bile sayıları daha fazla.

Tabi zorla kolundan tutup aldıramam @JeffJason A320'de seçebilirsin, sadece ben önermiyorum 🙂 Bir gavur atasözü der ki: Ucuz mal alacak kadar zengin değilim!
:
:

Son düzenleme:
VRM sayısı az ve kalitesi de kötü. Dediğim gibi dostum gidip alabilirsin, sadece ben tavsiye etmiyorum. Kalitesiz VRM'ler akım arttıkça VDrop'a sebep olur. Neden bu kadar savunuyorsun onu da anlamıyorum. İleride Ryzen 3000'e geçmek istiyormuş arkadaş, bunun için en az B350 önerdim. Başta AMD A320'lere Ryzen 3000 desteği bile getirmeyecekti hatta anakart üreticilerine bıraktı tercihleri. A320 cidden çok giriş seviyesi bir çipset.

Dostum faz sayısını sadece sayarak bile karar verebilirsin 🙂 O fazların arkasındaki MOSFET'lerin de kalitesi B350 çipsetinde bir tık daha iyi, hadi aynı kalitede olsa bile sayıları daha fazla.

Tabi zorla kolundan tutup aldıramam @JeffJason A320'de seçebilirsin, sadece ben önermiyorum 🙂 Bir gavur atasözü der ki: Ucuz mal alacak kadar zengin değilim!
:
:
Teşekkürler. Biraz düşünmem gerekecek belli ki.

A320 anakartın çok az daha ekleyip B450 serisi alabilirsiniz. Overclock yapmayacaksanız tamam ama A320'ler, B450'lerin kırpılmış versiyonlarıdır.

:
:
Hocam biraz internette gezindim, anladığım kadarıyla faz sayısı ve kalitesi OC yapılacaksa önemli bir etkenmiş sanırsam. Benim şu an alacağım işlemci olan Ryzen 3 2200G'nin watt değeri 65W. İleride almayı düşüneceğim işlemciler R5 3600 ve R7 3700X'in de TDP'leri 65W. Bana bir sıkıntı çıkmazmış gibi geliyor tabii bana göre. Siz ne diyorsunuz?

Ryzen 3600 için sıkıntı olmaz ama 3700X için kart zorlanacaktır. Dediğim gibi zaten AMD başta A320'ye 3000 serisi desteği vermeyecekti bile.
Belirttiğiniz iki işlemcinin de TDP değeri 65 watt. Zorlanacağı kısmı tam olarak açıklar mısınız? A320 anakartlar standart olarak 95 watt'a kadar işlemcileri zorlanmadan çalıştırıyor. 105 wat destekleyen A320 anakartlar bile varken 65 watt'lık TDP değerine sahip bir işlemci anakartı ne konuda zorlayabilir?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı