Abartıldığını düşündüğünüz oyun veya oyun serileri nelerdir?

GOW demek istemiyorum ama bazen abartılıyor gibi geliyor. Çoğunlukla durağan olması, yaratıkların sürekli tekrar etmesi, aynı yerlere tekrar tekrar gitme gerekliliği (malum su seviyesinden dolayı), tanrı olmamıza rağmen şarjör boşaltırcasına tek bir mobun ölmesi için yumruk boşaltmamız, aksiyondan çok bulmaca işlerine girişmemiz vs. derken abartılıyor diye düşünebiliyorum bazen. Yoksa tam bir sanatsal çalışma.

RDR2 abartılıyor diyemem ama bir yerden sonra boş arazilerde at sürme simülasyonu olduğunu kabul etmek gerek. Kasaba sayısı çok az. Kasabalar arası mesafeler de çok uzak. Bu yüzden belli bir yerden sonra çoğu kişi fast travel atmak ile uğraşıyordur benim gibi. Tasarım, çevre etkileşimi vs. derken sorun olmuyor fakat haritanın daha dolu olması gerekirdi diye düşünüyorum. En azından 2 kasaba daha koysalardı. Kocaman haritası var ama 4'te 1'i anca dolu. Ayrıca karakter gereğinden çok daha hantal. Input lag varmış gibi hareket etmesi bazen aşırı can sıkıyor. Atın sürüş asisti olması saçmalığı da büyük keyif kaçırıyor. Mal gibi kendi kendine bir yerlere çarpıyor, o taraflara gitmediğimiz halde. Yine de abartılıyor demek haksızlık olur. Ama işin özeti eksisi olmayan hiçbir oyun yok.

Mafia Definitive Edition'da tam bir facia. Grafikler harici ortaya koydukları hiçbir şey yok. Hatta orjinal oyunda olan sahneleri keserek hikayeyi iyice oldu bittiye getirmişler. Oyunu berbat etmişler fakat övüyorlar. Mafia 3'teki rezil mekanik ve animasyonları eklemek en büyük hata zaten. 3'ün mekanikleri sevilmiş olsa yerden yere vurulmazdı zamanında. Övenlere hayret ediyorum. Tek grafik içinse övmeler komik gerçekten. Veteranlar için facia bir remake :)
 
Son düzenleme:
Witcher
FIFA
Tomb Raider
Batman

Tüm TR oyunlarını yorum yapabilecek kadar oynamış biri olarak söylüyorum eski trilogy oyun sektörüne etkisi olan oyunlardı. Reboot'ta da Shadow of The Tomb Raider'ın gerçekten aşırı abartıldığını düşünüyorum. Oyun grafikler dışında rezaletti.
 
Aynı yerlere tekrar tekrar gitme gerekliliği (malum su seviyesinden dolayı)

Oyunun bunu yaparken bir amacı vardı aslında, oyun sizden biraz yan görev yapmanızı, biraz da hikayeden ilerlemenizi istiyor, ben oynarken çok keyif almıştım. Oyunun başında keşfedemediğim yerleri oyunun sonlarına doğru keşfetmek inanılmaz güzel bir his veriyordu.

Tanrı olmamıza rağmen şarjör boşaltırcasına tek bir mobun ölmesi için yumruk boşaltmamız.

Bu tüm oyunlarda var aslında, yani örneğin DMC ana karakterlerinden birisi olan dante, herif iblis ama önüne gelene tek atamıyor. Hem tek atsak bir anlamı kalmaz, ya da 3-4 vuruşta öldürsek. Benim de şikayetçi olduğum bir durum vardı, kos koca kratos level kasıyor, onun dışında mantıksız bulduğum bir yer yoktu oyunda. Düşman çeşitliliği konusunda katılıyorum, ayrıca unutmuşsunuz bosslar da çok azdı. (aslında yeterli ama bir GoW oyununa göre az)

Aksiyondan çok bulmaca işlerine girişmemiz vs. derken abartılıyor diye düşünebiliyorum bazen.

Vallahi ben çok keyif almıştım bulmaca çözerken, bence o kadar da fazla değillerdi. Zaten basitlerdi, işte mevsimleri ayarlıyorduk, oradan oraya kristal gibi bir şey taşıyorduk onun dışında pek de bir şey yoktu.

RDR2 abartılıyor diyemem ama bir yerden sonra boş arazilerde at sürme simülasyonu olduğunu kabul etmek gerek. Kasaba sayısı çok az. Kasabalar arası mesafeler de çok uzak. Bu yüzden belli bir yerden sonra çoğu kişi Fast travel atmak ile uğraşıyordur benim gibi. Tasarım, çevre etkileşimi vs. derken sorun olmuyor fakat haritanın daha dolu olması gerekirdi diye düşünüyorum. En azından 2 kasaba daha koysalardı. Kocaman haritası var ama 4'te 1'i anca dolu. Ayrıca karakter gereğinden çok daha hantal. Input lag varmış gibi hareket etmesi bazen aşırı can sıkıyor. Atın sürüş asisti olması saçmalığı da büyük keyif kaçırıyor. Mal gibi kendi kendine bir yerlere çarpıyor, o taraflara gitmediğimiz halde. Yine de abartılıyor demek haksızlık olur. Ama işin özeti eksisi olmayan hiçbir oyun yok.

Buna kesinlikle katılıyorum, tamam temasından dolayı fakat harita bomboş ya, şöyle biraz daha kasaba ekleselerdi çok hoş olurdu. Bir de hikayesinde açıklıklar var, karakter gereksiz hantal yani tamam gerçekçi olsun demişler ama at sürerken falan a tuşuna basıyorsun 2 saniye sonra sola dönüyor, bu arthur içinde geçerli, gereksiz hantal olduğunu düşünüyorum ben. Bir zaman sonra at sürmek sıkıyor, oyunun bir noktasında kendimi kamp kurarak Fast travel alanı açarken bulmuştum. Oyunun başları çok yavaş, ilk 5 saatten sonra açılıyor ama gördüğüm kadarıyla çoğu kişi ilk 5 saate katlanamamış. RDR ülkemizde abartılan bir oyun bence, hiç burada süper ötesi falan demeyeceğim, her oyunun eksileri olduğu gibi RDR 2'nin de var. Eksiksiz muazzam bir oyunmuş gibi övülmesini doğru bulmuyorum, en iyi açık dünya gibi tabirleri hak etmiyor. Hele ki dünyadaki en iyi oyun gibi tabirleri hiç ama hiç hak etmiyor bence.
 
Son düzenleme:
Güzel oyunlar olduğunu biliyorum ama Final Fantasy serisinin J-RPG sevenler tarafından abartıldığını düşünüyorum. Özellikle FF7 Remake'i severim ama abartılıyor sanki.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı