ABD, yeni uçağı F-47'yi resmî olarak duyurdu

Millet neler üretiyor bir de bizim ülke gündemine bak. Klasik orta doğu.

F-22 doğrudan bir avcı uçağı bu da onu jet katili yapıyor F-35 ise daha çok görevleri gizlilik ile yürütüyor. Ve evet bunu kimseye satmamaları onu çok özel yapıyor.

F22 guzel bir ucak ama F35 daha yetenekli ve daha modern F22 yakin zamanda kapsamli bir modernizasyona girmedi eski bir ucak F35 cok daha yararli.
Amerika'nin satmamasinin tek sebebi o kadar ozel olmasi degil.

F22 guzel bir ucak ama F35 daha yetenekli ve daha modern F22 yakin zamanda kapsamli bir modernizasyona girmedi eski bir ucak F35 cok daha yararli.
Amerika'nin satmamasinin tek sebebi o kadar ozel olmasi degil.
Hava üstünlüğü ve saf savaş senaryolarında F-22, F-35'e oranla çok daha iyi performans gösterir. Hâlbuki F-22 neredeyse 20 yıllık bir uçak ve hala çok iyi bir uçak. Kullanım amacına göre F-35 çok daha faydalı olabilir yerine ve türüne göre değişebilir. Her iki uçakta birbirini tamamlayan uçaklar. Ayrıca yetenekten kastınız ne tam olarak? Birde ABD'nin başka satmama sebepleri neler? Böyle üstünkörü bir yazıdan bir şeyi kanıtlayamazsınız.

Hava üstünlüğü ve saf savaş senaryolarında F-22, F-35'e oranla çok daha iyi performans gösterir. Hâlbuki F-22 neredeyse 20 yıllık bir uçak ve hala çok iyi bir uçak. Kullanım amacına göre F-35 çok daha faydalı olabilir yerine ve türüne göre değişebilir. Her iki uçakta birbirini tamamlayan uçaklar. Ayrıca yetenekten kastınız ne tam olarak? Bir de ABD'nin başka satmama sebepleri neler? Böyle üstünkörü bir yazıdan bir şeyi kanıtlayamazsınız.

F22'nin F35'ten üstün olan özellikleri dogfight için yararlı olan özellikler ki yeni baktım onlar için de en önemli özellikleri yeni modernizasyonda almışlar link 16 özelliğini bile yeni kazanmış bir uçak, artık devir dogfiht devri değil F35 F22'den alınan feedbackler ile geliştirildiği için hem motor hem yapı olarak hayalet özellikleri çok daha üstün termal gizlilik özelliği var, F35 ile kıyasla pasif sensör kapasitesi çok düşük yapay zeka özelliği yok sensör fizyonu özelliği yok F35'in kaskı bile yüz binlerce dolar değerinde. İt dalaşı haricinde F22'nin şansı yok ki F35 pilotu da F22'yi o kadar yakına yaklaştırmayacaktır.

Satılmama sebeplerinden başlıca üretim, bakım ve onarım maliyetleri ABD kadar zengin ve uçaklara bu kadar para yatıracak ülke bulmak çok zor bulsanız bile birkaç tane bulabilirsiniz ki o ülkelerin alacağı uçaklar için üretim bandı kurmak daha sonra teknik destek vermek falan eziyet olacaktır. Eğer satılmak istese ve gerçekten alıcısı olsa ihraç modelini çok rahat çıkartır ve satarlardı, Rusya'da bu örnekleri görebiliyoruz 5. nesil olduğunu iddia ettikleri uçağın bir Rus verisyonu bir ihraç versiyonu var aynı zamanda S400'ün de ihraç versiyonu var.

Satılmama sebeplerinden başlıca üretim, bakım ve onarım maliyetleri ABD kadar zengin ve uçaklara bu kadar para yatıracak ülke bulmak çok zor bulsanız bile birkaç tane bulabilirsiniz ki o ülkelerin alacağı uçaklar için üretim bandı kurmak daha sonra teknik destek vermek falan eziyet olacaktır. Eğer satılmak istese ve gerçekten alıcısı olsa ihraç modelini çok rahat çıkartır ve satarlardı.
Hayır nedeni bu değil. F-22 ilkleri başaran bir ucak evet çok pahalı ama bu dediğiniz İsrail için geçerli olmazdı en azından İsrail'de görürdük bu uçağı fakat şimdi baktığımızda İsrail'de bile yok bu uçak. Yani parayla gram alakası yok.
F22'nin F35'ten üstün olan özellikleri dogfight için yararlı olan özellikler ki yeni baktım onlar için de en önemli özellikleri yeni modernizasyonda almışlar link 16 özelliğini bile yeni kazanmış bir uçak, artık devir dogfiht devri değil F35 F22'den alınan feedbackler ile geliştirildiği için hem motor hem yapı olarak hayalet özellikleri çok daha üstün termal gizlilik özelliği var, F35 ile kıyasla pasif sensör kapasitesi çok düşük yapay zeka özelliği yok sensör fizyonu özelliği yok F35'in kaskı bile yüz binlerce dolar değerinde. İt dalaşı haricinde F22'nin şansı yok ki F35 pilotu da F22'yi o kadar yakına yaklaştırmayacaktır.
Stealth bakımından F-22 çok daha küçük bir radar alanına sahip. F-22 çok daha fazla manevra kabiliyetine sahip ve daha hızlı. Fakat yer görevlerinde tabikide F-35 çok daha iyidir. Zaten tasarlanma amaçları bile farklı. Karşılıklı bir dogfightta da F-35'in hiç şansı yok.

Hayır nedeni bu değil. F-22 ilkleri başaran bir ucak evet çok pahalı ama bu dediğiniz İsrail için geçerli olmazdı en azından İsrail'de görürdük bu uçağı fakat şimdi baktığımızda İsrail'de bile yok bu uçak. Yani parayla gram alakası yok.

Stealth bakımından F-22 çok daha küçük bir radar alanına sahip. F-22 çok daha fazla manevra kabiliyetine sahip ve daha hızlı. Fakat yer görevlerinde tabii ki de F-35 çok daha iyidir. Zaten tasarlanma amaçları bile farklı. Karşılıklı bir dogfightta da F-35'in hiç şansı yok.

Devrin dogfight devri olmadığını açıklamaya çalışıyorum size F22'lere hmds bile 2024 yılında eklenmeye başlandı şu an kaç tanesinde hmds ve link 16 var belirsiz F22 arkasına geçmeye çalışırken F35 pilotu kafasını çevirerek ateş edebilecek.

F35 de termal gizlilik var F22 de yok soruyorum size cevap verin o kadar özellik saydım önceki mesajda F22 de çok az olan ve hiç olmayan bunlar yokken F35e nasıl yaklaşacak?

Stealth bakımından F-22 çok daha küçük bir radar alanına sahip. F-22 çok daha fazla manevra kabiliyetine sahip ve daha hızlı. Fakat yer görevlerinde tabii ki de F-35 çok daha iyidir. Zaten tasarlanma amaçları bile farklı. Karşılıklı bir dogfightta da F-35'in hiç şansı yok.

Amerika'nın geçmişte yaptığı ve kimseye satmadığı birçok uçak mevcut bunların hepsini çok mükemmel olduğu için mi satmadı?
İsrail'in F22'ye neden ihtiyacı olsun ABD F22'yi sovyetlere karşı tasarlamıştı karşısında doğru düzgün bir düzenli ordu bile yokken daha fazla yük taşıyıp hava-yer görevlerinde daha başarılı daha ucuza alabileceği uçaklar varken neden F22 alsın milyarlarca dolar maliyetin altına girsin.

F35 de termal gizlilik var F22 de yok soruyorum size cevap verin o kadar özellik saydım önceki mesajda F22 de çok az olan ve hiç olmayan bunlar yokken F35e nasıl yaklaşacak?
F-22'de de termal gizlilik var.

Devrin dogfight devri olmadığını açıklamaya çalışıyorum size F22'lere hmds bile 2024 yılında eklenmeye başlandı şu an kaç tanesinde hmds ve link 16 var belirsiz F22 arkasına geçmeye çalışırken F35 pilotu kafasını çevirerek ateş edebilecek.
Devrin dogfight devri olmadığını bende biliyorum. Ama siz dogfightta alır deyince ben öyle dedim ve dediğimin arkasındayım F-35'in hiç şansı yok.

F-22'de de termal gizlilik var.

Devrin dogfight devri olmadığını ben de biliyorum. Ama siz dogfightta alır deyince ben öyle dedim ve dediğimin arkasındayım F-35'in hiç şansı yok.

F22'nin motoru ile F35'in arasındaki teknonojik farkları biliyor musunuz? Aralarındaki gizlilik farkı ne kadar? O kadar güçlü motorlar ile o sensörlere yaklaşabilir mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı