A72 yüzde kaçta şarja takılmalıdır?

ArhaNNN

Hectopat
Katılım
4 Kasım 2019
Mesajlar
25
Merhaba arkadaşlar. İşim gereği telefonumun yüksek sarjının olması önemli. %20 olmadan takılmaz mı, yoksa %50-35'teyken vs. taksam sıkıntı olur mu? Telefon A72.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. İşim gereği telefonumun yüksek sarjının olması önemli. %20 olmadan takılmaz mı, yoksa %50-35'teyken vs. taksam sıkıntı olur mu? Telefon a72.

Istedigin gibi sarja takabilirsin hiçbir sorun yoktur zaten batarya ve telefon yeterli dolduğu da enerji almıyor bataryada zarari olmuyor.
 
Merhaba arkadaşlar. İşim gereği telefonumun yüksek sarjının olması önemli. %20 olmadan takılmaz mı, yoksa %50-35'teyken vs. taksam sıkıntı olur mu? Telefon a72.

Hocam telefonunuz acil işiniz olmadıkça %80'i gördüğünde şarjdan çekin %30'un altına düşürmeyin derler. Bunun sebebi %80'den sonra şarj aleti güç kısıyor ve bataryaya az da olsa zarar veriyor.
 
Yani telefon şarjı %80'nin üzerindeyken şarja takılmamalı mı?
Telefonun tamamen şarj edilmiş olarak uzun süre kalmasını engelliyor. Gerektiğinde tabii ki şarj edebilirsiniz. Öyle de böyle de pil, doğası gereği bir gün bozulacak. O kadar da endişe etmenize gerek yok.
 
Yapay Zeka o kadar gelişti ki bence dert edilmemeli. Hele ki yeni çıkmış cihazlar da. yukarıda da arkadaşın dediği gibi gücü otomatik kesiyor zaten tamamen pasif hale geliyor. Şahsen ben %30 da takın yok %85 takmayın yok şöyle yapın denilen şeylere inanmıyorum. 33'e yakın eski, yeni, amiral gemisi karışık telefonlar kullandım hiçbir etkisi,eksisi olmadı benim bireysel kullanımım da. Yeri geldi %10 da taktım yeri geldi %90 da taktım.
 
2.5 sene boyunca aktif bir şekilde takip ettim 2 ayrı telefondan bu durumu birini %0'a kadar kullandım birini de %20-30'larda şarja taktım hep (ayda 1 kere %3' düşürüp şarj ediyordum). Sonuç olarak %30'da şarj ettiğim cihazda çok az bir kayıp söz konusu diğer cihazda ise %10'larda kapanma mevcut. İki cihazın da yüksek ısılara çıkmamasına azami özen gösterdim oyun vs. oynanmadı normal günlük kullanımda bu değerler oluştu. Cihazlar sırayla Mi Note 8 lite ve Redmi Note 7.
***Yani %30'a kadar kullanın ve şarj edin. Ayda bir kere de %1 lere kadar bitirin.
 

Geri
Yukarı