ABD ve Geleceği

Ancak laflarla kendimizi kandırabiliriz. Gerçekleri görmek istemeyen görmez. Fazla söze gerek yok.
Okuduğum yüzlerce tarih kitabına ve araştırdığım bilgilere göre kısa bir spoiler verdim olacakları Hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Bakmak ve görmek farklı şeyler. Güçler dengesi ağır ağır değişiyor.

Okuduğum yüzlerce tarih kitabına ve araştırdığım bilgilere göre kısa bir spoiler verdim olacakları Hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Bakmak ve görmek farklı şeyler.
Ben de okuduğum yüzlerce tarih kitabına göre bunların laftan ibaret olduğunu belirtiyorum.

Bakıyorum da, görüyorum da. Problem yok.

Ben de okuduğum yüzlerce tarih kitabına göre bunların laftan ibaret olduğunu belirtiyorum.

Bakıyorum da, görüyorum da. Problem yok.
Benim iktidar yanlısı olduğumu düşünerek cevap yazdığını anlıyorum. Önyargıyı bir kenara bırak burda Türkiye ve ABD yi kiyaslamiyorum.

Amerikanın borçları çok, apple ve windows git gide geriliyorlar ancak bu durumu absorbe edecek ve gelecekte kimin daha güçlü olduğunu belirleyecek yazılım şirketlerinin hepsi Amerikada.
Amerika beyin göçü ile ayakta duruyor. Parasını kimseye sormadan basmaya devam ettiği için o borçlar zamanlan kapanır.
Acı bir gerçek ama bu şekilde devam edersek bizim yıkılma ihtimalimiz çok daha yüksek.
Türkiye bundan önce neler gördüde yıkılmadı 2 tane çomar geldi diye yıkılmaz merak etme. Cumhuriyetimizin temelleri sağlamdır içindekiler dandikse biz ne yapalım?

Benim iktidar yanlısı olduğumu düşünerek cevap yazdığını anlıyorum. Önyargıyı bir kenara bırak burada Türkiye ve ABD'yi kiyaslamiyorum.
Yazdıklarımı anlayacak kapasitede olsan önyargılı olmadığımı anlardın zaten. Böyle bir kişiye daha fazla cevap verme gereği duymuyorum.

Yazdıklarımı anlayacak kapasitede olsan önyargılı olmadığımı anlardın zaten. Böyle bir kişiye daha fazla cevap verme gereği duymuyorum.
Cevap verecek birşeyin yok zaten. Daha fazla mesaj yazma, tartışmaya açık bir konu. Tartışacak olan varsa konuşuruz

Abd de borç sirkülasyonu var. Dolayısıyla borçları zamanla artıyor. Tabi Amerikanın yıllık gelirleri yüksek olduğu içim bu borçtan çok etkilenmiyorlar ve bu gidişlede etkilenmeyecekler ancak bu borcuda kafalarına göre kapatamazlar.

Amerika 15 trilyonluk borcu kapatması için en az dolar, euro karşısında 7 oluncaya kadar para basmalı ki Amerika halkı bizim gibi değil, keyfine düşkün. Maaşları her yıl istedikleri oranda artmadığında bile ortalığı yıkıyorlar....

Türkiyenin yıkılma konusuna gelince bu konuda hem fikiriz Türkiye yıkılmaz ancak Türkiyenin yıkılması Amerikanın yıklılmasi ihtimalinden çok daha yüksektir. Ayrıca artık cumhuriyet diyede bir şey bırakmadılar. Yakında Cumhuriyet bayramı yerine başkanlık sistemi bayramı ilan edilirse hiç şaşırmam.

Dostum ABD yıkılmaz ama bizim somumuz yakın

Borç ABD'yi yıkacak bir etmen değil. FED bile onların değil. Ekonomide sıkıntı çektiler, çekiceklerde ama her seferinde toparlar parasını karşılıksız basan bir ülkeden bahsediyoruz.
Türkiye'de borcunu borçla kapatan bir ülke Amerika'da aynı şekilde ancak Amerika'da nedense enflasyon neredeyse yok? Amerikan halkının lüksünü ellerinden almak için onları din ile uyutmak gerekiyor Ortadoğu ülkelerinde olduğu gibi cahil bıraktılar ama pek de işe yaramadı
Türkiye bir cumhuriyettir ve bu değiştirilemez. Bunu yapmaya kalkışıcaklar ne ile karşılaşıcaklarını çok iyi biliyorlar onlar anca yobazlıklarıyla devleti soyar giderler.

Karşılıksız basma 2. Dünya savaşı zamanlarına ait. O zamanlar altın rezervi göstererek para basabiliyorlardı(Amerikada altından bol hiçbir şey yok) ancak günümüzde öyle değil paranın değerini belirleyen belli kriterler var. Eğer bir devlet (Amerika dahil) gereğinden çok para basarsa parası değer kaybeder eğer gereğinden az basarsa parası değer kazanır ancak bu seferde halk dış piyasa ürünlerine yönelir. Yani anlatmaya çalıştığım kimse Kutlar Vadisindeki gibi para basamaz.

Ancak Amerikanın günümüzdeki artısı her şeyin dolar ile yapılması(borçlanmalar dahil) eğer Amerika zamanında yaptığı gibi para basarsa hem miktarca daha çok dolar elde eder. Hemde borcun Diğer para birimleri karşısındaki değeri düşer. Amerikanın şuan en büyük silahı dolar. Bu yüzden günümüzde pek çok siyasetçi dolardan kurtulmalıyız diyor.

Cumhuriyet konusuna gelince malesef bu konuda size katılamayacağım. 2 yıl önce başkanımız başkanlık sistemi getireceğim derken 4. Sınıf kardeşimin dediği şey anayasanın ilk üç maddesinin cumhuriyet ile ilgili olduğu ve değiştirilemeyeceğiydi. Biz anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilemeyeceğini küçücük çocuklara deste anlattık ancak günümüzde burakalım ilk 3 maddeyi değiştirmeyi teklif etmeyi bizzat ülkenin yonetim sistemini değiştirdik.

Gelecekten korkuyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…