A320M-S2H Secure Boot aktifleştirme sonrası siyah ekran

Makaleler
1
Ben Secure Boot ayarını açmak istiyordum, bunun için BIOS'u güncelledim ve ardından sistemi başlattım. Sistem düzgün bir şekilde çalıştı, yeniden başlatıp BIOS içerisinden Secure Boot'u aktifleştirip altındaki reset factory keys butonuma bastım ardından yanlışlıkla enter tuşuna bastım klavyeden ve PC siyah ekrana düştü. BIOS için reset atmayı deniyorum kapama açma tuşuyla ve BIOS piliyle ancak işe yaramıyor. Bir de dikkatimi çeken şey şu oldu, işlemci fanı ve ekran kartı fanı tam hıza gelip duruyor ve bunu sürekli tekrarlıyor. Şimdi ne yapmam gerekiyor? Anakart çöp mü oldu?

Anakart modeli: Gigabyte A320M-S2H

Ben Secure Boot ayarını açmak istiyordum, bunun için BIOS'u güncelledim ve ardından sistemi başlattım. Sistem düzgün bir şekilde çalıştı, yeniden başlatıp BIOS içerisinden Secure Boot'u aktifleştirip altındaki reset factory keys butonuma bastım ardından yanlışlıkla enter tuşuna bastım klavyeden ve PC siyah ekrana düştü. BIOS için reset atmayı deniyorum kapama açma tuşuyla ve BIOS piliyle ancak işe yaramıyor. Bir de dikkatimi çeken şey şu oldu, işlemci fanı ve ekran kartı fanı tam hıza gelip duruyor ve bunu sürekli tekrarlıyor. Şimdi ne yapmam gerekiyor? Anakart çöp mü oldu?

Aynı sorunu bende Gigabyte B450MS2H ile yaşadım ve garantiye yollayıp BIOS yazdırmak dışında hiçbir çözüm işe yaramadı.

Gigabyte anakartlardaki klasik soft brick sorunu. Tek çaresi garantiye göndermek.

Mecbur servisi arayacağım. Durduk yere soft brick olduk iyi mi :D Yapacakları işlem nedir peki hocam? BIOS çipine tekrardan BIOS yazıp göndereceklerse bir ücret alacaklarını pek düşünmüyorum.

Tekrar BIOS yazacaklar hocam. Servise sorup sonucu belirtebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı