A68HM GAMING APU XMP ile Mavi Ekran Hatası

Skywalker55

Hectopat
Daha fazla  
Sitem bilgisi :
  • A68HM GAMING
  • A10-7890K APU
  • Vengeance® Pro Series 8GB (2 x 4GB) DDR3 DRAM 2400MHz C11 Memory Kit (CMY8GX3M2A2400C11R)
  • 1 TB HAR DİSK
  • Sandisk SSD Plus 240GB 530MB-440MB/s Sata 3 2.5" SSD SDSSDA-240G-G26
  • 300WT PSU
Değerli arkadaşlar öncelikle burada yapılan işlerin ve paylaşımların çok güzel olduğunu belirtmek isterim. Konuya gelecek olursak.

Sisteme UEFI win 10 kurulu ve orijinal key ile etkinleştirme yapıldı. Kullanmaya başladığım sırada oyunlarda ve günlük kullanımda mavi ekran hatası ile karşılaştım. Bazen sık aralıklarla olurken bazen hiç olmuyor. Daha sonra aldığım RAM'larde sorun olacağını düşünerek memtes86 testi yaptım ve tes6 kısmında bir çok hata ile karşılaştım. Sonra ram frekanslarını default yaptım yani 1333 MHz ve tekrardan Memtest86 ile test yaptım ve sorunsuz test tamamlandı. XMP profilini aktif edince Memtes86 da hatalar ile karşılaşıyorum. Ayrıca BIOS'ta XMP profilleri gözükmüyor, sadece enable yani aktif edebiliyorum. Aktif edince 2400 MHz oluyor fakat hatalar alıyorum sistem reset atıyor ve mavi ekran sorunu veriyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Ayrıca en son sürüm 17.2.0 crimson güncellemesi ve MSI sitesinden 1.0 version son sürüm BIOS yüklü olduğunu belirtmek isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
XMP'yi kapatın, bellek hızı ve zamanlamalarını elle ayarlayın. Bir de dosyaları gönderin:

Minidump Dosyalarını Upload Etme | Technopat Sosyal

XMP'yi açıp memtest86'da hatalar olunca RAM'ları garantiye gönderdim, bide RAM'ları elle 2400 MHz ayarlayınca bilgisayar açılmıyor, bellek hızı ve zamanlarının elle ayarlaması ile ilgili bi rehber varsa sevinirim, garantiden gelen bilgiye göre ve yapacağım testlere göre yine bilgi veririm hocam yardımlarınız için çok sağ olun. Bi de elle ayarlama konusunda bilgi verirseniz çok sevinirim bide öyle memtest86 yapsam süper olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin sistem yine açılmış... O anakartı ben de kullandım fakat 1333 MHz RAM'i desteklediği halde 4+4 pny PNY Anarchy DDR3 2800/2666/2400 MHz RAM'i takınca sistem boot etmedi. Ram sıfır daha ve xmp profiline alınmadan default ayarlarda çalışmadı. Bence anakartta bir sorun var. Servise yolladım, para iadesi isteyeceğim. Msi anakart almayı düşünmüyorum bundan sonra. Gigabyte A88XM D3HP anakart alacağım onun yerine.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı