ABD ordusu vs Rus ordusu

• Konuyu başlatan Darqx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 992
Makaleler
3
Merhaba, başlığa kısaca yazdım fakat bunun yanı sıra ABD vs Çin karşılaştırmasını da merak ediyorum. Öncelikle ABD vs Rus ordusunun karşılaştırılmasından başlayalım.

1) Kara kuvvetleri olarak hangi ordu daha üstün? Donanım olarak, tecrübe olarak, silah gücü olarak, teknoloji olarak, taktik vs...

2) Hava kuvvetleri bakımından hangisi daha üstün?

3) Son sorum ise ABD vs Çin ordusu olacak. Bu iki ordudan hangisi Kara gücü ve hava gücü olarak daha üstün? (Yine 1. sorudaki saydığım etmenleri göz önünde bulundurun.) Çin ordusu hakkında pek bir bilgim yok, medyada da bulamadım. Biraz kapalı kutu bir ülkeler.

Kara kuvvetleri açısından Rusya üstün durumda lakin ABD hava gücü ve teknoloji bakımından çok daha ileridedir. Çin ise hala gelişme aşamasında. Gelecekte diğerlerini geçme potansiyeline sahip. Şu an için benim sıralamam: ABD > Rusya > Çin

Kara kuvvetleri açısından Rusya üstün durumda lakin ABD hava gücü ve teknoloji bakımından çok daha ileridedir. Çin ise hala gelişme aşamasında. Gelecekte diğerlerini geçme potansiyeline sahip. Şu an için benim sıralamam: ABD > Rusya > Çin
İki ordunun da en yüksek konumdaki ordusuna baktığımda (en yüksek mi emin değilim, en azından bana öyle düşündürdü) okuduğum yorumlar ABD'nin ordusunun daha güçlü olduğu yönündeydi. Daha iyi eğitildiklerini okudum. Bahsettiğim ordular Spetnaz'a karşı Delta Force ve Green Berets'di. Rusya'nın en özel ordusu Spetsnaz olsa gerek, ama ABD için aynısından emin değilim bir sürü ordusu vardı. Bunlar karşıma çıktı. Ayrıca okuduklarım da kabacaydı.

Son düzenleme:
Hiç kimse. Böyle bir savaş olursa dünyada yaşayan insan sayısı 1 milyonu geçmez o kadar nükleer güç kullanılır illaki.

Merhaba, başlığa kısaca yazdım fakat bunun yanı sıra ABD vs Çin karşılaştırmasını da merak ediyorum. Öncelikle ABD vs Rus ordusunun karşılaştırılmasından başlayalım.

1) kara kuvvetleri olarak hangi ordu daha üstün? Donanım olarak, tecrübe olarak, silah gücü olarak, teknoloji olarak, taktik vs...

2) hava kuvvetleri bakımından hangisi daha üstün?

3) son sorum ise ABD vs Çin ordusu olacak. Bu iki ordudan hangisi kara gücü ve hava gücü olarak daha üstün? (yine 1. sorudaki saydığım etmenleri göz önünde bulundurun.) Çin ordusu hakkında pek bir bilgim yok, medyada da bulamadım. Biraz kapalı kutu bir ülkeler.

Ortada bir şey kalmaz diye düşünüyorum. Çok küçük bir ihtimal ABD yenebilir ama yensede çok ciddi anlamda güç kaybetmiş olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı