A3'ten hangi araca geçmeli?

Utku hocam, benim çocukluk arkadasim sifir km aldi ve 140.000 Km'dir biniyor. Surekli Bursa-İstanbul gidip gelir, uzun yolda ortalamam 5.1 diyor. İstanbul sehir ici sabit 8-8.2 arasi, Bursa sehir ici 7.3 diyor. Ben kisa sure 40 TDI kullandigim icin yakitla ilgili ne desem yalan olur ancak bu degerler boyle bir arac icin yine ideal bence.

“Böyle bir araç için ideal” kısmında gerçekten haklısınız. Güzel bir noktaya parmak bastınız. Sonuçta 190 - 204 HP, 1.6 tonluk dizel bir araçtan bahsediyoruz.
Benim burada demek istediğim bu yıla kadar insanımızda dizel araç denince yakıt tasarrufu akıllara gelirdi. Bu araçta o alışılan yakıt tasarrufunu ben çok göremedim. 204 HP gibi sağlam gücü ve torku olan bir aracı da sakin kullanmak pek olası gelmiyor bana :D Onun dışında iç mekan tasarımı hariç keyifli bir araç. Bende deneyimlediğim vakit keyif almıştım.
Arkadaşınızın değerleri benden daha iyiymiş. Ben dur-kalk İstanbul trafiğinde dediğim gibi 8-10 LT görüyordum. Şehirlerarası ortalama performanslı kullandığımda 6-6.5 civarıydı. Belki arabayla geçirdiğim vakitin arkadaşınız kadar uzun olmamasındandır :)

“Böyle bir araç için ideal” kısmında gerçekten haklısınız. Güzel bir noktaya parmak bastınız. Sonuçta 190 - 204 HP, 1.6 tonluk dizel bir araçtan bahsediyoruz.
Benim burada demek istediğim bu yıla kadar insanımızda dizel araç denince yakıt tasarrufu akıllara gelirdi. Bu araçta o alışılan yakıt tasarrufunu ben çok göremedim. 204 HP gibi sağlam gücü ve torku olan bir aracı da sakin kullanmak pek olası gelmiyor bana :D Onun dışında iç mekan tasarımı hariç keyifli bir araç. Bende deneyimlediğim vakit keyif almıştım.
Arkadaşınızın değerleri benden daha iyiymiş. Ben dur-kalk İstanbul trafiğinde dediğim gibi 8-10 LT görüyordum. Şehirlerarası ortalama performanslı kullandığımda 6-6.5 civarıydı. Belki arabayla geçirdiğim vakitin arkadaşınız kadar uzun olmamasındandır :)
Tam yarali noktaya parmak bastiniz "dizel az yakar ya" 😄. Dediklerinize katiliyorum, ic tasarimi 2016'dan beri ayni ancak cok fazla teknolojik olmamasindan dolayi bazi kullanicilar cok sever (ben gibi 😊). Biliyorsunuz G20 stock hali ile biraz keyifsiz oluyor, normal kullanici icin degisen bir sey yok ancak biraz performansli suruslerde stock yetersiz kaliyor. Ondan dolayi aracina modifikasyon yapmak istemeyenler icin A4 halen mantikli. Sonucta 2.0 TDI gibi saglam bir unite mevcut ya da 2.0 TFSI gibi guzel performansli bir uniteyle de alabilirsiniz.

A4 1.4 TFSI icin o rakamlar cok pahali ve gereksiz. A4 40TDI tamamen mantik araci, bende bir sure 45TFSI modeline sahip oldum keyifli bir aracti. Dizel ve hacimli oldugundan dolayi inanilmaz iyi bir yakit degeri sunuyor. G20 ise 1.6 B48 ile geliyor, stock hali inanilmaz keyifli degildir ve yaktigi kadar giden bir arac degildir. Duzgun ellerde yapilan bir yazilim ile arac toparlaniyor diyebilirim. G20'ninde A4 40TDI'inda piyasasi canlidir.

Tonale ise sizi bu 2 araca gore tatmin etmez maalesef. Stelvio gibi bir arac ancak kalite ve motor anlaminda bu araclarla kiyaslanabilir. Tonale'de bence de gecerli olan motor dizeli hem daha bilindik bir motor hemde sorunsuz bir secenek. Dedigim gibi bu araclarin yaninda Tonale'ye bakmam bile. Yurutme masrafi uzmez sonucta yeni yenidir ancak Alfa'lar genel anlamda piyasa anlaminda cok deger kazanan araclar degillerdir. G20 ve A4 1 sene oncesine kadar piyasaya gore uygun rakamdalardi ve inanilmaz sekilde son 6-7 ayda rakamlar uctu gitti diyebilirim.
hocam sorması ayıp ne işle meşgulsünüz hep araba konularında görüyorum ve imzanızı okuyunca mesleğinizi merak ettim açıkçası, saygılar.

hocam sorması ayıp ne işle meşgulsünüz hep araba konularında görüyorum ve imzanızı okuyunca mesleğinizi merak ettim açıkçası, saygılar.
😀 Estagfurullah, bir arac firmasinda beyaz yakali olarak calisiyordum sonrasinda yurt disina tasindim ve arac alim satimi ustune ugrasiyorum su anda. Tam bir galerici diyemem kendime ama o taraflara yakinim, saygilar.

Zaten şehir içi çok nadir kullanıyorum. %90 şehirler arası yolda kullanacağım. A3 1.6 TDI ile 110 km/h sabit, kimi zaman hafif agresif hızlanmalarda dahil olmak üzere, 100 km'de ortalama tüketimim 4,2 lt ile 4,7 lt arasında değişiyor. Dediğim gibi sakin kullanıyorum o yüzden yakıttan yana problemim olacağını pek düşünmüyorum. Kaldı ki belirttiğiniz gibi gücü daha yüksek bir araba olduğu için bahsettiğiniz tüketim değerlerini şahsen normal karşılıyorum.

Zaten şehir içi çok nadir kullanıyorum. %90 şehirler arası yolda kullanacağım. A3 1.6 TDI ile 110 km/h sabit, kimi zaman hafif agresif hızlanmalarda dahil olmak üzere, 100 km'de ortalama tüketimim 4,2 lt ile 4,7 lt arasında değişiyor. Dediğim gibi sakin kullanıyorum o yüzden yakıttan yana problemim olacağını pek düşünmüyorum. Kaldı ki belirttiğiniz gibi gücü daha yüksek bir araba olduğu için bahsettiğiniz tüketim değerlerini şahsen normal karşılıyorum.
Uzun yol icin A4 bence halen cok mantikli bir secenek, kaldi ki Audi kullanicilari biraz daha uzun yol odakli oluyorlar genelde. Guzel bir 40TDI mantikli olabilir. G20'ler gercekten keyifli araclar ancak sifira yakin almadiginiz surece temizini ve donanimlisini bulmak biraz zahmet istemeye basladi maalesef. Butceniz dahilinde temizini bulabilirseniz olabilir tabii ki.

Uzun yol icin A4 bence halen cok mantikli bir secenek, kaldi ki Audi kullanicilari biraz daha uzun yol odakli oluyorlar genelde. Guzel bir 40TDI mantikli olabilir. G20'ler gercekten keyifli araclar ancak sifira yakin almadiginiz surece temizini ve donanimlisini bulmak biraz zahmet istemeye basladi maalesef. Butceniz dahilinde temizini bulabilirseniz olabilir tabii ki.
İlk tercihim yine Audi idi aslında ama G20 ile ikilemde kalıyordum. Kıymetli yorumlarınız için teşekkürler. A4 son kararım artık.

İlk tercihim yine Audi idi aslında ama G20 ile ikilemde kalıyordum. Kıymetli yorumlarınız için teşekkürler. A4 son kararım artık.
Rica ederim ne demek. Eger imkaniniz var ise iki araci test etmenizi oneririm, sonucta siz alacaksiniz icinize sinsin. Bende de 2017 1.6 TDI A3 vardi, keyifli guzel aractir. Umarim gonlunuze gore bir arac bulursunuz.

Dosya Ekleri

• 1769983428736.jpeg
    1769983428736.jpeg
    159,7 KB · Görüntüleme: 3

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı