A52 vs Note 10 Pro

Bütçe
En fazla 4000 TL

Ali Pınar

Kilopat
Katılım
26 Eylül 2019
Mesajlar
4.905
Makaleler
1
Çözümler
47
Merhaba, doogee S60'in sarj almamaya baslamasiyla birlikte yeni bir telefon arayisina girdim. Telefonu gunluk kullanim için alacagim. Agir oyunlar oynamam ya da cok sik fotograf cekmem, beni genel anlamda memnun edecek bir cihaz ariyorum. 3800-4000 TL civari butcem var. En bastan belirteyim, zaten butcemin esnetilmis hali oldugu için 4000 TL'den -belki mı 11 Lite için 4050 TL- fazla telefon onermeyin.

Arastirmalarim sonucu Redmi Note 10 Pro, A52 ve mı 11 Lite'i listeme ekledim. Forumda acilmis baska konulara da baktigimda genelde A52'nin onerildigini goruyorum. Sebepler arasinda ise kamera, suya dayaniklilik, 4 yil guncelleme destegi genelde on plana cikarilmis. Note 10 Pro ile karsilastirildiginda ise ekrandaki flickering sorunu, berbat yazilimi ve kamerasinin daha kotu oldugu vurgulanmis. Acikcasi cam arka kapagi, kutusundan cikan 33W hizli sarj adaptoru ve islemcisinin bir tik iyi olmasi sebebiyle Note 10 Pro'ya daha yakinim. Kamera ile aman aman isim yok, olmasi benim için + olur ancak eksikligini de hissetmem. Mı 10 Pro'ya Custom ROM atarak hem yazilim sorununu hem de ekran sorununu cozebilir miyim? Ya da hiç atraksiyonlara girmeyip yeni gelecek guncelleme ile -meshur hint kanallari yeni guncellemeyle flickering sorununun cozuldugunu soyluyor, gercekten cozulduysa ROM atmayla hiç ugrasmayabilirim de.- ozellikle ekran sorunu cozulur mu? Baska bir alternatif olarak hiç bu islere girismeyip, bazilarinin direkt cop dedigi Çin Mali telefonlara bulasmadan hizli sarj, işlemci ve malzeme kalitesinden odun verip A52 alip kafami rahat mi ettirmeliyim?

Dusundugum en son telefon ise mı 11 Lite. Acikcasi A52'ye gore islemcisinin biraz daha iyi olmasi disinda artisindan cok eksisinin oldugunu dusunuyorum. Yine de seceneklerimde bulunuyor. Realme 7 Pro'ya ekraninin 60 Hz olmasi sebebiyetiyle pek sicak bakmiyorum. 65W gibi super hizli sarj olsa da akici bir deneyim için en azindan 90 Hz ekranli bir cihaz tercih edecegim. Son olarak, her seferinde WhatsApp'a girebilmek için emulator kullanmam aşırı can sikici oldugu için telefonu bugun ya da yarin alacagim. Baska bir telefonun cikmasini bekleyemem. 2. ele de yanasmayacagimi belirteyim. Isteklerim dogrultusunda Max. 4000 TL butceyle bu telefonlaradn hangisi alinir, ya da onereceginiz baska bir telefon var midir?

@BERWAR, gorusleriniz benim için degerli. Sizin de tavsiyenizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Performans olarak cihazlar arasında çok fazla bir fark bulunmuyor, oyunlarda alacağı FPS değerleri aynı sayılır.

Xiaomi Redmi Note 10 serisinde bulunan flickering (titreme) sorunu ortaya çıktığı zaman konu açmıştım, yeni güncelleme ile düzeltilmiş olduğu söyleniyor.


Ben Samsung Galaxy A52 alın derim, 90 Hz ekranı, yazılımı, kamerası ve stereo hoparlörü ile memnun edecektir. Xiaomi yazılım olarak rezalet, istisna modeller dışında (Xiaomi Poco X3 Pro gibi) alınmaması gerektiğini düşünüyorum.

Xiaomi Poco X3 Pro ise tamamen işlemci odaklı bir cihaz, kamerası ve ekranı rezalet. Günlük kullanım için alacağınızı söylediğinizden dolayı tavsiye etmem.
 
yeni güncelleme ile düzeltilmiş olduğu söyleniyor.
Hintliler hakli o zaman. Seytan aklimi celiyor ancak A52'de kararli gibiyim.
istisna modeller dışında (Xiaomi Poco X3 Pro gibi)
Cok sasirdim su an. Poco X3 Pro forumda yerden yere vurulmuyor muydu, ben mi yanlis hatirliyorum? A52 ile kiyaslarsak Poco X3 Pro tercih edilebilir mi peki?
Mesajinizi duzenlemissiniz 👍

@VİPER34, @Lord Raiden ve @HaWlI KuLlANIcI'yi da etiketleyelim :)
 
Son düzenleme:
Hint'ler hakli o zaman. Seytan aklimi celiyor ancak A52'de kararli gibiyim.

Cok sasirdim su an. POCO X3 Pro forumda yerden yere vurulmuyor muydu, ben mi yanlış hatirliyorum? A52 ile kiyaslarsak POCO X3 Pro tercih edilebilir mi peki?
Mesajinizi duzenlemissiniz 👍

@VİPER34, @Lord Raiden ve @HaWlI KuLlANIcI'yi da etiketleyelim :)

A52 yeni çıkmış, güncel. Fotoğraf konusunda oldukça başarılı cihaz. Yazılımdan söz etmeye gerek yok. Alın, geçin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben de şu an Redmi Note 10 Pro ile A52 arasında kaldım, Xiaomi kağıt üstünde daha iyi gibi gözüküyor ama neden çöp deniyor bilmediğimden soruyorum.
Kısaca kullandıkları malzeme kalitesini beğenmiyorum. Kullandıkları yazılımı sağlıklı bulmuyorum.
A52 de Note 10 Pro da güzel cihazlardır. Hangisini sevdiyseniz alabilirsiniz.
O mesajım ise, yazdığım gibi düşük bütçelerde daha da geçerli.
 
Teşekkürler cevabınız için, Xiaomi başta iyi olup bir süre sonra çöp olması gibi bir durum oluşacak diye korkuyorum ama uzun yıllar sıkıntısız kullananlar da var gibi Xiaomi ürünlerini emin olamadım.
Bir de sadece günlük kullanım için alacağım oyunla kamerayla vs. işim olmaz, batarya yetsin bir de stabil olsun yeter.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Xiaomi yazılım olarak Samsung kadar iyi değil. İkisi arasından önerim A52 olur. Arka kamera olarak daha iyi. MIUI çok çok kötü bir arayüz değil ama geliştirilmesi gerek elbette. Abartıldığı kadar kötü olduğu kanaatinde değilim.
 
Xiaomi yazılım olarak Samsung kadar iyi değil. İkisi arasından önerim A52 olur. Arka kamera olarak daha iyi. MIUI çok çok kötü bir arayüz değil ama geliştirilmesi gerek elbette. Abartıldığı kadar kötü olduğu kanaatinde değilim.
Hocam, tavsiyeler dogrultusunda A52 almistim ve cok memnunum. Sadece forumun her yerinde A52'nin kamerasi daha iyi denilirken DXOMARK testinde Note 10 Pro'nun kamerasinin daha cok puan almasi biraz canimi sikti, kamera olarak da isimi goruyor en azindan. Samsung'un arayuzunu cok begendim, sirf Samsung yazilimi icin Xiaomi'deki bazi artilardan vazgectigim icin pisman degilim. Tesekkurler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı