A520M Pro ve R3 1200 uyumlu mu?

Desteklemez. Onun yerine B450M S2H öneririm.

B550 anakartı 1500X takarak kullanmıştım. Kağıt üzerinde destek olmasa da AM4 soketinde tüm işlemciler ve anakartlar birbirine bir şekilde uyum gösteriyor. İhtimaller dahilinde kesin cevap vermek zor.
Hatırladığım kadarıyla her üretici 1. nesil işlemcileri desteklemiyor. Yabancı bir forumdaki üye, B550 Mortar ile 1600 AF ikilisinin sorunsuz çalıştığını belirtmiş. Ancak internet portunun çalışmadığını belirtmiş. Riske girmeye değmez. Zaten A520 anakart almak mantıksız.

Son düzenleme:
A520 genel olarak iyi bir seri değil, baştan belirteyim. Onun yerine B450 tarafında daha sağlam seçenekler var.
Mesela bunun gibi.
Ek olarak işlemci ve anakartı yeni mi alacaksın? Biraz daha açıklayıcı olursa daha iyi olur.

Hatırladığım kadarıyla her üretici 1. nesil işlemcileri desteklemiyor. Yabancı bir forumdaki üye, B550 Mortar ile 1600 AF ikilisinin sorunsuz çalıştığını belirtmiş. Ancak internet portunun çalışmadığını belirtmiş.

Bende tüm seçenekler sorunsuz çalışmıştı hatta S.A.M bile açmıştım 1500X ile. Ama bir anlam ifade etmiyor çünkü 520/550/570'lerin VRM kalitesinden sonraki en büyük farkı PCIe 4.0 veri yolu. Bu işlemcilerle de o kullanılamayınca pek esprisi kalmıyor.

Teşekkürler yardımlarınız için fiyatları uygun görünce alacaktım, almadan ne olur ne olmaz diye sorayım dedim tekrar teşekkürler.
A520 genel olarak iyi bir seri değil, baştan belirteyim. Onun yerine B450 tarafında daha sağlam seçenekler var.
Mesela bunun gibi.
Ek olarak işlemci ve anakartı yeni mi alacaksın? Biraz daha açıklayıcı olursa daha iyi olur.

Evet yeni alacağım.

Şu şekilde olur olmasına ama anakart masrafı malum Intel'de bir hayli fazla. 3300TL falan yapıyor şurası.

Şu şekilde bir ikili bana daha mantıklı geliyor. Arada 1000 lira gibi bir fark ama bu farka değecek kadar performans farkı söz konusu değil. İşlemci gücü olarka bakarsak 11400 zaten daha güçlü.

Böyle bir kombinasyonda yapılabilir. Kullanım amacına bağlı biraz, oyun içinse 10400F biraz daha önde, render gibi işler içinse 3600.
Ben anakart ve işlemci için 3K bütçen var anladım ama umarım doğru anlamışımdır.
Ekran kartın nedir bu arada?

Şu şekilde olur olmasına ama anakart masrafı malum Intel'de bir hayli fazla. 3300TL falan yapıyor şurası.

Şu şekilde bir ikili bana daha mantıklı geliyor. Arada 1000 lira gibi bir fark ama bu farka değecek kadar performans farkı söz konusu değil. İşlemci gücü olarka bakarsak 11400 zaten daha güçlü.

Böyle bir kombinasyonda yapılabilir. Kullanım amacına bağlı biraz, oyun içinse 10400F biraz daha önde, render gibi işler içinse 3600.
Ben anakart ve işlemci için 3K bütçen var anladım ama umarım doğru anlamışımdır.
Ekran kartın nedir bu arada?

Ekran kartım ASUS ROG STRIX RX470 4 GB var toplam 3000₺ bütçem.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı