A54 mü Realme GT2 mi?

Hayatımda ilk defa bir telefona 2 bin tl üzeri bir para( 16bin tlden 20bin tl kadar yolu var) vereceğim için aklım, arzumlarım, cebim çatışmadan çıkamıyor.

Acil olarak lazım olmadığı için bekletiyorum biraz, GT5 TR fiyatını/ S23FE ekran süresini takibe adım. En kötü A54 alırım zaten, acelesi yok birazda.

S23 Plus bütçeyi biraz arttırmaksa ağanın eli tutulmaz diyorum o zaman.

Yanlış anlama da sen biraz fazla seçici ve kararsızsın. A54 gibi iyi kamera olsun, ip68 olsun 4-5 yıl güncelleme alsın bir de işlemcisi iyi olsun diyorsun. Samsung işte a54 yapmış işlemciye çok önem vermeyenler için. Önem veren içinde s23 fe, s23 serisi falan çıkarıyor. Yani alt tarafı 15-20 binlik telefon bir de monitöre mi pc ye mi ne çok yüksek miktar verdim demiştin. Z2 kullanıyordun galiba. Yani bu kadar kötü ve eski bir cihazdan geçerken bu kadar seçici olman bana saçma geliyor. Ben şimdi F5 aldım 3 yıl sonra falan değiştirir başka cihaz alırız. Bir de mesela 10 saat ekran süresi istiyorsun. Günde bu kadar telefonla uğraşacak vaktin varsa telefon yerine pc den halletmen daha doğru olur. Kameraya gelirsek gt2 kamerası nasıl yetmiyor mesela onu da anlamadım. Sana şunu söyleyeyim 2 tane s20 parasına s23 fe alıyorsun aradaki farkı hissetmezsin bile. Böyle gidip pimpirikli gibi her ince detayını incelersen fark bulursun. Yani senin bu mantıkla s23 fe de de eksik çıkacak. Alacağın zaman aç telefonları bak fiyatlarına al biri geç. S23 FE şuan tam oturmadı ama poco f5 e göre bataryası daha hızlı gidiyor. F5 de %10 falan gitti s23 fe de %13 falan. Bence gayet kafi. Telefonda da oyun oynanmaz zaten o oyunları 4 parmak veya kontrolcü klavye takıp oynayanlar, hileciler var. Oyun pc den oynanır.

Yok, adabıyla yapılan eleştiriyi her zaman pozitif algılarım. Valla hocam, uzun zamandır zaten seninle bu konuda muhabbet ediyoruz, beni en iyi anlayanın senin olman gerek, defalarca nedeni yazdım En mükemmelini veya en dandiğini aramıyorum. Gerçek anlamda dengeli cihaz arıyorum. Sana şöyle özetleyim, oyunlarda hani yetenek ağacı olur ve XP puanları vs bu ağaçlara dağıtırsın ve güçlendirirsinya, elimizde 6 puan var ve bu özelliklere basacaksın. Ben nasıl kullanmak istiyorum?
Ekran görüntü kaltesi 1
telefonun yazılımı 1
android desteği 1
işlemci gücü 1
kamera kalitesi 1
batarya 1
Bu benim fantazim değil, olması gereken bir telefon modeli olmalıydı. Yapmamışlarsa bu eksiği görmek benim yanlışım mı? Kararsızlık tabiki var, herkeste var. Sende de var, öyle olmazsa önce gidip 18-19k Poco F5 alıp, aradan kısa süre sonrada gidip S23FE almazdın. Demek ki sende tek bir telefonda aradığın özellikleri bulamamışsın, piyasa sanki insanları buna yöneltiyor. Piyasa ne yapacağına karar verememiş ki ben versem.

Telefonum eski, çünkü telefona pek değer veren birisi değilim. Seçicilik olayına bakacak olursak, en son telefona verdiğim para 1300TL, şaka gibi dimi. ) Sen bu adama hadi şimdide 16bin tl ile 25 bin tl ver, al geç diyorsun.Hemen aksiyon alamaması normal değil mi? Lakin son birkaç yıldır amatörce borsa işleride yapmaya başladım, onun için gün boyu internetin açık olması, arka planda bildirimleri düzenli almak, bankacılık uygulamalarını güvenle ve uyumlu almak vs ihtiyacım doğdu. Elimdeki batarya süresi, yazılım uyumluluğu konusunda sıkıştırınca telefonu değiştirmek istedim. Burada önceliğim batarya, yazılım uyumluğu ve sürekliliği oldu. Bunun yanına almışken kamerasıda, işlemciside, ekranıda biraz iyi olsun dedim sadece.Yine telefona para vermek istemiyorum ama şartlar bunu gerektiriyor. Monitör mevzusunda demek istediğim monitöre, bilgisayara verdiğim paraya acımam ama telefona verdiğim paraya acıyorum. Gidip 31klık monitör aldım vs dememde ondan dolayıydı.

Sorun en iyi telefonu bulamamak değil, sorun bellli fiyat çerçevesinde en dengeli cihazı bulamamak.
S23FE fiyatı normal değerler olan 20K civarına düşer ve batarya süresinden memnun ederse onu düşünüyorum, olmazsa A54 alırım zaten. Bu süreçte başka ama beklentileri karşılan telefon çıkarsa onu alırım. Zorla satmıyorlarya hani. )

Bütün özellikleri iyi olsun diyorsan amiral gemisi sınıfı alacaksın. Orta seviyeye gelince neredeyse bütün telefonları inceledik. Kamerası iyi olanın işlemcisinden kısmışlar, işlemcisi iyi olanın kamerasından kısmışlar. Oyun için alan 2. Türde cihaz alacak. Kamera için alan birinci türde.

Yani biraz öyle, burada "bütün özellikleri iyi olsun" sözü işte biraz işi karıştırıyor. Mesala A54 kamerası GT2'den, Poco F5'den iyi. Lakin bu A54'de çok iyi bir kamera var anlamına gelmiyor. S22, S23, S23FE ile kıyaslamalarında aradaki farkı çok net görüyoruz.Burada benim GT2, POCO F5 kamera olarak eleyip A54 yönelmem çok iyi kamera aradığımı göstermiyor ki. Öyle olsa S23 ve üzerine yöneliririm.

Mesala GT2'nin işlemcisi A54'den iyi. Lakin Poco F5'in işlemciside GT2'den iyi.
Olması gereken neydi, A54'de GT2 gibi işlemci verecekler bu işi bitireceklerdi. S23FE bunu yaptılar, lakin merakla batarya sonucunu bekliyorum. Normalde A54'deki işlemciyle 5000 mahda 10 saat ekran süresi veriliyordu. Şimdi A54 üzerine koymuşlar lakin bataryayı 4500maha çekmişler. İyide arkadaşım işlemci güçlendi, batarya düştü. Sen gene düşük batarya süresine aday ürün çıkarıyorsun gibi gözüküyor. Senin elinin oranını seveyim ben. Bataryayı niye düşüyorsun, adamlar dengesiz ürün çıkarıyorlar, bir yerlerden kısıyorlar ve bir tüketici olarak buna dikkat çekmekince mi sorun oluyor. Misal gitmişler güçlü işlemci, on numara kamerayı S23'de 6.1 inçe koymuşlar. İyide arkadaş ben bu işlemciyi seçiyorsam oyun oynayacağım, bu ekran kalitesini seçiyorsam film, dizi izleyeceğim. Niye ekranı küçültüyorsun, avuç içi kadar ekranda benim oyun oynamamı, film, dizi izlememi istiyorsun. Ha dersen ki diğer serilerini al, 30-50k paran varsa al tabi.

A54, fiyatı 20K lara düşerse bataryadan çok bir kayıp olmazsa S23FE.

@emrah_8 Yok dediğine hala katılmıyorum. Bence çok seçicisin A34 ün kamerası gt2 den iyi diyorsun. Daha 4k 60 fps çekemeyen bir kamera. Fotoğraf çekiminde zaten farkı detaya inmeden anlaman zor. Mesela şöyle bir video çıkıyor aratınca. Gayet iyi çekmiş göze hoş geliyor benim için gerisi önemsiz. Sadece F5'in kamerası düşük ışıklı videolarda 60 fps de zayıf. O da iyi olmayıversin çok da önemli değil benim için. Sorun senin bu ürünleri eleştirmen değil. Piyasada bu fiyat bandında bu ürünler var ve bunlardan birini almak zorundasın. Ben istemez miydim F5 alırken kamerasının daha iyi olmasını? Yapacak bir şey yok. Herkes bütçesine göre o an hangi telefon ona hitap ediyorsa alıp geçecek. Bu arada bir düzeltme yapayım ben f5 kullanıyorum s23 fe benim değil. S23 fe 20klara inse ne olacak 12/256 gb lik daha iyi işlemci daha iyi batarya süresi sunan hızlı şarj destekli(şarj cihazı kutudan çıkıyor samsungda 600 lira vereceksin) Poco f5 var. Yani sen güncelleme ve kamera için gidip fazla vereceksin Aşağıda da gt2 videosu
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@429065 nickli arkadaş karşılaştırma fotolarını atmıştı, onu baz alarak dedim. 4K 60 FPS veya 4K 30 FPS video çok fark etmiyor benim için. Kamerada benim için önemli olan foto kalitesi. Arkadaşın attığı fotolara göre A54 , GT2 den öndeydi.

Bizimkisi kıyaslama hocam, artısıyla eksisiyle. O iyiymiş onu alayım, yok bu iyiymiş bunu alayım değil ki. Aradaki önemli ama göz ardı edilem detayları arkadaşlar için aydınlatmış oluyorum en azından.

Detaycılık mı, evet var. Vereceğimiz tutar arttığı için ince eleyip sık dokumak gerekiyor, birde benim gibi uzuun vade telefon seçmek isteyen birisi için ileri önemli.
Kararsızlık var, lakin bu benden değil ortam şartlarının dengesiz olmasından geliyor.

Tercih meselesi hocam, aynı özellikte aynı fiyatta iki model olsun, birisi diğerinden biraz daha güçlü işlemcili iken, diğeri de bundan biraz daha iyi kamera sunsun. Kamera artısı olanı seçerim. Sadece kamera değil ki, suya toza dayanıklık ( basit gibi gözükebilir ama yeri gelince hayat kurtarabilir) daha uzun güncelleme desteği (yeni programlara uyumluluk, güvenlik açısından ileriye dönük artı görüyorum.) S21 Fe bataryası iyi olsaydı zaten hiç konu açmadan alır geçerdim. A54 işlemcisi en az GT2 kadar olsaydı alır geçerdim. S23 20K larda olup 6.4 inç olsaydı alır geçerdim. S23Fe 20-21K gelirse ve bataryası en az S23 gibi olursa alır geçerim. Ama durum böyleyse acele etmem de gerekmiyorsa niye içime sinmeden alayım dimi? Bir asgari ücret 1 ay yemeden içmeden 11400TL. 16K-25K demek 2 ay çalışıp hiç dokunmadan bir cihaza o parayı gömmek demek.(yine yine bir S23FE almıyor...) Kimse kusura bakmasın, irdelerim, ince elerim mecburen. Biraz antipati oluşturuyordur bu konular ama napayım arkadaşlar, durumlar böyle. )

S23FE, GT2 yerine almadın mı, ikinci telefon olarak bakıyordun hani?

Son düzenleme:
@emrah_8 A54 içinde zaten iyi işlemci olsa 20k dan başlardı fiyatı O yüzden koymuyorlar işte. Bir de işlemci güçlü oldu mu batarya tüketiyor. A54 o yüzden uzun ekran süreleri veriyor olabilir çünkü güçlü cpu gpu su yok. Günlük kullanımda batarya çoğu cihazda sıkıntı. Mobil veriyle birlikte işlemciyi zorlayınca batarya hızlı bitebiliyor. Öyle 120 hz çekeyim oyun oynayım şansın yok. Hatta 60 hz de telefonu kullanmak lazım Ben başka şehre gittiğimde şarj bitmesin diye ekranı 60 a çekip bir de pil performansı açtım. Şarj baya az azalıyordu çok hoşuma gitti. Kullanımda bir fark da hissetmiyorsun. Telefon benim için değil başkası içindi gt2 tercihi sonra s23 fe oldu. Ben de deneyimleme fırsatı buldum. Poco f5 alırken s23 fe olsa herhalde onu alırdım ama kullanımda benim için batarya ve işlemciden dolayı f5 daha iyi. S23 daha premium cihaz almışsın hissiyatıyla kendine çekiyor. 4 yıl güncelleme alacak olmasını umursamıyorum ama alacağını bilmek hoş hissettiriyor S23 fe nin zaten f5 den tek üstün yanı kamera. Tabi bu benim tercihlerime göre. Yoksa kimisi çıkar ip68 yok der kimisi android 17 almayacak der falan

İşlemci güçlenince bataryayı çok yer yargısına katılmıyorum. S23 incelendin mi? Adamlar 3900 mah ile o güçlü işlemci ile A54 ile ekran süresi yarıştırmışlar. Bir video testte A54 ile neredeyse aynı süreyi verdi. Biri 3900 biri 5000 mah. Hatta S23 deki işlemci A54 dekini yerddn yere serer. A54 iyi bir işlemci verip 20K yapmalarını yeğlerdim.Tüm bunlar benim gibi bir telefon alır iş göremez hale gelinceye kadar kullanırım kafasında olanlar için çok iyi olurdu.

Telefon seçimi kişisel zevk ve kullanıma göre değişen bir şey, en iyisi diye bir şey yoktur aslında. Misal kime sorsan s23 diyince bayılır, ben ufak olduğu için sevemedim. Ha s23 plusmıydı neydi, o gayet güzel. Lakin fiyatı mantık dışı, tani gelire bakıyor oda.

S23Fe ekran süresi neden halen gelmedi merak ediyorum valla. Gidip S21Fe kadar veya S22 gibi çıkmasa bari.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…