ABD Tayvan'a nasıl yardım edebilir?

M3rt0o

Centipat
Daha fazla  
Çin gerginliği büyürse yardım etme olasılığı ne kadar? Kaderine mi terk edilir yoksa?

Ukrayna'daki insanlara ne kadar yardım ettiyse o kadar.

NATO'ya üye değiller gaza gelmemek gerek tarihten ders çıkarsınlar sizce doğru mu?
NATO'ya üye olsalar dahi Amerika yardımı tamamen göz boyamalik olacaktır. Büyük ülkelerin arkasına sığınıp iş yapmak 40kg keko çocuğun kuzenine güvenmesi gibidir.

NATO'ya üye olsalar dahi Amerika yardımı tamamen göz boyamalik olacaktır. Büyük ülkelerin arkasına sığınıp iş yapmak 40kg keko çocuğun kuzenine güvenmesi gibidir.
Rusya sınırlara asker koyup sonra Ukrayna’ya savaş açınca, Ukrayna’nın doğal olarak Amerika’ya sığınması normal değil mi? Ne yapılması gerekiyordu?

Ukrayna ile ABD'nin yarısına yakın gelir getiren bütün ABD şirketlerinin çip üretim merkezi olan Tayvan'i kıyaslamak yanlış olur. Kimse Tayvan'a elini süremez muhtemelen, boş muhabbetler işte.

Çip konusu Tayvan'ı muhtemelen şu an dünyadaki en önemli konumlardan birine koyuyor. ABD'nin üretimi kendi topraklarına kaydırma çabası da mevcut. Eğer olur da yaparsa Tayvan yeni Ukrayna olma potansiyeline sahip. Yapamazsa Tayvan muhtemelen altın kafeste bülbül olur.

Rusya sınırlara asker koyup sonra Ukrayna’ya savaş açınca, Ukrayna’nın doğal olarak Amerika’ya sığınması normal değil mi? Ne yapılması gerekiyordu?
Rusya-Ukrayna mevzusuna dayanarak söylemedim cevabım "gaza gelmemek lazım değil mi?" sorusunaydı. Arka arkaya olunca karıştı biraz.

Çok yerinde örnek verdiniz perşembenin gelişi çarşambadan belli.

Rusya sınırlara asker koyup sonra Ukrayna'ya savaş açınca, Ukrayna'nın doğal olarak Amerika'ya sığınması normal değil mi? Ne yapılması gerekiyordu?

Bu kadar güvenmeyecekti ortada çaresizce kalır. Üye olamayacaklarını Amerika bile itiraf etti. 2008"de Gürcistan'a da yaptılar.

Çok yerinde örnek verdiniz perşembenin gelişi çarşambadan belli.

Bu kadar güvenmeyecekti ortada çaresizce kalır. Üye olamayacaklarını Amerika bile itiraf etti. 2008"de Gürcistan'a da yaptılar.
Yemleme taktiği ülke isimleri farklı

Son düzenleme:
Tayvan çip üretme merkezi hocam ucuz iş gücü de var. Çin'in orayı alması demek bizzat ABD-Çin savaşı demek bu da 3. Dünya savaşına gider diye düşünüyorum. Günün birinde Çin istese de istemese de işgal edecektir bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı