Ukrayna ile ABD'nin yarısına yakın gelir getiren bütün ABD şirketlerinin çip üretim merkezi olan Tayvan'i kıyaslamak yanlış olur. Kimse Tayvan'a elini süremez muhtemelen, boş muhabbetler işte.
NATO'ya üye olsalar dahi Amerika yardımı tamamen göz boyamalik olacaktır. Büyük ülkelerin arkasına sığınıp iş yapmak 40kg keko çocuğun kuzenine güvenmesi gibidir.
NATO'ya üye olsalar dahi Amerika yardımı tamamen göz boyamalik olacaktır. Büyük ülkelerin arkasına sığınıp iş yapmak 40kg keko çocuğun kuzenine güvenmesi gibidir.
Ukrayna ile ABD'nin yarısına yakın gelir getiren bütün ABD şirketlerinin çip üretim merkezi olan Tayvan'i kıyaslamak yanlış olur. Kimse Tayvan'a elini süremez muhtemelen, boş muhabbetler işte.
Çip konusu Tayvan'ı muhtemelen şu an dünyadaki en önemli konumlardan birine koyuyor. ABD'nin üretimi kendi topraklarına kaydırma çabası da mevcut. Eğer olur da yaparsa Tayvan yeni Ukrayna olma potansiyeline sahip. Yapamazsa Tayvan muhtemelen altın kafeste bülbül olur.
Tayvan çip üretme merkezi hocam ucuz iş gücü de var. Çin'in orayı alması demek bizzat ABD-Çin savaşı demek bu da 3. Dünya savaşına gider diye düşünüyorum. Günün birinde Çin istese de istemese de işgal edecektir bence.