ABD'de aynı anda iki üniversiteye gidilebilir mi?

Harzy

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam ben yurt dışında okumaya düşünüyorum. Hem Harvard'ı okuyup hem de MİT okuma istiyorum. Harvard'a doktorluk MİT'de bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. İkisi de yüz yüze olur mu?

Arkadaşlar selam ben yurt dışında okumaya düşünüyorum. Hem Harvard'ı okuyup hem de MİT okuma istiyorum. Harvard'a doktorluk MİT'de bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. İkisi de yüz yüze olur mu?

Teorik olarak ABD'de aynı anda iki üniversiteye kayıt olabilir ve okuyabilirsin, buna "Dual enrollment*" derler - fakat bazı üniversiteler bunu kabul etmeyebilirler veya sadece kendi bünyelerinde ise kabul ederler. Bizdeki Çift Ana Dal gibi, aynı üniversite ayrı bölümler.

Başarılarına veya doğrudan zekana göre @dolob 'un dediği gibi üniversiteyi erken bitirme, ders verme durumları olabilir. Bu nadir bir durumdur, zira öğrencinin yeteneklerinin gelişmesi için uygun görülmezse yapmayabilirler. Süper zekalı olmak, ders verebilmek anlamına gelmiyor, istatistiki olarak pek çok kişinin beyni var ama oksijen tüketiyorlar.

@ard50500 'un dikkat çektiği nokta önemli, çoğu tıp fakültesi 4 yıllık lise eğitiminin ardından girilen bir yer ancak Harvard mutlaka 3/4 yıllık lisans programı bitirdikten sonra başvurabileceğin bir yer.

* Lise, meslek lisesi, koley ve üniversite, hepsi için geçerli.

Hayır yapamassın. Zaten azıcık araştırsaydın harvardda tıp okumak için zaten başka bir lisans programını bitirmen lazım olduğunu görürdün. Eligibility Requirements

Ayrıca ABD de aynı anda iki üniversite okuyamassın yasal olarak da imkanı yok.

Yapabileceğin tek şey harvard ve mit zaten anlaşmalı üniversiteler birisinde okurken diğerinden ders alabilirsin ama bu sana diploma vermez. İlk önce birini sonra öbürküsünü okucaksın.
Hocam birbirimiz hakkında daha bişey bilmeden beni alay konusuna alman komik bir şey değil.

Hocam birbirimiz hakkında daha bişey bilmeden beni alay konusuna alman komik bir şey değil.
Komiklik olsun diye demedim birbirimizi tanımakta gerekmiyor bunu demek için attığın mesaj yeterli oluyor. Emin ol harvard ve mit gibi üniversitelerde okumak isteyen (ikisini birlikte) birisi bunu insanlara sormak yerine gider o üniversitenin fakültesinin before you apply veya how to apply yerlerine bakardı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı