A8 7650K Overclock Yapma

theozan

Kilopat
Makaleler
1
Herkese selamlar arkadaşlar. Yeni bilgisayar topladım da 1 ay falan olmuştur. Aklımda oyun oynama gibi bir düşünce yoktu. O yüzden bütçe dostu bir sistem toplayayım dedim.

Asus A68HM-K Anakart
AMD A8 7650K 3.3 Ghz İşlemci
4x2 1600 Mhz DDR3 Corsair RAM
120 GB Corsair LEE200
1 TB HDD
TX kasa içinde 500W Dark PSU mevcut.

Bu sistemi topladım, dayanamadım oyun oynamak için 4 GB GTX 1050 Ti OC ekran kartı aldım. İşlemci sıkıntı yaratır diye korkmuyor değilim gerçi. Ama iş işten geçti tabi. Sıfır sistemi topladım, ekran kartını da aldım yarın gelecek.

Size sormak istediğim ise bu işlemciye overclock videolarını izliyorum saatlerdir. Ama daha önce hiç overclock yapmadım. Güzel bir soğutucu alsam büyük kule tipinden bu işlemciye overclock yapabilir miyim? Soğutucuyu almaya değer mi sizce alsam mı? Yapabilir miyim? Ne yapayım bi' akıl verin :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock yapsanız bile darboğaz fazlasıyla olacaktır. A68 çipsetli anakartlar size bir miktar hız aşırtma desteği sunar elbet ama bence kalkışmayın deneyiminiz yoksa. Keşke bilgisayarı almadan buraya yazsaydınız.
İki seçenek var:
Elinizden o sistemi çıkarmak ( Ekran kartı hariç ) ve bütçenize uygun yeni bilgisayar toplamak;
İşlemciyi Athlon X4 860K veya 880K ile değiştirmek. ( 880K anakart destekliyor mu mutlaka bakın! ).
İkince el 860K kovalayın bence. Daha güçlü bir işlemcidir. Ara ara yine darboğaz yapacaktır ama %5-10 sularında olacaktır. Bunu hissetmezsiniz bile.

Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam ama şimdi herşeyi sıfır almışım temiz temiz kurulumu yaptım sıfır parçayı söküp gidip zararına satıp üstüne ikinci el işlemci almak ne bilim uğraşmak istemiyorum açıkcası zate kulllandığım monitörün tam full hd değil tam modeli ; lg24mn49hm ..

bu arada videolara baka baka hız aşımı yaptım gibi şuan 4.2 ghz çalışıyor normalda 3.3 ghz idi bunun stabil olduğunu sıcaklık değerlerini nasıl öğrenebilirim acaba :) resim ekledim

Dosya Ekleri

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    49,5 KB · Görüntüleme: 218
AIDA64 adlı program ile her türlü veriye ulaşabilirsiniz. Ayrıca MSI Afterburner ile oyun içi GPU, CPU kullanımını da görebilirsiniz. 4.3 çok güzel değer darboğaz olayını minimize ettiniz demektir.

Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam ama şimdi herşeyi sıfır almışım temiz temiz kurulumu yaptım sıfır parçayı söküp gidip zararına satıp üstüne ikinci el işlemci almak ne bilim uğraşmak istemiyorum açıkcası zate kulllandığım monitörün tam full hd değil tam modeli ; lg24mn49hm ..

bu arada videolara baka baka hız aşımı yaptım gibi şuan 4.2 ghz çalışıyor normalda 3.3 ghz idi bunun stabil olduğunu sıcaklık değerlerini nasıl öğrenebilirim acaba :) resim ekledim
Hocam kolay gelsin aynı anakart ve işlemci bendede var bios tan ben işlemciyi overclock yapamıyorum nasıl yaptığınızı söyler misiniz?
Kokay gelsin konuyu hortlatmış gibi oluyorum ama lütfen birileri yardım edebilir mi ?
Hocam lütfen birisi yardım edebilir mi rica ediyorum lütfen bakın anakartımı değiştirmek zorunda kalacağım birisi bana yardımcı olabilir mi ?
AIDA64 adlı program ile her türlü veriye ulaşabilirsiniz. Ayrıca MSI Afterburner ile oyun içi GPU, CPU kullanımını da görebilirsiniz. 4.3 çok güzel değer darboğaz olayını minimize ettiniz demektir.
Hocam yardımınız olmazmı hic lütfen bi yardım edin
Yardımcı olacak kimse yok mu .

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı