Capitalist Wefy
Decapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- rtx 3050
i5-12450H
8 GB Ram
Eğer ekonomi mont ve telefonla belirlendiğini düşünüyorsan yandık. Enflasyon para değeri demek ve sen eskiden 50 liraya aldığın telefonu şuan 500 liraya alabiliyorsan ekonomi kötüdür. Enflasyonda maaşına yüzdelik olarak bakıldığında verdiğin paranın değişmemesi olabilir. Açıklayamadıysam örnek veriyim; Misal 5 yıl önce 100TL'lik maaşınla 50 liralık telefonu aldığında, maaşına olan etkisi %50'dir. Şuan o 50TLlik telefonu 1000TLlik maaşınla 500 liraya alabiliyorsan maaşına olan etkisi yine %50'dir ve paran değersizleşmiş demektir ve buna enflasyon denir. Türkiye'de şuan vergi sıkıntısı da var enflasyon sıkıntısı da var. Ben çok iyi hatırlıyorum 5 yıl önce öğrenciye tavuk döner ayran 4 liraydı. Şuan 4 liraya ayran bile yok. Umarım anlatabilmişimdir.Arkadaşlar merhaba. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz 2 senedir sık sık ortaya sürülen bir iddia var: "Türkiye'de muazzam derecede büyük bir ekonomik kriz olduğu ve herkesin 'aç' olduğu" iddiası. Şahsen, ailemle birlikte alışverişe çıktığımda yahut yolda sokakta birilerini gördüğümde hiç kriz yaşıyorlar gibi görünmediklerini düşünüyorum. Birçoğunun elinde iPhone 13 ve türevleri var. Keza kıyafetler de öyle, herkes en kaliteli şişme montları, jeanleri alıp sokağa çıkıyor. Bence muhalif olsun olmasın belli bir kesimin tuzu gayet kuru.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?