A7 2015 Telefon IMEI Sorunu

@Snoop TOK Samfirm adlı aracı indirin ve çalıştırın.

Eki Görüntüle 620781

1. Model kısmına SM-A700F gibi tam model numaranı gireceksin.
  2. Region kısmına TUR gibi bölge kodunu gireceksin.
  3. Check Update butonuna bastıktan sonra cihazın için yayınlanmış en güncel sürümü bulup sana getirecek.
  4. Factory Rom (4 File) seçeneğini seç.
  5. Decrypt & Extract butonuna basarak dosyaları indireceğin yeri seçip, otomatik şifreyi çözümlemesini ayarla ve indirmeyi başlat.
  6. Yükleme ve şifre çözme işlemi bittikten sonra ODIN ile 4 parçayı doğru yerlere ekleyip cihaza yüklemeyi başlat.
  7. Bittikten sonra cihaz otomatik yeniden başlatılacak. Kapatıp kurtarma moduna gir ve cihazı sıfırla. Ardından cihazı yeniden başlat ve ilk kurulumunu tamamla.
  8. *#06# kodunu girip IMEI durumunu kontrol et.
Eğer halen daha IMEI gözükmüyorsa başka yöntemlere bakmamız gerekebilir.
Hocam yazılımda TUR' u bulamadım başka ülke seçemedim hata verdi çünkü bu cihaz modeli sadece Türkiye' de var ben de A700F modelinin özelliklerine baktım aynı olunca onun ROM' unu yükledim açılmadan Wipe Data, Wipe Cache yaptım fakat IMEI düzelmedi.
Cihazım: SM-A700FQ.

Son düzenleme:
A700F ve A700FQ aynı model. Samsung Türkiye'nin bir dönem ülkemize özel yaptığı gıcıklık tamamen. Neyse, A700F modelini seçtikten sonra bölge olarak XEO (Rusya) seçip, birde bu şekilde deneyin.

Bu adresten A700F(Q) için PIT dosyasını indirin.
Ardından ODIN üzerinde ise PIT sekmesine gelin ve PIT dosyasını buradan ekleyin.
1595627992384.png

Yine ardından ODIN üzerinde Nand Erase ve Re-Partition tiklerini işaretleyin.
1595628097636.png

Son durumu tekrar haber verirsin.

A700F ve A700FQ aynı model. Samsung Türkiye'nin bir dönem ülkemize özel yaptığı gıcıklık tamamen. Neyse, A700F modelini seçtikten sonra bölge olarak XEO (Rusya) seçip, birde bu şekilde deneyin.

Bu adresten A700F(Q) için PIT dosyasını indirin.
Ardından ODIN üzerinde ise PIT sekmesine gelin ve PIT dosyasını buradan ekleyin.
Eki Görüntüle 623252
Yine ardından ODIN üzerinde Nand Erase ve Re-Partition tiklerini işaretleyin.
Eki Görüntüle 623253

Son durumu tekrar haber verirsin.
Hocam tatile çıkmıştım tatilde anakart değişimi yaptırdım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı