ABD ve İtalya vaka sayısında Çin'i geride bıraktı

Virüs'ün yeni ana merkezi olacağı söyleniyordu, gerçekten de öyle oldu. Bugün tanı koyulan 17.176 vaka ile ABD toplam vaka sayısında 85.277'ye ulaşarak Çin'i geride bıraktı. Bugün gerçekleşen ölü sayısı ise 268.

İtalya ise 80.589 ile birkaç saat içinde Çin'i geride bırakacak. İtalya'da bugün gerçekleşen ölü sayısı ise 712.

Çin'de toplamda 81,340 vaka bulunuyor.

İspanya ise ilk defa ölü sayısında İtalya'yı geride bıraktı. Ülkede son 24 saat içerisinde COVID-19 nedeniyle 718 ölü var.

Belçika'da ölen 42 kişinin yarısı Türk ve hastalığa yakalananların da yarısının Türkler olduğu söyleniyor.

Türkiye bugün 1.196 yeni vaka ile bugün virüsün en hızlı yayıldığı 10 ülke arasına girdi.

Dünya genelinde bugün 60.771 kişiye tanı koyuldu ve 2791 kişi hayatını kaybetti. Toplam ölü sayısı 24.000'i geçti ve her geçen gün bir önceki güne göre ölü sayısı artarak çoğalıyor.

COVID-19 hızla yayılmaya devam ediyor.
 
Bu iş basit bir iş değil. Hem toplumsal birliktelik, hem de doğru ve zamanında, yerinde uygulamalar gerektiren bir işti. Bizi aştı bence bu ve artık herkes kendi başına diye düşünüyorum.
 
Amerika bir anda uçuşa geçti, acaba yeni merkez orası mı olacak? Neden olmasın? Asyadan, Avrupaya geldi ve sonuç ortada. Çinin vakaları sakladığı falan yok, kontrol altına alınmış. İş yerleri falan neredeyse tamamen açılmış. Ancak tebdir amaçlı okullar hala tatil, bunun sebebi ise gizli bir şekilde yayılma olasılığı. Çin, Güney Kore ve Japonya şu anda virüsü kontrol altına aldı, umarım daha fazla sorun yaşanmaz. Çin bize her konuda yardım edebileceğini ve aşı-ilaç verebileceğini söyledi. Umarım teklifi değerlendiririz.
 
Ah bu çekik gözlüler.
Aslında bakarsan onların pek suçu yok. Sebebi ise yıllardır yedikleri şeyler nasıl olurda 2020'de böyle bir salgını ortaya çıkarır? Hadi onu geçtim, dünyada ölümcül virüsler neden hep **20 yıllarında geçiyor? Sanki birisi bunu kontrol ediyor gibi, Wuhan'da çıkma sebebi ise çok basit. Birçok deniz ve 2-4 ayaklı hayvan pazarı, ek olarak son yıllarda sanayi olarak çok iyi bir yükseliş sergilemesi. Komplo teorilerine inanmamak gerek tabii, ancak yazdıklarımı düşününce hiç mantıksız gelmiyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı