A68HM-E33 V2. Realtek HD Audio sürücüsü kurulmuyor

aliolcay1616

Femtopat
Katılım
18 Eylül 2020
Mesajlar
4
Merhabalar. Sorunum başlıkta belirttiğim gibi Realtek ses sürücüsünü kuramıyorum bir türlü. Şu an bilgisayarda ksclerde de görünen High Definition Audio isimli sürücü yüklü. Ses geliyor hoparlör - kulaklık - mikrofonumu kullanabiliyorum fakat mikrofonumu sorunlu bir şekilde kullanıyorum. Cızırtılar, dip sesler var. Realtek sürücüsü yüklü olmadığı için haliyle mikrofon geliştirmeler sekmesi yok ve gürültü engelleme vs aktif edemiyorum. Bu High Definition Audio'yu silmeye çalıştıp yeniden başlattığım da otomatik olarak tekrar yükleniyor. Sanırım sürücü var diye Realtek yüklenmiyor. Program Files'e 90 MB boyutunda bir dosya yükleniyor ve program kaldır kısmında Realtek gözüküyor fakat ne aygıt yöneticisinde ne de denetim masasında göremiyorum. İnternette belirtilen kısıtlı çözüm yollarını denedim fakat çözüm bulamadım.
Anakart: A68HM-E33 V2.
Yüklemeye çalıştığım sürücü dün yüklenen Technopat'taki son sürücü.
Şimdiden herkese teşekkür ederim.

11.PNG


12.PNG


13.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows otomatik olarak kuruyordur. Bunu kapatmak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Bu arada o da kapalı. Şu an şöyle bir çözüm buldum. Anakartın Yani Msi'ın sitesinde verdiği eski sürücüyü kurdum aygıt yöneticisinden vs gözüktü fakat sadece program filesten çalıştırabiliyordum ve mikrofonumun ayarlarında yine geliştirmeler sekmesi gelmedi. Sanırım kullandığım mikrofon usb giriş olduğundan kaynaklanıyor ve geliştirmeler sekmesi gelmiyor. Realtek arayüzünde de mikrofonum gözükmüyor hatta kulaklığımda gözükmüyor sadece hoparlörlerim gözüküyor.
 
Son düzenleme:
Eski sürücü olduğundan, normal. Sürücüyü kaldırdıktan sonra yeniden başlatmayıp kuramıyor musunuz?

Ayrıca, sorunun mikrofonda olmadığına emin misiniz?
 
Hocam, USB girişli bir kulaklık kullanıyorsanız, bunların içinde dahili ses yongası var. Ses kartından bağımsız olarak çalışırlar.
 
Hocam, USB girişli kulaklıkların kendi ses kontrol programları var. Bunları kullanabilirsiniz. Ben USB kulaklık kullanırken, diğer aygıtları devre dışı bırakıyorum.
 
Hocam, USB girişli kulaklıkların kendi ses kontrol programları var. Bunları kullanabilirsiniz. Ben USB kulaklık kullanırken, diğer aygıtları devre dışı bırakıyorum.
Sıkıntı şu ki kulaklığım aktif olarak Noise Cancelling desteklemiyor. Ses kontrolcüsünde de Realtekteki gibi aktif edebileceğim bi engelleme seçeneği yok malesef. Bir kaç videoda izlediğimde testlerdeki mikrofon sanki farklı mikrofon bendeki mikrofon apayrı bir mikrofon.
 

Geri
Yukarı