A750 neden sevilmiyor?

VenCartes

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel ARC A750
İ5 13400F
3200mhz 8x2 CL16 GoodRam
MSI H610m-e pro
Şu an TR de bulunan en iyi F/P ekran kartı olmasına rağmen herkes kartı kötülüyor. Şu an muadili olan RTX 3060 11k civarlarında gezerken Arc A750 5.5k ya bulunabiliyor. Kartı sevmeyenlere sorulduğunda hep güç tüketimi yüzünden deniyor 80W daha az kullanacak diye iki katı para vermeye gerek olmadığını düşünüyorum. İlk çıktığı dönem kart kötüydü ama Intel driver güncellemeleriyle kartı bu hale getirdi. Bence şu an TR de alınabilecek en iyi F/P giriş-orta segment ekran kartı.

Sevilmiyor değil aslında kart daha yeni ve sürücü sorunları olabiliyor güç tüketimi ilk çıktığında rakipleri arasında fazlaydı.

Açıkcası o kadar para verip yazılım sorunları ile uğraşmak istemem. Intel her ne kadar güzel destek verse de kartın yazılımsal olarak sorunları mevcut. Her oyuna destek verememesi bazı oyunlarda kartın çok kötü performans göstermesi ve güç tüketiminin aşırı yüksek olması cabası. İnsanlar yeni ve sorunlu olduğu için uzak duruyor.

80W tüketim farkı fazla. Ortalama 5-6 yılda bir sistem yenileyen Türk halkı için önemli. 5 yılda oluşan tüketim farkı, size rakibi Nvidia modelden pahalıya gelecektir. Buna ek olarak sürücü ve destek konusunda yoksunluk var. Bir türlü çözülemiyor.

Kendime alıyor olsam, Facebook grupları üzerinden 18 ay ve üzeri garantisi bulunan rakiplerine bakarım. Ortalama 6-7K civarına bulunabiliyor. Belki giriş seviyesi bir model olur ama kafam fan sesi dışında ağrımaz...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı