A8 7650K düşük FPS sorunu

Mrtbrkts

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar Technopat'ı uzun süredir takip ediyorum fakat üye olmak bugüne kısmetmiş. :)
Soruma gelecek olursak ben gerek bütçemden gerekte araştırmalarımdan yola çıkarak APU işlemci toplamayı tercih ettim 1000 TL bütçe ile aşağıdaki parçaları topladım.

AMD A8 7650K Soket FM2+ 3.8GHz 4MB Önbellek 95W 28nm İşlemci + R7 GPU

CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram

ASUS A58M-E AMD A58 FM2+ DDR3 2400Mhz (O.C.) VGA&DVI Anakart

Powergate Pg-k19 350w 2x8cm+1x12cm Fan Atx Kasa(s) 065 - n11.com

WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk

Soruma gelecek olursak eğer, RAM'larden biri arızalandığı için geri servise yolladım suan 4GB RAM var sistemimde 1866mhz CL10 da kullanıyorum. BIOS ayarlarından grafik belleğini 1GB yaptım geriye 3GB bellek kaldı. Fakat CS:GO gibi basit bir oyunda bile 60 FPS alıyorum üstelik arada sıra da donmalar meydana geliyor. Call of Duty 4 Modern Warfare gibi eski bir oyunda bile akıcı oynayamıyorum. Kısacası apu işlemcilerde çift kanal belleğin ve hızın önemli olduğunu biliyorum fakat bir CS:GO bile oynatamayacak seviyede mi oluyor bu sizce RAM'im servisten geldiği zaman yani çift slot yapacağım zaman bu sorunlar düzelir mi yoksa sistemimde başka bir sorun mu var acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorununuz RAM'in azlığından kaynaklanıyor, en az 8 GB RAM kullanmalısınız. Öncelikle RAM'inizi halledin sorun çözülecektir, olmadı mı? İki RAM'i de test edin, bir arıza olabilir.

Çift kanal RAM kullanmak AMD APU sistemlerde önemli bir performans artışı sağlıyor ancak iki katına çıkartmaz, o abartı. Yüzde 10 civarı etkisi vardı son ölçtüğümüzde. Sizin sisteminizde sorunu çözebilir, ancak tavsiyem grafik ayarları biraz yükseltmeniz, FPS'yi 30 civarına düşürün. Test edin, sonra bir de VSync açıp test edin. Ancak başta dediğim gibi bunlara gerek kalmadan 8 GB çift kanal RAM ile sorunun çözüldüğünü göreceksiniz.
Benim a8 7650k apu islemcim 64 bit gorunuyor sebebi ne olabilir?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı