ABD ve Geleceği

Bizi geriye götüren şey Din değildi. Aksine bu millet dinden uzaklaştığı için zamanında Çin esareti altında yaşadığı Moğol akıncılarının önünden kaçtığı ezik haline döndü.
İslam ilk Araplara geldi. Çöl bedevisi denen toplasan 10 tanesini bir araya gelemeyen bu Araplar Fransaya kadar ilerledi. Tarihin en medeni şehirlerini kütüphanelerini kurdular. Ama tembellikleri ve kibirleri ağır bastı Allah onların yerine bizi seçti. İslamla aydınlandık. Rasathaneler, kütüphaneler, bimarhane ve şifahaneler... Avrupa Frengistanı yaşarken biz her alanda ilerledik. Ama sonra İslamdan uzaklaştık. Oku dedi kitap okumadık. Çalış dedi çalışmadık. Sonra da suçu kabahati Din e bulduk. Oysa tüm suçlu biziz.
Avrupa ise yükselmesini barbarlığına borçlu. Katlettiği kızılderililere ve yüzyıllarca sömürdüğü Afrikalı kölelere. Artık sömürü bitti. Ne Hindistan Ne de Çin bu saatten sonra sömürülemeyecek kadar büyük ve güçlü. Afrikanın zaten kanını kuruttular. İşte bu yüzden Batı zengin ve yaşlı bir adam. Eceline gün sayan.

@volkankara74 Bahsettiğim bu değil. Osmanlı gibi bir imparatorluk 3 kıtaya hükmediyor, zenginliğine zenginlik katıyorken, ilerleyen zamanlar da başka ülkeler de üretilen yeni icatları görmezden gelmiş ve geriye doğru gitmiştir. Bu konu da ileri sürebileceğim en önemli icat olan matbaanın bizde insanlar işsiz kalır diye ilk başta kullanılmaması ve daha sonra dini kitapların matbaa ile basılmamasını kararlaştırmak hem insanları cahilliğe sürüklemiş hem de olması gereken dini değil de bağnazların dinini gerçek sanmalarına sebep olmuştur. Çünkü okuma yazma yok. Olsa bile kitap bulmak zor. Dini kitapları bulmak zaten çok zor. Çünkü matbaa yok, seri üretim yok. Herkesin elinin altın da bir din kitabı yok. Din ile devlet işlerini birbirine karıştırmak okuğum tüm tarih kitapların da o ülkenin çöküşüyle sonuçlandırmıştır. Şuan Türkiye'nin durumu da tam olarak buna dönmüş, insanlar hem cahil kalmış hem de devletin zenginleşmesine ters orantı da halk fakirleşmiştir.

"Şikâyet-nâme" şair Fuzûlî'nin kendisine bağlanan maaşı alamaması üzerine yazdığı mektubudur. Kanûnî Sultan Süleyman 1534 yılında Bağdat'ı fethettikten sonra Fuzûlî padişaha kasideler sunar ve bunun üzerine padişah tarafından beğenilen kasideler karşılığında şaire 9 akçelik maaş bağlanır. Ancak Fuzûlî maaşını alamayınca, bürokrasiyi, rüşvetçiliği ve yozlaşmayı yeren kâfiyeli nesir tarzında Şikâyet-nâme'yi yazmıştır. Özellikle "Selâm verdim rüşvet değildir deyü almadılar" mektubun en bilindik cümlesidir.

Şikâyet-nâme

Selam verdüm, rüşvet degüldür deyü almadılar, hüküm gösterdüm, faidesüzdür deyü mültefit olmadılar. Egerçi görünürde itaat eder gibi davrandılar, amma hâl diliyle bütün suâlüme cevap verdiler.

Dedüm: “Ey arkadaşlar bu ne hatalı iş ve bu ne çin-i ebrudur?

Dediler: “Bizim devamlı âdetümüz budur.”

Dedüm: “Benim riâyetimi gerekli görmüşler ve bana tekâüd berâtı vermişler ki evkaftan her zaman nasipleneyim ve pâdişâha gönül rahatlığıyla dua kılam.”

Dediler: “Ey miskin sana zulmetmişler ve sana gidiş geliş sermayesi vermişler ki, sürekli bî-fâide mücadele edesin ve uğursuz yüzler görüb sert sözler işitesin.”

Dedüm: “Berâtumun gereği niçün yerine gelmez?”

Dediler: “Zevâiddür, husulü mümkün olmaz.”

Dedüm: “Böyle evkaf zevâidsüz olur mı?”

Dediler: “Âstânenin zarurî masraflarından fazla kalursa bizden kalır mu?”

Dedüm: “Vakıf malını fazlaca kullanmak vebâldür.”

Dediler: “Akçemizle satın almışuz, bize helâldür.”

Dedüm: “Hisâba alsalar tuttuğunuz bu yolun fesadı bulunur.”

Dediler: “Bu hesâb, kıyamette alınur.”

Dedüm: “Dünyada dahi hesap olur; zîrâ haberin işitmişüz.”

Dediler: “Andan dahi korkumuz yokdur, kâtibleri razı etmişüz.”

Gördüm ki soruma cevâbdan başka nesne vermezler ve bu berât ile ihtiyacımı gidermezler, çaresiz mücadeleyi terk kıldum ve ümitsiz ve mahrum bir şekilde kuşe-i uzletime çekildüm.

Fuzûlî

Osmanlı'nın en güçlü en ihtişamlı zamanında içten içe nasıl çöküntü yaşadığını gösteren en güzel tablodur bu. Bu çöküntünün sebebi de Din değildir. Aksine dinsizliktir çünkü Allahtan korkan insan bunlara başvurmaz, başvuramaz. ha bunları Din adına yapıyorum diyorsa o kafirden de kafir münafıktır.
1 karış kumaş parçasını devlet malından aşıran harbde ölse şehit olmaz buyuruyor Peygamberimiz ben kamuda çalışıyorum memurların israflarını görsen kahrolursun alınan yanlış milyonluk cihazları görsen ve buna imza atan adamlar karşında hiç bir şey olmamış gibi koltuklarındaysa ne bekleyebilirsin. "Siz nasılsanız öyle yönetilirsiniz" diyor Hadisi Şerif.
Evine televizyon alırken 40 kez düşünenler nasıl bir israf içerisinde.

Osmanlı teknolojik olarak dönemin gerisinde mi kalmıştı hayır özellikle harb alanında daha da ilerdeydi Çinin Osmanlıdan tüfek ithal edip kullanma kılavuzu istediği belgesiyle sabit. Avrupada Istanbuldan göçen Bizans aydınlarının pozitif etkisini bize Endülüsten hemen hemen aynı zamanlarda göçen müslüman ve yahudiler gösteremediler. Olduğumuzla yetindik öyle kalacağız sandık rehavet çöktü üstümüze doğru söyleyenleri açız diyenleri celali isyan diyerek çok sert şekilde bastırdık birbirimizle uğraşırken Batı bizi yakaladı ve geçti sonrasında ise damarlarındaki haçlı zihniyeti yeniden uyandı ve sömürgecilik adı altında milyonlarca insanı katlettiler. 2 Dünya Savaşı çıkardılar biz Allahı ve Allah yolunu terk ettiğimiz için O da bizi terk etti o gün bugündür halimiz harab.

Al-i İmran Suresi, 103:

"Hep birlikte Allah'ın ipine (kitabına, dinine) sımsıkı sarılın. Parçalanıp ayrılmayın. Allah'ın üzerinizdeki nimetini düşünün. Hani siz birbirinize düşmanlar idiniz de, O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte O'nun (bu) nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki, doğru yola eresiniz."

Amerika batacak. Eyaletler arasi savas kacinilmazdir.
Amerika, dunyada baska ulkelere firsat saglamamayi, politik olarak basardi diye super guc oldu zaten.

Ama Cin gumbur gumbur geliyor. Avrupa zaten batan bir gemi. Ingiltere`nin yeni dunya duzeninde rolu devam edecek ki Brexit yapiyor.

Amerika`nin arkasindaki guc Trump`i basa getirerek Trump`in eline pimi cekilmis bombayi verdi ve Cine`e uzandi. Son bir iyilik yapti yani Trump`a. Ama o iyilik bile, Clinton`un daha derin Ingiliz baglantilarina engel olmak icindi.

Amerika daha hicbirsey degil iken Yahudi ailelerin besleyip buyuttugu bir super guc oldu. Ama Dijital yeni dunyada bakterili paralar artik tedavulden kalkacak. Dolar molar 20 sene sonra tarihi eser olacak. PAra dijital olacak artik. O sistemi de kim tasarladi ise sistemin istihbarati ona hizmet edecek. Yastik altinda para saklayamamak, akli olana ciplak olmak demektir yeni sistemde. Amerikan mallari eskiden oldugu gibi cilginlik yaratmiyor. Amerikan filmleri eskiden oldugu gibi satmiyor. Ikiz kulelerin bombalanmasi ile buyu zaten bozuldu. Mesaj ust perdeden verildi.

Dunyanin heryerindeki Amerikan usleri ise Amerika icten karistigi zaman yerel yonetimlerce kapatilmaya zorlanacak. Firsattan istifade eden Bulgarista`nin bagimsizligini ilan etmesi gibi, firsattan istifade eden ulkeler Amerikan hegomonyasina karsi ulkelerindeki usleri kapatacaklar. Ama bu, Cin ekonomide biraz daha ilerdigi zaman olacak. Amerika, Cin`i durduramazsa dunya savasini tetiklemekten baska kozu kalmiyor. Cunku cok ussu var. Akli olan bir Amerika kuresellige oynar. Ama Trump o konuda bir politikaci degil. Arkasindaki guc te zaten Cin`in kuresel bir aktor olmasi icin ugrasiyor artik.

Yani Amerika`nin sonu geldi. Yeni dijital dunya duzenindeki tum altyapi zaten imalat olarak Cin`de.
Buna direnemezsiniz. Direnemeyeceginizi anlarsaniz da huzursuzluk cikartarak dunya savasini tetiklemeniz gerekiyor ki, sonradan yardimci guc olarak kendinizi taraflara pazarlamaktan baska careniz de kalmaz.

Trump neden Kudus`e buyukelcilik acti ? Cunku ekonomiyi savas duzleminde isletmek istiyor. Uretim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı