ABD’de Boeing 767 kargo uçağı düştü

Makaleler
24
Yer
İstanbul
Amerika Birleşik Devletleri’nde Atlas Air kargo şirketine ait Boeing 767 tipi uçak düştü. Kazada üç kişi hayatını kaybetti.

Amazon’un operasyonunu yapan Prime Air adına uçan 3591 Sefer sayılı uçak, yerel saatle 14.00’te Miami’den Houston’a uçmak üzere havalanmıştı.
Kalkıştan sonra uçakla Trinity Körfez’i Houston Texas üzerinde temas kesildi. Bölgeye arama kurtarma ekipleri gönderildi. Uçağın radardan kaybolmadan önce ciddi irtifa kaybı yaşadığı gelen bilgiler arasında.

40.000 ft'lere kadar başarılı çıkan uçağın ve bir süre başarılı bir şekilde irtifasında kalan uçağın bir süre sonra ani bir şekilde irtifa kaybettiği gözüküyor.

Kazanın sebebi henüz belli değil. Geçmiş olsun...

372091

372092

Umarım Mass Balance hatası yüzünden değildir. En can yakanı bu. Çünkü yapacak hiçbir şey olmuyor:(
Umarım. Çok sıkıntı...

Çok bahtsız bir model ya. Eksik yakıt koydular, yarış pistine düştü. Terörizme kurban gitti, suya ineyim derken parçalandı. İkiz kulelere çarptı.

Umarım. Çok sıkıntı...

Çok bahtsız bir model ya. Eksik yakıt koydular, yarış pistine düştü. Terörizme kurban gitti, suya ineyim derken parçalandı. İkiz kulelere çarptı.
Evet. Tarihi, kendinden kaynaklanmayan sorunlarla dolu. Ama çok tercih edilen bir model bildiğim kadarıyla Amerika'da özellikle.

Evet. Tarihi, kendinden kaynaklanmayan sorunlarla dolu. Ama çok tercih edilen bir model bildiğim kadarıyla Amerika'da özellikle.
Evet. Amerikalılar'ın sevdiği bir model. Bizim bulaşmadığımız bir model olması yine de güzel. B757 daha sevilecek bir model...

B757 daha sevilecek bir model...
B767 benim daha çok hoşuma gidiyor nedense. Kalıplı bir yapısı var ondan sanırım. Fakat bu saatten sonra zannetmiyorum ikisini de Türkiye'de göreceğimizi.

B767 benim daha çok hoşuma gidiyor nedense. Kalıplı bir yapısı var ondan sanırım. Fakat bu saatten sonra zannetmiyorum ikisini de Türkiye'de göreceğimizi.
Bizim için kendini kanıtlamış modellerin tercih edilmesi büyük önem taşıyor. Böyle bir olay ciddi itibar çizer çünkü. Örn: B777, A330.

Böyle bir olay ciddi itibar çizer çünkü. Örn: B777, A330.
Kesinlikle. Sağlamcıyız biraz da. Aslında bu daha iyi. Mesela B787'ye hemen atlamadık. Piyasada biraz gezindi sonra alma kararı alındı (kararın nasıl alındığı tartışılır tabii). Şu B747 işi bir türlü olmadı ya o üzüyor beni biraz.

Kesinlikle. Sağlamcıyız biraz da. Aslında bu daha iyi. Mesela B787'ye hemen atlamadık. Piyasada biraz gezindi sonra alma kararı alındı (kararın nasıl alındığı tartışılır tabii). Şu B747 işi bir türlü olmadı ya o üzüyor beni biraz.
Hocam bizim için Jumbojetleri ben hala gereksiz buluyorum. Menzil olarak zaten B777-300ER ile arasında çok ufak fark var. Bizim en uzak gittiğimiz yer Kuzey Amerika ülkeleri. Buralar için de zaten elimizdekiler yeterli geliyor.

Bana kalırsa uçağı almaktan zor işletmesi zordur. Doldurma ve işletme riskini alacaklarını düşünmüyorum şu an için. Bir ara muhabbetleri çıktı ama adımı sağlam atamadılar sanırım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı