Açılış kapanış hızı arasında illa fark vardırda A54'teki düşük bir işlemci değildir herhalde öyle çok bekletmez sanırım. Şimdi mevzu oyun olsa işlemci çok önemli olur uzun vadede derdim ama oyun harici için nasıl etkili oluyor ki? Sonuçta progların CPU ihtiyacı bir noktaya kadar hani, yine telefondan konuşuyoruz. Yani ortalama 5 sene için A54 CPU'su beni arayüz, programlar, sosyal medya bakımından zorlar mı sence? A54 olmazsa ortalama 10k daha koyup S23FE kalıyor geriye. 10 k daha vermeye değer mi gibisinden bakıyorumda.
Yazılıma önem veriyorum, yazılımdan ötürü baştan elediydim o modeli.
Hocam uzun vadeli kullanımı amaçlıyorum, kamerayı ve işin oyun ayağını o kadar sık kullanmıyorum. Yazılım, yani telefonun arayüzü ve android desteğine önem veriyorum. Gerek telefonun stabilitesini arttırdığı gibi gerek ilgili dönümün programlarına destek sağlıyor. Zamanla bir çok uygulama eski adnroid sürümüne desteği kesiyor. İsterse telefonun canavar gibi olsun. Yine abuk sabuk progam donmasıydı, hata vermesiydi vs en sevmediğim durumlar. Bunuda işte yazılımı iyi olan telefon seçmekle geçebileceğimi düşünüyorum. Xiomia misal yazılımda beğenmeyenler, yine MUİ arayüzünüde. One Uİ en iyisi deniyor, Realme nasıl bilemiyorum bu konuyu.Yazılımdan çok işlemci ve (kullanıyorsanız) kamera önemlidir diye düşünüyorum. Yazılımın yeni olmasının iyi yönü olacağını zannetmiyorum.
Honor 90'a bi bakın hocam kullananlar çok memnun.Hocam uzun vadeli kullanımı amaçlıyorum, kamerayı ve işin oyun ayağını o kadar sık kullanmıyorum. Yazılım, yani telefonun arayüzü ve android desteğine önem veriyorum. Gerek telefonun stabilitesini arttırdığı gibi gerek ilgili dönümün programlarına destek sağlıyor. Zamanla bir çok uygulama eski adnroid sürümüne desteği kesiyor. İsterse telefonun canavar gibi olsun. Yine abuk sabuk progam donmasıydı, hata vermesiydi vs en sevmediğim durumlar. Bunuda işte yazılımı iyi olan telefon seçmekle geçebileceğimi düşünüyorum. Xiomia misal yazılımda beğenmeyenler, yine MUİ arayüzünüde. One Uİ en iyisi deniyor, Realme nasıl bilemiyorum bu konuyu.
Aynen öyle, onun yüzündenya böyle debeleniyoruz.Bir şeyden vazgeçmeni istiyor telefonlar. Gt2 aslında ortalama olarak iyi. A54 ün işlemcisi zayıf. Poco F5 in kamerası zayıf. S23 fe için bi tane öğrenci akraban üzerinden falan al geç2500 çek de var 17k ya mis gibi s23 fe Ben sana F4 öneriyorum. Android 14 alırsa son güncellemesi olur 4 yıl götürür sonra bir daha alırsın telefon nolcak Fiyatı düşük snapdragon 870 de iyi diye biliyorum. Olmadı F5 e geçip 1 yıl daha kazanabilirsin veya s23 fe. S23 FE ısınma ve batarya sorunları çıkmazsa min 5 yıl kullanılır. 5 yıl güncelleme alacak. Kamera 5 yıl sonra yine iyi olacak. Tek sıkıntı 5 yıla işlemci soğutucususu ve işlemci ne kadar eskiyecek. 13t ler de güzel ama fiyatları pahalı. 20 bine falan inse 4 yıl güncelleme sözü vermişti galiba xiaomi değerlendirilebilirdi. Gt2 kamera karşılaştırması atmışlar yukarıda bakamadım fakat gt2 amiral gemi bir telefon yani adamlar elindekinin en iyisini koyuyor o yüzden rakibinden kötü bile olsa iyi olacağını düşünüyorum.
S21FE bataryasının kötü olduğunu kullanıcılara sorduğum konuda gördük, yani benlik bir çekince değil aslında.Şimdi o bütçedeki telefonları bir dökelim:
- Galaxy S20 FE: Eski diye almıyorsunuz sanırım.
- Galaxy S21 FE: Bataryadan dolayı cekiniyorsunuz.
- Mi 13 Lite: Özellikleri fena değil ama fiyatı pek de iddialı degil. 17k fiyatına IMX766 ve 7 Gen 1 alıyorsunuz.
- A54: Mid-range ama dengeli bir cihaz.
- Mi 12 Lite: Fena değil ama 14k fiyatına HM2.
- Honor 90: Bence en alınabilir telefonlardan bir tanesi. Kamerası gerçekten başarılı. İşlemcisi yine Samsung dökümlerinden bir tanesi ama 5000 mAh kesecektir. Sadece yükte ısınma gibi bir problemi var.
- Realme GT2: Yine dengeli sayılabilecek bir cihaz ama kamerası çok da iddialı degil.
- Mi 12: Kamerası GT2'ye benziyor ama video çekimi daha da kötü. 8 Gen 1 kullanması nedeniyle fiyatında iddialı.
- S22: Batarya...
- GT2 Pro: 19k fiyatına kadar düştü. Ama geri yükseldi maalesef. Bu fiyata 8 Gen 1 gerçekten güzel fırsat ve Mi 12'den daha başarılı kamera paketi sunuyor ama bu da A54 ile aynı sensöre sahip.
- POCO F5: Kamerada diğerlerine göre vasat.
- POCO F4: F5 ile aynı sebep.
- S20+: Fiyatını hak eden bir ürün değil. Exynos 990'dan çekinirim. Ama kamerasi guzel.
- Mi 12T: Kamerası çok da iyi değil ama işlemci - sogutma uyumu baya güzel. Bu da biraz daha oyuncular için.
- Galaxy S21: S22 varken fiyatını hak etmiyor.
- OnePlus 9: Genel itibarıyla güzel ve dengeli cihaz ama kamerasında OIS yok. Ayrıca SD 888 gereği 4500 mAh yetmeyeceği senaryolar olacaktır.
- Mi 11T: Kamerası iyi değil.
- Nothing Phone 1: Bence fiyatını hak eden bir cihaz değil. Balon hatta.
- Mi 10T Pro: Kamerası fena değil ama SD 865 + IPS ekrana 19k verilmez.
- Galaxy S23 FE: Bunu tartistik zaten. Bataryasi S22 kadar kotu olmayacak.
- POCO X4 GT: Sadece oyun için.
- Realme 10 Pro+: Fiyatını asla hak etmiyor.
Tecno falan vardır da bilmiyorum. Zaten güvenmediğim markalar. Aklıma bunlar geldi şimdilik.
GT2 Pro indirimdeydi bitmiş. Ama hala fiyatı güzel bakmanızı tavsiye ederim.