ABD ve Geleceği

Rum Imparatorlugu da batmayacak gibiydi.
Bizans Imparatorlugu da batmayacak gibiydi.
Osmanli Imparatorlugu da keza.

Mesele batmak yikilmak degil, yikildikca yeni devlet kurabilmek.
Amerika bir kere ic savasa suruklendi mi hangi irk yeni devlet kuracak ? Zaten irklar dipdalga olarak birbirlerine karsi dolmus durumdalar. Millet bilincleri yok. Asil Amerikan insani koyundur. Fast food ile gevsetilen, Apple ile uyutulan, refah ile yozlasmis koyunlar.

Cin, Huawei ile Iphonun tozunu cok fena atti. Apple`a actigi patent davasini da kazandi. Apple demek bir de hirsizmis! Sasirmadim. E, ticaret yolunu da ele gecirdi internetten, kargo sistemlerini de tesis etti gemilerle ucaklarlar, e hesapli da, e is gucu de yuksek, ... Amerikanin kaderi batmak artik, Cin`e direnemez.

Trump ile dunya gordu ki, ABD tam anlami ile ne bir devlet, ne bir super guc, ne bir ruya ulkesi, Amerika bir yalanlar ulkesi, bir fitne odagi. Tarih bilinci olan insan boyle balon ulkelere yikilmaz diyemez, dememeli.

Avrupa birligi ve ABD birbirlerini ekonomik olarak kirarlarken Turkiyenin de akli varsa tavsana kac taziya tut der. 2. Abdulhamit`in yaptigi gibi. Yoksa 3 ayda bir padisah degisen bir donemde 34 yil kalamazdi.

Son düzenleme:
Hala süper güç değildir, yok efendim rüya ülkesi değildir, yalanlar ülkesidir demek nasıl bir kafadır, ha fitne odağı da yönetim şekli ile alakalıdır ama o da ülkenin değil bireylerin yüzündendir.

Şimdi "Amerika süper güç değildiri" biraz detaylandıralım;

* Süper güç olmayan ülkenin para birimi 1944 yılından beri dünyada ortak kullanılan para birimi, dünyada fiziksel olarak mevcut paranın %64' ü Amerikan doları ve şu anda bizim paramızdan 5 kat daha değerli.
* Süper güç olmayan ülke 2018 yılında askeri harcamalara 824milyar dolar para harcamış, çoğu ülkenin toplamından fazla.
* Süper güç olmayan ülke 2 sene önce sağlık sektörü ARGE' sine 171 milyar dolar harcamış
* Süper güç olmayan ülke hepimizin kulanndığı sosyal medya uygulamalarını ya geliştirmiş ya da geliştirmek için kişilere ortam hazırlamış
* Süper güç olmayan ülke robotik sektörünün gelişimi için 789 milyar dolar harcama yapmış, hepimizin ağzımı açarak izlediği Boston Dynamics robotlarını hatırlayalım. Bu tarz gelişimler gerçekten kolay değil
* Süper güç olmayan ülke dergi,gazete gibi medya ürünlerinin en çok kullanıldığı ülke Japonya'dan ilerideler.
* Süper güç olmayan ülke ne gariptir ki sinema sektöründe de lider. Hepimizin sevdiği filmlerin %98'si neredeyse Amerikan yapımı,
* Süper güç olmayan ülke en çok dolar milyarderi olan ülke,
* Süper güç olmayan ülkede bizim orta direk diye tabir ettiğimiz kesimde yıllık kişi başına 388.000 dolar tabi bu eyaletlere göre farklılık gösteriyor
* Süper güç olmayan ülke jet motoru ve parçaları, jet uçakları ve helikopterleri en çok üreten ülke
* Süper güç olmayan ülke sporda da başarılı, en çok altın madalya alan ülkelerde ilk sırada
* Süper güç olmayan ülkedeki eğitim konusuna hiç girmiyorum onu hiç sormayın anlatması 6 saat sürer (kendim de orada okuduğum için istersen detaylı şekilde anlatabilirim )
* Süper güç olmayan ülke her ne kadar onaylamasam da en çok nükleer güç üreten ülke
* Süper güç olmayan ülke doğasını fevkalade güzel koruyan bir ülke

"Amerika rüya ülkesi değil " demek filmlere, repliklere bile konu olan 60 yıllık düşünceyi klavye başında 10 saniyede silmektir. Öyle dediniz diye öyle olmaz. Belki hiç gidip görmemişsinizdir ama Amerika ciddi anlamda rüyalar ülkesidir. İş fırsatları çoğu ülkeye göre fazladır. Burada yaptığınız işte iyiyseniz hayatınıza ne katabilirsiniz bilmiyorum ama orada yaptığınız işte iyiyseniz gerçekten iyi yerlere gelip, hayatınızı krallar gibi yaşayabilirsiniz. Burada görmediğiniz insanlık muamelesini orada görebilirsiniz, orada kimse yaya geçidinde gaza basmaz, kaldırıma araba park etmezler ki insanlar kendileri için ayrılan yürüme alanında rahat yürüyebilsinler, orda kimse kimsenin kıyafetine karışmaz, laf atar belki över hatta ama taciz etmez.

Orada bizim siyasetçiler gibi eşin büyükelçi, kızın c.başkanı danışmanı, yeğenin c.başkanı eşinin moda tasarımcısı değildir. Adalet, hak, hukuk vardır ve uygulanır. Sigara içilmeyen yerde sigara içersen paşalar gibi cezanı ödersin, ödemezsen paşalar gibi ödetirler. İnsan kayırmak yoktur, yapmazlar, yapanı da barındırmazlar fazla.

Elbette kötü tarafları da vardır tabi ki her ülkede olduğu gibi. Ama konu buysa o zaman da diğer ülkeler ile kıyas yapılması gerekir. O zaman da zaten kim kimden ilerde belli olucaktır.

Bu tür aforizmalar yapmadan lütfen ama lütfen gidin bir görün gazetelerde ya da internette yazan hiçbir şeye inanmayın. İnanacak kaynakları da güvenilir kaynaklardan seçmeye özen gösterin. Tamam Türkiye' yi gömmüyorum hatta gurur duyuyorum kimliğim ile ama bizden o kadar ileridekiler ki.

Süper güç değilmiş hadi ordan ya...

"Amerika rüya ülkesi değil " demek filmlere, repliklere bile konu olan 60 yıllık düşünceyi klavye başında 10 saniyede silmektir. Öyle dediniz diye öyle olmaz. Belki hiç gidip görmemişsinizdir ama Amerika ciddi anlamda rüyalar ülkesidir. İş fırsatları çoğu ülkeye göre fazladır. Burada yaptığınız işte iyiyseniz hayatınıza ne katabilirsiniz bilmiyorum ama orada yaptığınız işte iyiyseniz gerçekten iyi yerlere gelip, hayatınızı krallar gibi yaşayabilirsiniz. Burada görmediğiniz insanlık muamelesini orada görebilirsiniz, orada kimse yaya geçidinde gaza basmaz, kaldırıma araba park etmezler ki insanlar kendileri için ayrılan yürüme alanında rahat yürüyebilsinler, orda kimse kimsenin kıyafetine karışmaz, laf atar belki över hatta ama taciz etmez.
Amerika rüya ülkesi değil, kurallar ülkesidir. Onun dışında yukarıda ki yazdığınız $38.000 olacak sanırsam $388.000 kim kazanıyor orta kesimde?

Kendileri hala süper güçtür efendim. Ufak ufak uyarı sinyalleri vermeye başlasa da uzun vadede kendilerine rakip olabilecek çok büyük bir devlet yok. Bu yüzden uzun yıllar daha dünyayı yöneten, süper güç olarak devam edeceklerdir. Bu sitenin bile aslı Amerikan yazılımı ise daha uzun yıllar var kapitalizmin bitmesine. Belki benim torunlarım görür o günleri.

Çağa ayak uyduramayanların kaderi yıkılmak.

Rum Imparatorlugu da batmayacak gibiydi.
Bizans Imparatorlugu da batmayacak gibiydi.
Osmanli Imparatorlugu da keza.

Amerika çağa ayak uydurmuyor.
Çağı belirliyor.
1500 yıldır sakız çiğnemek orucu bozar bozmaz mı?
Tartışaduralım.

Adamlar kuyruklu yıldıza roket indiriyor.

Amerika'nın, Ortadoğu'da Suudi Arabistan gibi bir köpe... Pardon. Dostu olunca kral onu 3-5 milyar dolar fişekler. Daha önce de olduğu gibi.

Amerika'yı para yıkamaz. Ama artık tek kutup Amerika değil. Uzak doğulular baya ortalığı karıştırdı. Çin bir dev. Hem askeri, hem ekonomi.

Amerika'nın yıkılması için bir şekilde 3.Dünya savaşı başlamalı yada tüm Doğu bloğu ülkeleri, batı bloğuna ambargo uygulamalı. O zaman ekonomi ciddi bir biçimde sallanır. Yoksa borç harç vs. koymaz Amerika'ya.

Yada Çin ve Rusya, müttefik olup her türlü Amerikan ekonomisini batırmak için hem siyasi, hem askeri hemde ekonomik olarak savaş açmalı. Yoksa Amerika yıkılmaz. Bu arada biz de, Türkiye Cumhuriyeti olarak Amerika'nın köpeğ... Pardon. Dostuyuz. Amerika giderse bizde gideriz. Teknik olarak ABD giderse İngiltere-UK-DE-FR-IT... Sırasıyla tüm AB dağılır. Bu durumda biz de GG EZ WP diyip oyundan çıkarız.

Adalet, hak, hukuk vardır ve uygulanır.

Gel de buna inan. Amerika ve adalet, hak ve hukuk... Ülkenin tarihini, geçmişte ve şu an yaptıklarını, gerek kendi ülkesinde gerek işgal ettiği yerlerde insanlara yapılan haksızlıkları bilmesek inanacağız. Öyle bir ülke dünyanın hiçbir yerinde yok, kimse kusura bakmasın.

Adaleti terk eden tüm ülkeler yıkılmaya mahkumdur. Çünkü devletleri ayakta tutan silah değil ekonomi değil insanlardır. Eğer insanlar arasında adalet sağlanmazsa bu kaosa sebep olur. Hele ki ABD gibi ortak bir din veya millet anlayışının olmadığı ülkelerde. Köleliği kaldıran ABD Güney e haddini bildirdi ve süper güç oldu zamanında.
Son zamanlarda ise geçmişi unutarak devlet eliyle siyahilere karşı sert tutum ABD nin sonunun başlangıcı olacaktır. Ama o kadar çabuk bir son değil. Bana göre önce Avrupa çökecek sonra Amerika... Dünyada bir Batı yükselir bir Doğu. Batı uygarlığı sona ermek üzere bu bir asır daha sürecektir. Sonra sıra Doğuya geçecek.
Güzel bir video izlemiştim tavsiye ederim lütfen izleyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ya siz amerikayı boşverin. Merak etmeyin ABD yok olacaksa bile bunu biz görmeyiz. Siz Türkiye'nin geleceğini düşünün biraz. ABD'li bir vatandaşı dünyanın neresinde olursa olsun bir tutuklayın bakalım, başınıza neler geliyor. Sen Türkiye vatandaşı olarak yurt dışına çıktığın da bir statü üstünlüğü elde ediyor musun? Amerika ve İngiltere zamanın da bizim yaptığımız hataları yapmadıkları sürece hiç birşey olmaz bunlara. Biz zamanın da nasıl ''DİN'' diyerek ileriye değil geriye gittiysek, onlar da ''DİN'' demedikleri için geriye değil her zaman ileriye gidiyor.

Bir arkadaş ta windows ve apple batıyor demiş. Açın bir bakın kardeşim şu piyasaya. Bu 2 şirketten zengin olabilen bir şirket var mı ? Ayrıca 1 tane daha unuttuğunuz firma var oda Amazon. Yani boş işler bunlar geçiniz. Bu 3 şirketin parası Türkiye gibi geri kalmış ülkeleri elin de oynatır. ABD'nin el atmasına bile gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı