A4 B5 kasa vs Passat B5 b5.5

40300emre

Hectopat
Daha fazla  
Selamünaleyküm 450 bın bandında araç almak istiyorum. Daha öncesinde Linea düşünüyordum fakat daha oturaklı bir araç istiyorum. Bu ıkı araç arasında hangisi mantıklı? Çok hız yapmam, çok fazla şehir dışı işim olmuyor. Senede 1 defa tatil en fazla. Basımı ağrıtmayacak olan araç ve motor tıpı hangisi?

Aleyküm selam. B5.5 passatı öneririm. Bu bütçe ile 1.9 tdi alınabilir. 1.8t benzinli daha performanslıdır fakat biraz nazlı bir motordur. 1.9 dizel temiz bir örneği uzun süre götürür sizi kolay kolay ölmez bir motordur. Kaportasına dikkat etmenizi öneririm toplanması kolay olmuyor. Aşağıya örnek olarak kendi aracımızı bırakıyorum kuzenimin aracı. Şuan ilanda. B5.5 almaya karar verirseniz dikkat edebileceginiz şeyleri de anlatabilirim.

Aleykümselam. B5.5 Passat'ı öneririm. Bu bütçe ile 1.9 TDI alınabilir. 1.8t benzinli daha performanslıdır fakat biraz nazlı bir motordur. 1.9 dizel temiz bir örneği uzun süre götürür sizi kolay kolay ölmez bir motordur. Kaportasına dikkat etmenizi öneririm toplanması kolay olmuyor. Aşağıya örnek olarak kendi aracımızı bırakıyorum kuzenimin aracı. Şu an ilanda. B5.5 almaya karar verirseniz dikkat edebileceginiz şeyleri de anlatabilirim.

Bilginiz için teşekkür ediyorum b5.5 pıyasası ve daha popüler olan bir araç çok hoşuma gidiyor bütçeme de yetiyor dikkat etmem gereken konular hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

Evet b5.5 çok popüler ve piyasası olan bir araç. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu araçlar genel olarak yüksek km yapıyorlar. 350 bin km altında bulmanızı öneririm. Mekanik olarak turbo enjektör bakmanız gereken ilk ve en maliyetli şeyler. Bunlar dışında arabanın yaşına ve kmsine bağlı olarak yıpranabilecek daha ufak şeyler de var( motor kulakları, amartisör takozları, ön takım gibi). Motorun büyük kronik sorunu yok fakat ufak yağ terletmeleri neredeyse tümünde var. Yağ yakmamasına dikkat edin. Egr ve partikül filtresi de dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli ve maliyetli mekanik sorun. Yüksek km ve yaşa bağlı olarsk ve dahi bu motor kırsal yakıta göre de yapıldığı için egr ve partikül tıkanıyor. Bunları iptal ediyorlar. Fakat bence edilmesi doğru değil. Araç egzozdan duman atıyor gaza basınca bu durumda. Bu da bazı motor arıza lambalarını yakabiliyor veya motordaki bazı başkaca arızaları gizleyebiliyor. Kaporta ve iç durum olarak da derli toplu bir örnek almanızı öneririm. Güneş yanığı bu araçlarda çok fazla oluyor. İç mekanda da tavan ve kapı içlerindeki kumaş döşemelerin sarkması, torpido çerçevesinin veya kapağının kırılması, ön göğüste sıcaktan kaynaklı soyulma ve kabarmalar kronik olarak yaşanabiliyor. Bu araçlarda boyaya çok takılmamanızı tavsiye ederim. Tavan bagaj kaputun orjinalliği ve büyük bir kazaya karışmaması da önemli çünkü ne kadar toplanirsa toplansin illa ki bir ses bir dağınıklık oluyor arac kafadan hasar aldiysa. Genel olarak aklima gelenler bu şekilde. Spesifik bir sorunuz olursa da cevaplayabilirim.

Ha bir de unutmadan bu söylediklerim 1.9 tdi için. Bu araçta da en tutulan ve bence almanız gereken çift kırmızi olarak da bilinen 1.9 tdi 130 beygir 6 ileri manuel vites olanır.

Son düzenleme:
Evet b5.5 çok popüler ve piyasası olan bir araç. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu araçlar genel olarak yüksek km yapıyorlar. 350 bin km altında bulmanızı öneririm. Mekanik olarak Turbo enjektör bakmanız gereken ilk ve en maliyetli şeyler. Bunlar dışında arabanın yaşına ve kmsine bağlı olarak yıpranabilecek daha ufak şeyler de var( motor kulakları, amartisör takozları, ön takım gibi). Motorun büyük kronik sorunu yok fakat ufak yağ terletmeleri neredeyse tümünde var. Yağ yakmamasına dikkat edin. Egr ve partikül filtresi de dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli ve maliyetli mekanik sorun. Yüksek km ve yaşa bağlı olarsk ve dahi bu motor kırsal yakıta göre de yapıldığı için egr ve partikül tıkanıyor. Bunları iptal ediyorlar. Fakat bence edilmesi doğru değil. Araç egzozdan duman atıyor gaza basınca bu durumda. Bu da bazı motor arıza lambalarını yakabiliyor veya motordaki bazı başkaca arızaları gizleyebiliyor. Kaporta ve iç durum olarak da derli toplu bir örnek almanızı öneririm. Güneş yanığı bu araçlarda çok fazla oluyor. İç mekanda da tavan ve kapı içlerindeki kumaş döşemelerin sarkması, torpido çerçevesinin veya kapağının kırılması, ön göğüste sıcaktan kaynaklı soyulma ve kabarmalar kronik olarak yaşanabiliyor. Bu araçlarda boyaya çok takılmamanızı tavsiye ederim. Tavan bagaj kaputun orijinalliği ve büyük bir kazaya karışmaması da önemli çünkü ne kadar toplanirsa toplansin illaki bir ses bir dağınıklık oluyor arac kafadan hasar aldiysa. Genel olarak aklima gelenler bu şekilde. Spesifik bir sorunuz olursa da cevaplayabilirim.

Ha bir de unutmadan bu söylediklerim 1.9 TDI için. Bu araçta da en tutulan ve bence almanız gereken çift kırmızi olarak da bilinen 1.9 TDI 130 beygir 6 ileri manuel vites olanır.

Yorumlarınız için teşekkür ediyorum önerilerinizi dikkate alıcam şu anda accent 1.3 kullanıyorum milenyum benzin LPG amacım konforlu güvenli ve rahat bır yolculuk yapmak bunun ıcın bir arayış içerisindeyim illaki Passat diye bir takıntım yok siz olsanız 450 bin TL'ye kadar hangı aracı tercıh ederdınız?

Rica ederim. Sizin tam olarak ne istediğinizle de ilgili bu sorunun cevabı. Dizel olsun derseniz megane 3 1.5dci manuel, clio, fiat linea 1.3 makyajı, dacia modelleri, citroen c-elise veya peugeot 301 bunlar daha yeni modelli fakat konfordan malzeme kalitesinden biraz eksi yazanlar. Benzinli olsun derseniz accent era 1.4 tavsiye edebilirim. Daha sportif olsun derseniz 1.6 atmosferik motorlu leon stylance paket olabilir. Honda city sorunsuz bir arabadır ama piyasası yavaştır olabilir. Wc golf 4 1.6 olabilir. Bunların arasında bence dizel olarak megane 3, 301-celise, linea sıralaması iyi olabilir. Benzinlide de era-golf 4 bence iyi olabilir. Tasarımı hoşunuza gidene bakabilirsiniz. Fakat şunu da söylemem gerek hiçbirinde passatın konforu, keyfi duruşu olmayacak. Ben ilk defa geçen ay kullandım size yukarıda attığım ilandaki arabayı, çift kırmızı 130luk baya güzel çekiyor. Bir de iyi bir örnek bulursanız bence düşünün passatı. Konforu ve tasarımı baya hoş. Yaylanarak gidiyor yolda. Benim focus 3.5 aracım var ondan sonra baya puf puf hissettirmişti bozuk yolda. Virajda biraz yatıyor ama orası da ayrı bir konu. Temiz bir passat aldıkıtan sonra eliniz rahatlayınca 20bin civa harcayıp uzun süre sorunsuz kullanabilirsiniz.

Rica ederim. Sizin tam olarak ne istediğinizle de ilgili bu sorunun cevabı. Dizel olsun derseniz Megane 3 1.5dCi manuel, Clio, Fiat Linea 1.3 makyajı, Dacia modelleri, Citroën C-Elise veya Peugeot 301 bunlar daha yeni modelli fakat konfordan malzeme kalitesinden biraz eksi yazanlar. Benzinli olsun derseniz accent era 1.4 tavsiye edebilirim. Daha sportif olsun derseniz 1.6 atmosferik motorlu leon stylance paket olabilir. Honda City sorunsuz bir arabadır ama piyasası yavaştır olabilir. WC golf 4 1.6 olabilir. Bunların arasında bence dizel olarak Megane 3, 301-celise, Linea sıralaması iyi olabilir. Benzinlide de era-golf 4 bence iyi olabilir. Tasarımı hoşunuza gidene bakabilirsiniz. Fakat şunu da söylemem gerek hiçbirinde Passat'ın konforu, keyfi duruşu olmayacak. Ben ilk defa geçen ay kullandım size yukarıda attığım ilandaki arabayı, çift kırmızı 130'luk bayağı güzel çekiyor. Bir de iyi bir örnek bulursanız bence düşünün Passat'ı. Konforu ve tasarımı bayağı hoş. Yaylanarak gidiyor yolda. Benim focus 3.5 aracım var ondan sonra bayağı puf puf hissettirmişti bozuk yolda. Virajda biraz yatıyor ama orası da ayrı bir konu. Temiz bir Passat aldıkıtan sonra eliniz rahatlayınca 20bin cıva harcayıp uzun süre sorunsuz kullanabilirsiniz.

Teşekkür ediyorum tekrardan benim amacım uzun süre araç değiştirmeden kullanmak
Yukarıda saydığınız araçlardan en çok hoşuma giden Linea ve onda da euro 4 olarak bakıyorum fakat dediğinize çok çok katılıyorum Passat albenısı ve kalitesi yukarıdaki araçlardan çok üstün.
Aklımda 3 seçenek var Passat Octavia 1.6 yılda 10 bın anca yapıyorum belki fsı motor seçeneği bir de Linea birkaç ay araştırıp daha sonra inşallah aracımı satıp almak istiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı