Çözüldü A7 2017'ye ROM nasıl atılabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yigitkajmer

Hectopat
Daha fazla  
Elimizde A7 2017 var annem kullanıyordu. Sürekli uygulama donması ve çökmesi yaşıyoruz. Yeni telefon olarak A34 aldık bugün geldi Smart Switch ile her şeyi A34'e geçirdim. A7 2017'yi sıfırlayıp Android sürümünü yükseltmek istiyorum çünkü kardeşime vereceğiz telefonu. Buna hangi ROM'u atmalıyım neyi yüklemeliyim nasıl atmalıyım her şeye ihtiyacım var. Bilen yardımcı olabilir mi rica etsem?

Çözüm
Kurulumu sonradan bu telefona LineageOS kurmak isteyenler için toparlayayım.
Minimal ADB, rom ve gapps dosyalarını indirelim.
  • Rehbere göre TWRP kurun. Download twrp-3.7.0_9-0-a7y17lte.img.tar
  • Rehber: Samsung cihazlara Custom ROM kurma
  • PC telefonu görüyorsa romu kurduktan sonra gapps flashlayıp kullanabilirsiniz. PC telefonu görmüyorsa rom ve gapps dosyalarının adını sadece rom ve gapps yapıp ADB'nin olduğu klasöre atın.
  • TWRP'den Advanced kısmından Sideload okunu kaydırdıktan sonra CMD'ye adb sideload rom.zip kodunu yazın. Kurulum bittikten sonra tekrar oku kaydırıp adb sideload gapps.zip kodunu yazın. Kurulum bittikten sonra reboot yapabilirsiniz.
Official olarak LineageOS var sade ve hızlı bir romdur, Samsung arayüzünü seviyorsan One UI portlar da var.
Samsung arayüzü sade ve hızlı hoşuma gidiyor ama fark etmez yeter ki şu cihazın yavaşlığı çözülsün.Nerden indirebilirim nasıl atıcam bunları bilmiyorum.Teknoloji özürlü değilim ama yapabileceğimi düşünüyorum ne kadar zor olabilir yani.

LineageOS kuralım beğenmezsen stock roma geri dönersin. Öncelikle attığım rehbere göre TWRP kurulumunu yap. Bu arada telefonun şu an Android 8 değil mi?

Evet hocam Android 8 bilmem kaç Kasım 2020 güvenlik güncellemesi yazıyor.A720F cihazın ismi.Ama şuan yapmıyorum işlemi çünkü monitörüm çatladı PC TV ye takılı TV ye evdekiler bakıyor.Sabah kalktığımda yapmayı düşünüyorum.

Hocam şimdi PC nın başına geçtim ne yapmam gerek Odin ile twrp kurdum telefona şuan twrp ekranındayım.

Dosya Ekleri

• 16945906380686742966215566218232.jpg
    120,8 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleme:
Attığım rom ve gapps dosyalarını bilgisayara indir. Attığım videoya göre kurulumu yapıp en sonda sistem açılmadan TWRP ekranında gapps flashla.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Lineageos 20 indirdim 682mb onunla uyumlu değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…