A35 vs Nothing Phone 1

Arkadaş oyuncu cihazı istemiş, cevabı herkesçe bilinen şeyleri ağızınızda geveleyip durmayınız.

Oyuncu cihazı diye 2025 yılında 6 RAM'li cihaz mı öneriyorsunuz? İşlemci dışı hiçbir artısı yok sözde oyuncu telefonunun bataryası 5000 mAh bile değil.

Bir ara zaten fiyatları hemen hemen aynıydı diye hatırlıyorum. Satıcıların fırsatçılığından bu fiyatlarda sanırsam.

Bizim ülkede kendini uyanık sanan çok maalesef. NP1 alacağım zaman bu iki cihaz arasında kalmıştım A35 sadece 200 TL daha pahalıydı. Şu an aralarında 1500TL fark var :D. Bu ülkede alım gücü falan düzelmez.

Oyuncu cihazı diye 2025 yılında 6 RAM'li cihaz mı öneriyorsunuz? İşlemci dışı hiçbir artısı yok sözde oyuncu telefonunun bataryası 5000 mAh bile değil.

Ekranı ve kamerası daha iyi. A35 ve NP1'in hiç sorunları yokmuş gibi davranmanda ayrı komik ayrıca 6GB RAM ile 8GB arasında çok fark olmadığını bile bilmiyorsun.

Ekranı ve kamerası daha iyi. A35 ve NP1'in hiç sorunları yokmuş gibi davranmanda ayrı komik ayrıca 6 GB RAM ile 8 GB arasında çok fark olmadığını bile bilmiyorsun.

Oyun telefonundan bahsediyoruz. Ve bu cihaz iOS değil. Zaten kafadan 3 GB işletim sistemine ayrılıyor ve sen 6 GB RAM yeter diyorsun. Hem bunu alacak insan oyun için alıyorsa kamera ne fark eder? Ayrıca A35 ve NP1'in ekranları gayet iyi. Arada ne kadar fark olabilir? Sırf işlemcisi iyi diye eski, yazılımı çöp ve RAM'i 6 GB olan telefona bu para verilmez.

Oyun telefonundan bahsediyoruz. Ve bu cihaz iOS değil. Zaten kafadan 3 GB işletim sistemine ayrılıyor ve sen 6 GB RAM yeter diyorsun. Hem bunu alacak insan oyun için alıyorsa kamera ne fark eder? Ayrıca A35 ve NP1'in ekranları gayet iyi. Arada ne kadar fark olabilir? Sırf işlemcisi iyi diye eski, yazılımı çöp ve RAM'i 6 GB olan telefona bu para verilmez.

RAM uzun vadede oyun için sıkıntı çıkarabilir aynı A35 ve NP1'in işlemci olarak sıkıntı çıkaracağı gibi.

Ekran ve kamera olarak çok fark var. Çerçeveleri de kolon değil.

Bunu almayandan şüphe edeceksin.

Bunu alandan şüphe ederim ben. Sırf POCO önermemek için adında "oyuncu" geçen hiçbir telefon önerisine bakmıyorum. Çünkü POCO'nun oyuncu adı altında satılan bir tuzak olduğunu düşünmekteyim. İnsanlarda isminde "oyuncu" yazıyor diye bodoslama atlıyor maalesef.

RAM uzun vadede oyun için sıkıntı çıkarabilir aynı A35 ve NP1'in işlemci olarak sıkıntı çıkaracağı gibi.

Ekran ve kamera olarak çok fark var. Çerçeveleri de kolon değil.

Hocam gözünüzü seveyim çerçeveler kolon demişsiniz 3 telefon arasında ekran gövde oranında %1 bile fark yok. Kamera olarak karşılaştırmalara baktım ahım şahım fark yok. Ekran olarak büyük fark atıyor dediniz de A35'in eli armut mu topluyor? Super AMOLED çok iyi ekranı var A35'in. NP1'i de bizzat ben kullanıyorum ekranı gayet iyi. Biz F4 hakkında konuşuyoruz değil mi yoksa ben bilmiyorum da 15 Ultra'yı falan mı tarif ediyorsunuz? Hadi bunlar dediğiniz gibi çıksa ne olur yazılımı çöp bir kere o cihazın. Bir de uzun vadede 6 GB RAM zaten sıkıntı çıkaracaktır ki şu an bile çıkarıyor ama 8 GB halen iş yapıyor ve yakın bir zamanda da vadesi dolmayacak.

Bunu alandan şüphe ederim ben. Sırf POCO önermemek için adında "oyuncu" geçen hiçbir telefon önerisine bakmıyorum. Çünkü POCO'nun oyuncu adı altında satılan bir tuzak olduğunu düşünmekteyim. İnsanlarda isminde "oyuncu" yazıyor diye bodoslama atlıyor maalesef.

Söylediğin doğru da oyuncu adı altında telefon önerisi ne alaka? POCO X serisi sadece oyun odaklıyken, F serisi gündelik kullanıcıya da uygun oluyor.

Söylediğin doğru da oyuncu adı altında telefon önerisi ne alaka? POCO X serisi sadece oyun odaklıyken, F serisi gündelik kullanıcıya da uygun oluyor.

Hiçbir POCO modelinin kamerasını fiyatına göre güzel bulmuyorum. Dolayısıyla gündelik içinde uygun olduğunu düşünmüyorum.

Arkadaş kamerayla işim olmaz demiş ve oyun oynayacağım demiş. NP1 ve A35'in oynatamayacağı oyun yok. Mesela ağır oyunlardan Genshin Impact'ı iki cihaz da düşük ayarlarda 40-50'yle oynatabilir. Sırf oyunlarda biraz daha yüksek FPS versin diye yazılımı stabil olmayan ve eski bir cihaz alınmaz. Ki zaten POCO'nun kronik sorunları da bitmiyor.

Arkadaş kamerayla işim olmaz demiş ve oyun oynayacağım demiş. NP1 ve A35'in oynatamayacağı oyun yok. Mesela ağır oyunlardan Genshin Impact'ı iki cihaz da düşük ayarlarda 40-50'yle oynatabilir. Sırf oyunlarda biraz daha yüksek FPS versin diye yazılımı stabil olmayan ve eski bir cihaz alınmaz. Ki zaten POCO'nun kronik sorunları da bitmiyor.

İşlemci farkı kıyaslanacak düzeyde değil. Her neyse günün sonunda herkes kendi deneyimiyle baş başa kalıyor. Tartışmakta boş iş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı