A54 mü Realme GT2 mi?

Açılış kapanış hızı arasında illa fark vardırda A54'teki düşük bir işlemci değildir herhalde öyle çok bekletmez sanırım. Şimdi mevzu oyun olsa işlemci çok önemli olur uzun vadede derdim ama oyun harici için nasıl etkili oluyor ki? Sonuçta progların CPU ihtiyacı bir noktaya kadar hani, yine telefondan konuşuyoruz. Yani ortalama 5 sene için A54 CPU'su beni arayüz, programlar, sosyal medya bakımından zorlar mı sence? A54 olmazsa ortalama 10k daha koyup S23FE kalıyor geriye. 10 k daha vermeye değer mi gibisinden bakıyorumda.

Yazılıma önem veriyorum, yazılımdan ötürü baştan elediydim o modeli.

Yazılımdan çok işlemci ve (kullanıyorsanız) kamera önemlidir diye düşünüyorum. Yazılımın yeni olmasının iyi yönü olacağını zannetmiyorum.

Yazılımdan çok işlemci ve (kullanıyorsanız) kamera önemlidir diye düşünüyorum. Yazılımın yeni olmasının iyi yönü olacağını zannetmiyorum.
Hocam uzun vadeli kullanımı amaçlıyorum, kamerayı ve işin oyun ayağını o kadar sık kullanmıyorum. Yazılım, yani telefonun arayüzü ve android desteğine önem veriyorum. Gerek telefonun stabilitesini arttırdığı gibi gerek ilgili dönümün programlarına destek sağlıyor. Zamanla bir çok uygulama eski adnroid sürümüne desteği kesiyor. İsterse telefonun canavar gibi olsun. Yine abuk sabuk progam donmasıydı, hata vermesiydi vs en sevmediğim durumlar. Bunuda işte yazılımı iyi olan telefon seçmekle geçebileceğimi düşünüyorum. Xiomia misal yazılımda beğenmeyenler, yine MUİ arayüzünüde. One Uİ en iyisi deniyor, Realme nasıl bilemiyorum bu konuyu.

Hocam uzun vadeli kullanımı amaçlıyorum, kamerayı ve işin oyun ayağını o kadar sık kullanmıyorum. Yazılım, yani telefonun arayüzü ve android desteğine önem veriyorum. Gerek telefonun stabilitesini arttırdığı gibi gerek ilgili dönümün programlarına destek sağlıyor. Zamanla bir çok uygulama eski adnroid sürümüne desteği kesiyor. İsterse telefonun canavar gibi olsun. Yine abuk sabuk progam donmasıydı, hata vermesiydi vs en sevmediğim durumlar. Bunuda işte yazılımı iyi olan telefon seçmekle geçebileceğimi düşünüyorum. Xiomia misal yazılımda beğenmeyenler, yine MUİ arayüzünüde. One Uİ en iyisi deniyor, Realme nasıl bilemiyorum bu konuyu.
Honor 90'a bi bakın hocam kullananlar çok memnun.

Bir şeyden vazgeçmeni istiyor telefonlar. Gt2 aslında ortalama olarak iyi. A54 ün işlemcisi zayıf. Poco F5 in kamerası zayıf. S23 fe için bi tane öğrenci akraban üzerinden falan al geç :) 2500 çek de var 17k ya mis gibi s23 fe :) Ben sana F4 öneriyorum. Android 14 alırsa son güncellemesi olur 4 yıl götürür sonra bir daha alırsın telefon nolcak :) Fiyatı düşük snapdragon 870 de iyi diye biliyorum. Olmadı F5 e geçip 1 yıl daha kazanabilirsin veya s23 fe. S23 FE ısınma ve batarya sorunları çıkmazsa min 5 yıl kullanılır. 5 yıl güncelleme alacak. Kamera 5 yıl sonra yine iyi olacak. Tek sıkıntı 5 yıla işlemci soğutucususu ve işlemci ne kadar eskiyecek. 13t ler de güzel ama fiyatları pahalı. 20 bine falan inse 4 yıl güncelleme sözü vermişti galiba xiaomi değerlendirilebilirdi. Gt2 kamera karşılaştırması atmışlar yukarıda bakamadım fakat gt2 amiral gemi bir telefon yani adamlar elindekinin en iyisini koyuyor o yüzden rakibinden kötü bile olsa iyi olacağını düşünüyorum.

Bir şeyden vazgeçmeni istiyor telefonlar. Gt2 aslında ortalama olarak iyi. A54 ün işlemcisi zayıf. Poco F5 in kamerası zayıf. S23 fe için bi tane öğrenci akraban üzerinden falan al geç :) 2500 çek de var 17k ya mis gibi s23 fe :) Ben sana F4 öneriyorum. Android 14 alırsa son güncellemesi olur 4 yıl götürür sonra bir daha alırsın telefon nolcak :) Fiyatı düşük snapdragon 870 de iyi diye biliyorum. Olmadı F5 e geçip 1 yıl daha kazanabilirsin veya s23 fe. S23 FE ısınma ve batarya sorunları çıkmazsa min 5 yıl kullanılır. 5 yıl güncelleme alacak. Kamera 5 yıl sonra yine iyi olacak. Tek sıkıntı 5 yıla işlemci soğutucususu ve işlemci ne kadar eskiyecek. 13t ler de güzel ama fiyatları pahalı. 20 bine falan inse 4 yıl güncelleme sözü vermişti galiba xiaomi değerlendirilebilirdi. Gt2 kamera karşılaştırması atmışlar yukarıda bakamadım fakat gt2 amiral gemi bir telefon yani adamlar elindekinin en iyisini koyuyor o yüzden rakibinden kötü bile olsa iyi olacağını düşünüyorum.
Aynen öyle, onun yüzündenya böyle debeleniyoruz. :) Birbirine göre eksikleri öyle yakın eksikler değil. Bildiğin bir tarafı iyi kısıp diğer tarafına yüklenmişler.

Akraba yok valla öyle üzerinden alsak, var aslındada öyle pek muhabbetimiz yok. O iş yaş bende.

S21FE, ekran parlaklığı ve bataryadan eledim. GT2, kamera performansı A54 gibi diyordu üstat. Son paylaştığı fotolara baz alırsak baya kötü duruyor. Tamam berbat değil ama bir A54 kadar olamamış. Yine ekranın güzel göstermesi, batarya süresi, arayüzün stabilitesi, güncelleme desteğiyle A54 GT2nin önünde. GT2 bu şartlarda sadece, ben telefon oyuncusuyum abi, F5 alacak bütçem yok, alternatif nedirin cevabı kalıyor. Birde sanki bende bu markalar monster laptoplar gibi bir algı oluşturuyor.Fiyat performans ürünleri ama malzeme kalitesi ve uzun kullanım oranı düşüklüğü gibi.Gerçtekte böyle olmayabilir ama böyle izlenim oluşturuyor. Sırf işlemcisi iyi diyede GT2 yönelmem bu saatten sonra.
Poco F5 sırf oyun telefonuydu, en son senin yaşadığın Hz düşmesi vs muhabbetinden sonra ondan da soğudum.

A54 cepte, S23 FE ekran süresi testlerini bekliyorum. A54 10 saat veriyor. S23FE en azından 8 ve üzeri verirse ona dönerim. Fiyatı tabi biraz daha 20k yaklaştırması lazım, S23 yakın fiyattan almak hata olur.

13T, işlemci bazında S23FE den geride kalıyor zaten. MUI arayüzünü beğenmeyende çok bu arada.

Yani olursa S23FE, olmazsa A54. Hee GT5 gelir, açılan lan bakim, der ve 20-25k arası bir fiyat verirse akan sular durur.😄

Şimdi o bütçedeki telefonları bir dökelim:

- Galaxy S20 FE: Eski diye almıyorsunuz sanırım.
- Galaxy S21 FE: Bataryadan dolayı cekiniyorsunuz.
- Mi 13 Lite: Özellikleri fena değil ama fiyatı pek de iddialı degil. 17k fiyatına IMX766 ve 7 Gen 1 alıyorsunuz.
- A54: Mid-range ama dengeli bir cihaz.
- Mi 12 Lite: Fena değil ama 14k fiyatına HM2. 😵‍💫
- Honor 90: Bence en alınabilir telefonlardan bir tanesi. Kamerası gerçekten başarılı. İşlemcisi yine Samsung dökümlerinden bir tanesi ama 5000 mAh kesecektir. Sadece yükte ısınma gibi bir problemi var.
- Realme GT2: Yine dengeli sayılabilecek bir cihaz ama kamerası çok da iddialı degil.
- Mi 12: Kamerası GT2'ye benziyor ama video çekimi daha da kötü. 8 Gen 1 kullanması nedeniyle fiyatında iddialı.
- S22: Batarya...
- GT2 Pro: 19k fiyatına kadar düştü. Ama geri yükseldi maalesef. Bu fiyata 8 Gen 1 gerçekten güzel fırsat ve Mi 12'den daha başarılı kamera paketi sunuyor ama bu da A54 ile aynı sensöre sahip.
- POCO F5: Kamerada diğerlerine göre vasat.
- POCO F4: F5 ile aynı sebep.
- S20+: Fiyatını hak eden bir ürün değil. Exynos 990'dan çekinirim. Ama kamerasi guzel.
- Mi 12T: Kamerası çok da iyi değil ama işlemci - sogutma uyumu baya güzel. Bu da biraz daha oyuncular için.
- Galaxy S21: S22 varken fiyatını hak etmiyor.
- OnePlus 9: Genel itibarıyla güzel ve dengeli cihaz ama kamerasında OIS yok. Ayrıca SD 888 gereği 4500 mAh yetmeyeceği senaryolar olacaktır.
- Mi 11T: Kamerası iyi değil.
- Nothing Phone 1: Bence fiyatını hak eden bir cihaz değil. Balon hatta.
- Mi 10T Pro: Kamerası fena değil ama SD 865 + IPS ekrana 19k verilmez.
- Galaxy S23 FE: Bunu tartistik zaten. Bataryasi S22 kadar kotu olmayacak.
- POCO X4 GT: Sadece oyun için.
- Realme 10 Pro+: Fiyatını asla hak etmiyor.

Tecno falan vardır da bilmiyorum. Zaten güvenmediğim markalar. Aklıma bunlar geldi şimdilik.
GT2 Pro indirimdeydi bitmiş. Ama hala fiyatı güzel bakmanızı tavsiye ederim.

Şimdi o bütçedeki telefonları bir dökelim:

- Galaxy S20 FE: Eski diye almıyorsunuz sanırım.
- Galaxy S21 FE: Bataryadan dolayı cekiniyorsunuz.
- Mi 13 Lite: Özellikleri fena değil ama fiyatı pek de iddialı degil. 17k fiyatına IMX766 ve 7 Gen 1 alıyorsunuz.
- A54: Mid-range ama dengeli bir cihaz.
- Mi 12 Lite: Fena değil ama 14k fiyatına HM2. 😵‍💫
- Honor 90: Bence en alınabilir telefonlardan bir tanesi. Kamerası gerçekten başarılı. İşlemcisi yine Samsung dökümlerinden bir tanesi ama 5000 mAh kesecektir. Sadece yükte ısınma gibi bir problemi var.
- Realme GT2: Yine dengeli sayılabilecek bir cihaz ama kamerası çok da iddialı degil.
- Mi 12: Kamerası GT2'ye benziyor ama video çekimi daha da kötü. 8 Gen 1 kullanması nedeniyle fiyatında iddialı.
- S22: Batarya...
- GT2 Pro: 19k fiyatına kadar düştü. Ama geri yükseldi maalesef. Bu fiyata 8 Gen 1 gerçekten güzel fırsat ve Mi 12'den daha başarılı kamera paketi sunuyor ama bu da A54 ile aynı sensöre sahip.
- POCO F5: Kamerada diğerlerine göre vasat.
- POCO F4: F5 ile aynı sebep.
- S20+: Fiyatını hak eden bir ürün değil. Exynos 990'dan çekinirim. Ama kamerasi guzel.
- Mi 12T: Kamerası çok da iyi değil ama işlemci - sogutma uyumu baya güzel. Bu da biraz daha oyuncular için.
- Galaxy S21: S22 varken fiyatını hak etmiyor.
- OnePlus 9: Genel itibarıyla güzel ve dengeli cihaz ama kamerasında OIS yok. Ayrıca SD 888 gereği 4500 mAh yetmeyeceği senaryolar olacaktır.
- Mi 11T: Kamerası iyi değil.
- Nothing Phone 1: Bence fiyatını hak eden bir cihaz değil. Balon hatta.
- Mi 10T Pro: Kamerası fena değil ama SD 865 + IPS ekrana 19k verilmez.
- Galaxy S23 FE: Bunu tartistik zaten. Bataryasi S22 kadar kotu olmayacak.
- POCO X4 GT: Sadece oyun için.
- Realme 10 Pro+: Fiyatını asla hak etmiyor.

Tecno falan vardır da bilmiyorum. Zaten güvenmediğim markalar. Aklıma bunlar geldi şimdilik.
GT2 Pro indirimdeydi bitmiş. Ama hala fiyatı güzel bakmanızı tavsiye ederim.
S21FE bataryasının kötü olduğunu kullanıcılara sorduğum konuda gördük, yani benlik bir çekince değil aslında.

Honor90, OİS yok. Mono hoparlör var. İşlemcisi aynı fiyat bandındakilere düşük, S21FEden ve GT2'den düşük ama yakın fiyattaki ürünler. Kamera telefonu olmuş. 4k 60 Fps yok. Suya, toza dayanıklılık yok.
Ne kadar güncellemesi kaldı bilmiyorum.

GT2 sadece kamera değil ki handikabı, işte yine suya, toza dayanıklılığın olmaması. 2 yıl android güncelleme hakkının kalması vs En önemli dezavantajı teknoloji mağazalarında bulunmuyor, nette var sadece gözüyor. Alırsın beğenmezsin, iade almazlar vs vs

Ya bir kere temel özellikle tüm cihazlarda olması gerek. Nedir bunlar?
-En az 4 yıl Android güncellemesi desteği
-OİS'li kamera, makro lensden daha gerekli bence.
-Suya, toza dayanıklılık. Yıl olmuş 2023-4 halen bunları konuşuyoruz.
-Stabil bir arayüz, hatasız donmasız.
-5g desteği, NFC
-Bataryanın oyun hariç ekran süresi en az 10 saat olmalı. Bu bana göre ekranın 120hz, 144hz olmasından bile önemli. Çünkü adam şarj yetsin diye bunu tekrar 60hz indiriyor. :)

Bunlar standart olduktan sonra fiyatı kamera ile işlemci/ram/depolama vs bağlı olarak belirlenmesi gerekirdi.

Giriş, orta, yüksek, aşırı yüksek tarzda paketler halinde verip herkes amacına almalıydı. Günlük kullanan adam orta, ara ara oyun oynamak isteyen yüksek; en iyi kameraya, güce sahip olmak isteyende aşırı yüksek seçip ona göre para vermesi gerekirdi. Yani giriş ürünü alsanda temel özelliklere sahip, sakat olmayan bir cihazın olurdu. Üstüne kamera mı yoksa performans mı gibisinden bütçene göre çıkardırn. Haksız mıyım? Sektör çok çarpık olmuş, çeşitlilik ile fiyat dengesi tutturacağım diye karman çorban paketler oluşturmuşlar valla.

@emrah_8 işlemci, hızlı şarj falan haricinde a54 ile gt2 arasında fark yok zaten. Ben kamerada ikisi de tatmin eder diye düşünüyorum. F5 oyuncu telefonu değil aslında. İşlemci ön planda bir telefon. Kamerası ışıklı ortamda s23 fe den farksız. Sadece gece 60 fps video çekersen çok karanlık çekiyor ışık alamıyor. Hz düşme sorunu çok sık olmuyor olsa o zaman gerçekten sıkıntı olabilirdi :) 60 hz de kullanırsan sıkıntı kalmıyordur aslında hem bataryası da çok iyi gider :) Geçen bir haber okudum iphone, telefonlarına verimsiz kalitesiz batarya koymuş diye. Şarj döngülerine göre yıpranmaları yüksekmiş falan. Durum böyleyse bu cihazların bataryaları nasıldır acaba? Gt5 de galiba farklı batarya teknolojisi kullanılmıştı 2 kat daha uzun ömre sahipti bataryalar döngü bakımından. Neyse sonuç olarak a54 işlemci ve kamera hariç s23 fe ye çok benzeyen cihaz. Kasası bile aynı gibi duruyor. A54 eğer çok yüksek grafikte veya yüksek fps de oyun oynamayacaksan iş görür. A54 biraz daha iyi olsaymış işlemci konusunda çok iyi cihaz olacakmış. Honor 90 daki gibi 7 gen 1 olsa çok güzel olurmuş. 7 gen 1 çok iyi değil ama exynos 1380 den iyi. F5 için önyargılı olma bu kadar. Benim hz düşmesi hariç sıkıntım yok. O da düzelirse batarya işlemci performansı olarak sıkıntı çıkarmayacak gibi duruyor.

Bir de 4k 60 fps olmamasını eksiklik görürdüm artık görmüyorum. Sosyal medyalar zaten kalite düşürüyor. 10 saat ekran süresine de gerek yok bence. Saten her gün şarj ediyoruz bu cihazları. 6 saat ekran açık süresi bile sabahtan akşama kullanıma yeter. 6 saat üzeri tatmin eder.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı