A520 sistemde MAG 100M fanları hızlı çalışıyor

akrepveben

Megapat
Daha fazla  
İyi forumlar,

Kasa MSI MAG 100M, CPU sogutucu Snowman T6 Ultra, anakart Gigabyte B450 S2H v2.

Anakartım A520 idi OC yapamadığım için B450 aldım. Aldım almasına ama BIOS'tan bütün fanlar sessiz ayarına getirmeme rağmen kasanın fanları gereksiz hızlı çalışıyorlar. Bu durumu nasıl çözebilirim?

CPU fanları 450 RPM ama egzoz fazla çalışıyor.
Bu arada kasada Alfais moleksli 4 pin kasa fanı çoklayıcı var.

Fazla dönen fanlar çoklayıcı ile drek moleten alıyorsa gücü bu durum normal.
RPM kontrolü için ya anakarta ya da fan kontrolcüye bağlanman lazım.
100M'in fanları 4 pin fanlar, molex değiller yani.
İyi forumlar,

Kasa MSI MAG 100M, CPU sogutucu Snowman T6 Ultra, anakart Gigabyte B450 S2H v2.

Anakartım A520 idi OC yapamadığım için B450 aldım. Aldım almasına ama BIOS'tan bütün fanlar sessiz ayarına getirmeme rağmen kasanın fanları gereksiz hızlı çalışıyorlar. Bu durumu nasıl çözebilirim?

CPU fanları 450 RPM ama egzoz fazla çalışıyor.
Bu arada kasada Alfais moleksli 4 pin kasa fanı çoklayıcı var.
Çoklayıcıyı şu şekilde kullanır mısınız: Çoklayıcının 4 pin referans yerine CPU soğutucunun fanını, geri kalan 3 yere de egzoz ve öndeki iki fanı taktıktan sonra çoklayıcının ucunu CPU_FAN girişine takın. Hepsini tek grafikten kontrol edebilirsiniz böylelikle.

100M'in fanları 4 pin fanlar, Molex değiller yani.

Çoklayıcıyı şu şekilde kullanır mısınız: Çoklayıcının 4 pin referans yerine CPU soğutucunun fanını, geri kalan 3 yere de egzoz ve öndeki iki fanı taktıktan sonra çoklayıcının ucunu cpu_fan girişine takın. Hepsini tek grafikten kontrol edebilirsiniz böylelikle.

Gece deneyim bakalım BIOS'tan Smart fan 5'den PWM modunu ayarladım 900 RPM'lere kadar düştü biraz daha iyi. Sıcaklık ayarını cpu/ system/mosfet diye seçenekler mevcut. En serin hangisi ise ona ayarlarsan azalıyor ama sürekli olarak değiştirmek yorucu. Uygulamaları yükledim bakim masaüstünden müdehale vardır umarım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı